Bizar ongeluk op Phuket (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk, Verkeer en vervoer
Tags: , ,
23 december 2015

Bij het bekijken van deze beelden vraag ik mij toch af waarom Thai niet remmen als ze zien dat er voor hem iets vreemds aan de hand is. Dat heet: anticiperen in het verkeer. 

Met regelmaat verschijnen er video’s van verkeersongelukken in Thailand. Dat is niet zo vreemd want volgens de WHO zijn de Thaise wegen de op één na gevaarlijkste ter wereld: 36,2 verkeersdoden per 100.000 inwoners. Jaarlijks komen er ongeveer 24.000 mesne om door verkeersongevallen, een bizar aantal.

In deze video is niet de eerste, maar de tweede aanrijding bizar. De automobilist moet toch gezien hebben dat er iemand op straat loopt, of ben ik nu gek? Daarnaast had hij volgens mij voldoende ruimte om uit te wijken. Maar goed, oordeel zelf.

Let op: De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Video: Bizar ongeluk op Phuket

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/2kDQPzVhu64[/youtube]

13 reacties op “Bizar ongeluk op Phuket (video)”

 1. PaulV zegt op

  “Bij het bekijken van deze beelden vraag ik mij toch af waarom Thai niet remmen als ze zien dat er voor hem iets vreemds aan de hand is. Dat heet: anticiperen in het verkeer.”

  Bij het lezen van deze woorden vraag ik me af waarom er op dit blog zo vaak gegeneraliseerd wordt. Uit de beelden (hoe gruwelijk ook) is vast te stellen dat er hier één bestuurder niet remt en inderdaad niet vooruit kijkt. Of die bestuurder een Thai is is niet te zien.

  • Khun Peter zegt op

   Met 24.000 verkeersdoden per jaar, hoef je niet te generaliseren, dat doen ze zelf al.

  • Jacques zegt op

   Volgens mij is de bestuurder van deze auto weldegelijk een Thai. Hij stapt uit en neemt eens polshoogte en is gekleed in bedrijfskleding van het bedrijf waarvoor hij rijdt.
   Zo’n filmpje is genoeg bewijs om poging tot doodslag, of in ieder geval het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste te leggen. Zo’n figuur moet zijn rijbewijs afgepakt worden en verboden worden om nog te rijden en afstraffen.
   Om in de voetsporen van mr Visser (onze rijdende rechter) te treden: dit is mijn uitspraak en daar moet hij het maar mee doen.

  • Frank zegt op

   Beste PaulV,

   De aanstichter van dit ongeluk, die zonder om te kijken aan het verkeer gaat deelnemen, is mogelijk een Thai, de man op de scooter die de weg oprijdt en net nog even omkijkt en even ietsie gas bijgeeft, ( want anders wordt ik geraakt ) is mogelijk een Thai. De auto die wegrijdt en niet even de auto dwars op de weg zet met bijvoorbeeld gevarenlichten aan, (had hij dit gedaan, had de andere auto WEL afgeremd ) is mogelijk een Thai….

   en de man die ietsies afremt, maar wel lekker vaart houdt, knippert met zijn lampen en vervolgens de man aanrijdt is mogelijk ook een Thai.

   Paul dit komt omdat dit een filmpje is vanuit Phuket, Thailand. Dus de kans is zeer groot, dat dit allen Thaien zijn.

   Recentelijk een ongeluk gehad met mijn bicycle, eerste in 10 jaar, en ik ben blij er goed te zijn afgekomen. Ook iemand die uit het niets en niet omkijkend, deel gaat nemen aan het verkeer.

   Maar waarom nu juist dit berichtten zonder je roze bril af te nemen, waarom dit soort gedrag goed praten ?
   Ik hoop echt voor je dat je er niet mee te maken krijgt !

   Anticiperen kunnen ze (de meesten) NIET. PUNT !

 2. ruud zegt op

  Ik heb de indruk, dat de bestuurder van de auto zeker niet met het verkeer bezig was, maar eerder met zijn telefoon of of iets anders.
  Hij kon de man al lang van tevoren midden op de weg zien staan.

  • Eelco zegt op

   Volgens mij zie je hem nog met z’n lampen knipperen van ‘pas op, ik kom eraan’. Hij heeft gewoon totaal de intensie niet om te stoppen als je het mij vraagt….

