Businessclass vlucht A380 van Emirates

Naar aanleiding van een posting van Gringo over businessclass vliegen wil ik u graag meenemen tijdens een businessclass vlucht met de A380 van Emirates.

Ik neem Emirates om twee redenen: Emirates vliegt met de A380 vanaf Amsterdam en ik kan alleen oordelen over Emirates omdat ik nooit bij een andere maatschappij met de A380 heb gevlogen.

Je begint natuurlijk met inchecken bij een aparte incheckbalie. Aan bagage mag je 42 kg meenemen (frequent flyer vanaf zilver zelfs 52 kg! ) Ik ontving mijn boardingpass inclusief twee andere tickets. De eerste was een fast track ticket, waardoor ik snel door de check op handbagage en kleding kon – heerlijk niet in die lange rijen – en het tweede ticket was een entree in de businessclass lounge van Emirates op de luchthaven van Dubai tijdens de stopover.

Boarding time; langzaam richting die verschrikkelijk grote kist

Het was zo ver, boarding time. Uiteraard eerst de first en businessclass passagiers en langzaam richting die verschrikkelijk grote kist. Bij het aan boord gaan werd ik vriendelijk welkom geheten en werd mij verteld om de trap omhoog te gaan naar de eerste verdieping waar de first en business class zijn.

Boven aangekomen weet je niet wat je ziet, wat een ruimte, wat een luxe! Heel veel luxe lederen fauteuilles , geheel privé zittend om nog maar te zwijgen over de first class. In deze klasse hebben passagiers een compartiment geheel voor zichzelf met een afsluitbare schuifdeur.

Nog niet aangekomen in mijn stoel stond het personeel al klaar met een glas Moet et Chandon. Ff lekker zitten, ff bestuderen wat ik allemaal tot mijn beschikking had en genieten maar…..! Na een beetje alles nagekeken te hebben, kwam ik tot de conclusie dat ik naast mij een klein privé barretje had, genoeg ruimte om van alles te plaatsen, electro aansluiting, usb aansluiting, een mooi groot scherm met 100 kanalen: films, radio, cd’s en heel veel spelletjes. Verder naast mij mooi weggeborgen een luxe kussen en een dekbed.

Nog voor het opstijgen kreeg ik de wijn- en menu kaart en werd mij verteld dat na het opstijgen de bar open zou gaan. Wow! Na het bestuderen van de menukaart had ik besloten om voor een combinatie te gaan van exotische voorgerechten uit het Midden-Oosten, als hoofdgerecht een tournedos en als nagerecht een heerlijke bavarois en een kaasplankje.

Heerlijke hapjes, drankjes en champagne

De bar stond vol met de heerlijkste hapjes, drankjes en champagne

Het vliegtuig was veilig op weg en dus maar richting bar. Tot mijn verbazing stond het er vol met heerlijke hapjes van gamba’s tot sticks Mozarella met cherrytomaatjes, kleine broodjes met Tandoori kip en ga zo maar door. Achter de bar stond het vol met luxe alcoholische drankjes en champagne.

Tijdens het borrelen werd mij gevraagd wat ik besloten had om te eten en een half uurtje later kon ik “aan tafel”. Wow, is dit vliegtuig eten vroeg ik mij af, dit is Michelin niveau? Het is dan ook alom bekend dat deze gerechten worden bedacht en getest door wereldberoemde sterrenkoks. Het eten was fantastisch, de wijnen waren heerlijk en bij de kaas werd een 30 jaar oud portje geschonken! Het was daarna nog zo gezellig aan de bar dat je je kunt voorstellen dat van slapen of filmpje kijken niet veel terecht kwam.

In de lounge in Dubai verdwaal je bijna

Na 6 uurtjes werd de landing ingezet en werd het tijd na de landing om de businessclass lounge van Emirates op te zoeken. Na de ingang weet je niet wat je ziet. De lounge bevindt zich een verdieping hoger en is onderverdeeld in wel zes verschillende thema’s, je verdwaalt er bijna. Van luxe parket, tot zwaar tapijt, van heerlijke fauteuilles tot luxe sofa’s.