 3. BramSiam zegt op

  Om te zien moet je eerst kijken en als je voorrang hebt dan stop je niet. De mensen veranderen als ze achter het stuur van een auto zitten in hun besloten cabine. Dan hebben ze ineens niets meer te maken met de buitenwereld. Rijd maar eens met je brommertje op Sukhumvit in Pattaya en je merkt dat automobilisten totaal niet op je reageren. Als je naar rechts moet naar een U-turn moet je eerst langs een verzekeringskantoor om een levensverzekering af te sluiten. En dat het Thais zijn, ja dat is zo, die wonen nu eenmaal in Thailand. Je ziet dit ook bij de voetgangers oversteekplaatsen op de 2nd road. De Westerlingen stoppen, dus de voetganger steekt over, maar de Thai rijdt door. Het is dan nog veiliger om allemaal maar door te rijden. Het leven is goedkoop in het Thaise verkeer.

 4. John Chiang rai zegt op

  Dat is wederom een geval voor de rose brillen garde,die ondanks duidelijke beelden altijd proberen een verontschuldiging te zoeken voor het gevaarlijke Thaise verkeer. Zeker mag je niet generaliseren,maar gewoon toegeven dat de doorsnee Thai een erg slechte chauffeur is,is voor deze garde die alles proberen goed te praten,het zelfde als vloeken in de kerk. Zolang vele Thais niet weten waarvoor je o.a. een handrem gebruikt,en een zebrapad geen straten decoratie is,en bovendien geen problemen zien in het nuttigen van een halve liter wishkey, voor ze achter het stuur kruipen,blijft Thailand levens gevaarlijk voor iedere verkeers deelnemer. Als ik dan verhalen lees van expats,die zich zelf zo goed vinden in het verkeer ,en anderen met verhalen opzadelen,hoelang ze zelf al schadevrij rijden,weet ik al wat voor een vlees ik in de kuip heb. Verkeers deelnemer in Thailand te zijn, heeft meer als in de meeste andere landen deze wereld met geluk te doen,omdat je voor dat je het weet zelf slachtoffer bent. Ook in de opleiding van Chauffeurs,heeft Thailand, even als in vele andere takken van het onderwijs, nog veel goed te maken.

 5. tonymarony zegt op

  Nou deze chaufeur is of steke blind of zat te spelen met zijn telefoon want als je dit niet ziet dan anticipeer je zeker niet in het verkeer , een ander verhaal was dat ik 2 weken terug in het ziekenhuis moest komen om mijn ogen te controleren ik was er om 8 uur toen ik mijn nummer kreeg ben ik weer rechtsreeks omgekeerd en naar huis gegaan ik had nummer 483 en dat leek me iets te veel van het goede en de docter kwam om 9 uur vertelde de zuster mij ik wil alleen maar aangeven dat het slecht is gesteld met de thai,s gezichtsvermogen want er zaten heel veel jonge mensen in de zaal dus uitkijken is het beste voor u.

 6. Bennie zegt op

  Als je reïncarneert is er toch geen probleem. Het lijkt wel of een leven totaal waardeloos is in Thailand dus ook het eigen leven. Is het domheid, onkunde of gewoon gebrek aan ethische waarden laat ik in het midden.
  Ik hoop alvast nooit het noodlot te treffen zoals hier.

 7. Rene zegt op

  De mentaliteit van de omstanders op deze video,s met ongelukken is nog minder dan nul, bij een ongeluk rijdt iedereen door, of het de normaalste zaak van de wereld is. Niet mijn zaak en niet mij taak. Hopelijk dat je dit als Nederlander nooit overkomt in Thailand want ze laten je gewoon een half uur liggen.

 8. janbeute zegt op

  Ik rij hier dagelijks in het verkeer pickup en kleine en grote motorbikes.
  Maar geloof me Thailand staat niet voor niks op de tweede plaats van de wereld ranglijst aangaande verkeers ongevallen .
  Ik heb sinds kort een helm camera , en maak hier met de regelmaat leuke movies van , van de zo noem ik het Thaise kamikaze rijstijl .
  Inmiddels zijn we alweer het grote ongeval vergeten met de bus deze week nabij Doi Saket met 14 dode toeristen .
  Ik denk dat we hier in Thailand aankomend jaar , zelfs de gouden medaille mogen ontvangen van de wereld ranglijst .
  Gas op de plank en verstand ( indien aanwezig ) op nul is hier bij velen het dagelijkse motto .

  Jan Beute .

 9. lomlalai zegt op

  Het is dat de video op dat moment (bewust?) stopt maar als ik zou moeten inschatten wat de chauffeur vanaf dat moment deed zou ik zeggen: hij steekt zijn handen omhoog (waarvan nog net iets te zien is) denkt “wat deed die gek daar midden op de weg” stap weer in zijn truck en rijdt met piepende banden weg…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website