Overal kon je eten en drinken, douchen, massage, electro aansluiten om te internetten, geen probleem! Zelfs de kids corner om te eten was van een omvang waar je u tegen zegt. Ik had een tussenstop van 8 uurtjes, maar het moge duidelijk zijn, de tijd vloog om! ‘s Morgens was alles omgedoopt tot een heerlijk champagne ontbijtbuffet. Koks bakten verse eitjes, omeletjes en noem maar op. Het einde naderde, het werd tijd voor de vlucht naar Bangkok.

Kunt u zich voorstellen hoe deze vlucht eruit gezien heeft….?

Ingezonden door Mathias Hoogeveen

12 reacties op “Een business class tripje naar Dubai/Bangkok”

 1. Cornelis zegt op

  Mooi beschreven, Mathias, ik kreeg direct zin om te gaan boeken! Op die manier is het al volop genieten tijdens de reis!
  Binnenkort ga ik ook een retourtje maken in de businessclass – m’n Staralliance mijlen besteden voordat deze (deels) verlopen. Emirates ga ik in de toekomst ook beslist eens proberen.

 2. sharon huizinga zegt op

  Mr. Hoogeveen,
  De reis lijkt mij heel aantrekkelijk zoals U dat zo mooi weergeeft. Ik heb een Thaise moeder en mijn vader was een Nederlander dus vanwege mijn Hollands bloed vraag ik U: hoeveel kost zo’n reis retour ASD/BKK/ASD? Hoe reisde U verder naar Bangkok na 8 uur wachten in Dubai en hoe verliep het op de terugweg? Dank U.

  • Cornelis zegt op

   Even op de website van Emirates gekeken en gevonden dat de prijs voor een businessclass-retour begint rond de 1850 euro.

  • Mathias zegt op

   @ Sharon, De bedragen schommelen idd zo rond de 2000 €. ( wat ik heb betaald ). Ik heb ook 2x business class gevlogen door mijn gezamelde miles te gebruiken als upgrade. Heb vorig jaar vanaf Munchen voor 550 € gevlogen. Wat Emirates ook doet is dat als men de volgende stap maakt naar silver, gold men vaak bij het inchecken te horen krijgt dat je bent upgegrade naar een hogere klasse. De reis verder naar Bangkok was ook met de A380 en zoals de laatste zin al zegt: Hetzelfde niveau! Terug vliegen was hetzelfde, maar omdat de terugvlucht een nachtvlucht was is er van Bangkok naar Dubai wat meer gebruik gemaakt van het bed. Na 2 uur wachten in Dubai was de vervolgvlucht weer beregezellig met de medepassagiers. @ Cornelis, De Emirates crew vertelde mij dat Singapore Airlines nog beter was, ik weet dat dit uw favoriete maatschappij is en mijn beste ervaring in de economy class was met Malaysian airlines van Amsterdam – KL – Bali ( Met afstand )!

 3. rene zegt op

  Ja mooi verhaal
  wij zijn ook al met emirates naar Maleisië geweest met hetzelfde vliegtuig, alleen als gewoon vliegtuigvervoer… iets bredere stoelen maar hetzelfde matige voedsel zoals in alle andere vliegtuigen van andere maatschappijen. ja mooie tv in de stoel voor je, het is maar wat je betaald….

 4. Fransamsterdam zegt op

  Natuurlijk een geweldige ervaring maar voor de regelmatige en zelf betalende reiziger is een rechtstreekse vlucht in de economy class waarin je een paar uurtjes kunt dommelen en ook aardig te eten en drinken krijgt voor meer dan 1000 euro minder toch meestal interessanter.
  Als ik dan toch 1000 euro stuk wil slaan doe ik dat wel in Thailand.

  Maar ieder zijn meug, ik heb 1x in een Concorde gevlogen en dat was in wezen een total non-event, wat een tribute is to the airplane, maar ik zou het nooit hebben willen missen.

  En ik zou best in de slaap/logeerkamer een afgedankte first class stoel/cabine van Emirates of een andere mij. willen hebben hoor.

  2000 euro of meer extra voor metallic lak op een auto vinden de meeste mensen ook niet zo gek.
  Daar krijg je nog geen beschuitje met kaas bij.

  Het is allemaal zo relatief. Als ik met een schip zou moeten en 5 weken lang elke dag 8 uur zou moeten roeien en dat zou de enige manier zijn om in Thailand te komen zou ik het waarschijnlijk ook nog wel doen. En dan zou ik ’s ochtends waarschijnlijk ook nog wel een gebakken eitje krijgen.

 5. Ko zegt op

  Geweldig als je business kunt vliegen, maar de meeste mensen kunnen dat nu eenmaal niet. Ben zelf ook met de a380 gevlogen, een prachtig toestel, maar was maar 550 euro kwijt van Amsterdam naar Bangkok vv. een beetje uitkienen. Voor her business kaartje huur ik hier in Thailand dus een geweldig huis voor 3 maanden. Dat weegt niet op tegen eenvliegreisje van 10 uur.

 6. Rixje zegt op

  De business class van Emirates is super. Ik heb dat ook een keer mogen ervaren.
  Alleen jammer dat je er een foto bij geplaatst heb van de first class.
  Dat is helemaal het einde en je kunt zelfs een douche nemen. Alleen dat is toch een tikje boven mijn budget.

  • Mathias zegt op

   Haha, Das waar. Helaas moet ik u mededelen dat ik daar geen invloed op heb en kan ik u mededelen dat ik de redaktie 17 foto’s heb meegestuurd om de lezers en redaktie een zo eerlijk en totaal mogelijk beeld te geven van het vliegtuig en de business class lounge in Dubai. Er wordt ook vermeld in het verhaal dat de firstclass een apart compartiment heeft met schuifdeur. De goed oplettende lezer heeft dit misschien gezien op de foto…Lol

 7. psm zegt op

  We hebben al vaak met de Emirates gevlogen naar BKK en dat steeds in business class.

  Vanaf Dusseldorf en ook Amsterdam.

  Vriendelijke bediening, lekker eten en drinken, een klasse hoger dan EVA air die hier zo vaak bejubbeld wordt.

  Wat ik wel moet opmerken is dat de business lounge in Amsterdam een regelrechte schande is, dat is absoluut geen reclame voor Emirates Airlines.

  • Mathias zegt op

   Beste psm, De lounge op Schiphol is geen originele business class lounge van Emirates zelf, dit is een partner lounge. Wie weet in de toekomst….? Hier een link over de business class lounges van Emirates en op welke luchthavens.

   http://www.emirates.com/english/flying/lounges/the_emirates_lounge.aspx

 8. Lije Vanonschot zegt op

  Het is allemaal van een ongezonde overdadigheid. Ik houd echt wel van luxe, van ruim wat ruimte voor mijzelf, privacy, et cetera, maar ik lees nergens dat het eten gezond was (door topkoks bereid zegt helaas niets) en was wel overgoten met allerlei alcoholica, maar ik -destijds een ziekelijk jongetje, thans een vitale bijna-tachtiger- ben omwille mijn gezondheid geheelonthouder. Ik zou, wanneer ik op zo’n duur kaartje zou vliegen, juist de duurmakende dingen zondermeer laten staan. Dat zou een onzinnige versplilling zijn. Wat mij betreft slaat de Emirates de plank volkomen mis. Het doet me denken aan een gastvrouw die haar bezoek maar vanalles opdringt. Zo’n gastvrouw bedoelt het waarschijnlijk goed, maar is niet beschaafd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website