Benzine in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , ,
14 mei 2018

Net als elders in Thailand wemelt het in Pattaya van motorbikes. Een motorbike – wij zouden zeggen een brommer of scooter – onder dezelfde noemer als een chopper – ons woord motorfiets – en je hebt er gewoon een rijbewijs voor nodig.

Het is een handig vervoermiddel je hebt nauwelijks last van het drukke verkeer je zoeft overal langs de lange rijen auto´s. Het is uiteraard wel oppassen geblazen want je mede-motorbikers rijden nu eenmaal op een voor ons wat vreemde manier. Niet direct agressief, wel vaak hard en zich niet storend aan het andere wegverkeer. Motorbike-taxi´s en pizzakoeriers zijn notoire boosdoeners op dit gebied.

Maar goed, als buitenlands toerist kun je die motorbikes voor een redelijke prijs, ca 1000 Baht per week huren en als expat koop je er gewoonlijk één. Ze verbruiken niet veel benzine en als je tank toch leeg is, krijg je hem voor pakweg 100 Baht weer helemaal gevuld. In Pattaya zijn voldoende benzinestations, je hoeft nooit lang te zoeken.

Maar mocht er geen benzinestation in de buurt zijn, maak je geen zorgen hier is 24 uur per dag benzine verkrijgbaar.

Er zijn verschillende reparatiewerkplaatsen voor motorbikes altijd open en die hebben in een mooi rekje hele rijen whiskey-flessen gevuld met benzine klaarstaan. Niet alleen daar maar ook op vele standplaatsen voor motorbike-taxi´s tref die rekjes met ware Molotov-cocktails aan. Wel wat duurder dan een benzinestation natuurlijk, want je krijgt voor 40 Baht een tijgertje van 0,7 liter in je tank. Voldoende om thuis te komen en de volgende morgen naar een gewoon benzinestation te gaan.

Hoezo brandgevaarlijk?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Benzine in Pattaya”

 1. ruud zegt op

  En dan te bedenken, dat er in een een achteraf dorp in Isan gewoon een paar pompen staan, waar je 24 uur per dag geld in kunt stoppen om te tanken.

  • Fred zegt op

   Maar dan moet je zelf tanken waarschijnlijk en dat is werken. Dus heb je een arbeidsvergunning nodig.

 2. rori zegt op

  1. Ik rij zeker niet op een motosai (scooter of kleine motorfiets door Pattaya en of Bangkok)
  In de provincie heb ik een Yamaha Xt offroad om de bergen in te trekken maar in de stad of op de weg NEVER.
  2. Voor de vakantiegangers geldt dat veela je NIET verzekerd ben. Riesverzekeringen sluiten motorfietsen uit. Internationaal ook vaak je eigen internationale ziektekostenverzekering.

  Ik raad het iedere vakantieganger dus AF. NIET AAN BEGINNEN.

  • Jasper zegt op

   Dit is onjuiste informatie.
   De nederlandse zorgverzekeringspas is zelfs vanuit het basispakket gewoon mondiaal geldig, dus ook in Thailand.
   Reisverzekeringen sluiten motorfietsen alleen uit indien je NIET over een motorrijbewijs en een aanvullend internationaal rijbewijs beschikt.

   Wel is het zo dat de WA verzekering bij de (huur)motocy niet veel voorstelt. In veel gevallen wordt het onderling geregeld. Zo kreeg mijn buurvrouw na een aanrijding op de motocy met een automobilist (zijn schuld) de ziekenhuiskosten, en de reparatiekosten aan de motocy vergoed. Echter NIET de 2 weken dat zij niet kon werken. Ik was daar verontwaardigd over, zij vond het normaal en was al lang blij iig het ziekenhuis en de motocykosten vergoed te krijgen.

   • petra zegt op

    Jasper , idd ben je alleen verzekerd met internationaal rijbewijs als je een motor rijbewijs hebt in Europa. Thailand heeft een strak beleid tussen 2 en 4 wielers.
    Motor 150 cc mag NIET sommige tunnels door omdat hij 2 wieler is.
    In Thailand heb je motorrijbewijs nodig plus internationaal rijbewijs , of thai brommer rijbewijs.

    • Cornelis zegt op

     Thai brommer rijbewijs – wat is dat nu weer?

 3. Luc zegt op

  ik rij al 40 jaar met brommer en wil dat niet missen .Ben nu 76 jaar en als ik dat niet meer kan blijf ik thuis., en dan nog in pattaya en overal.Nu ongeveer 200.000 km gedaan en nooit accident gehad .Wel goed oppassen en rij meestal 30 a 40 km per uur. Aan 100 en meer levensgevaarlijk.en maken da ge met goede eigen brommer rijdt VB : Honda PCX met goede remmen en spiegels juist afgesteld en helder gekuist .Dan geen probleem en ook nooit dronken rijden , maar in pattaya controleren ze nu enorm veel . Ik moet niet meer stoppen . Ze kennen mij en weten dat ik niet drink. Dan een droom om op uw gemak overal rond te toeren en veel te zien en te beleven en naar de markten alles gaan kopen want ik kook bijna altijd zelf .Meestal thais.en thaise vinden het lekker maar genen somtam met massa chillis. Tom yam OK. Dus Enjoy life and learn speak thai . Dan bent ge hun beste vriend en zitten de mokskes niet aan uw geld. Ze doen dat dan bij een ander.

  • janbeute zegt op

   Beste Luc , ik zou willen zeggen je hebt gewoon mazzel gehad dat je nooit een ongeluk hebt gehad op je brommer .
   Er zijn vele anderen die hebben andere ervaring , waaronder ik zelf ook .
   Langzaamrijden en goed oppassen is geen garantie voor nooit een ongeluk .
   Helpt echter wel .
   Op een posting van een biker blog over motorrijden in Thailand reageerde ooit eens ener het volgende .

   Je kunt de beste motor hebben .
   Je bent een zeer ervaren biker .
   Je hebt de beste verzekering die maar te krijgen is .
   Maar eens komt die idioot uit een of andere zijstraat oid en sabelt je neer .

   Aan de top van zijn reactie was de foto van de man in een lange zwarte jas met capucion en een zeis .
   De dood dus .

   Jan Beute .

 4. rob zegt op

  Gemak dient de mens…Ik vindt het een uitkomst die flessen. Ik tank nooit bij een benzinestation als ik in Pattaya en omgeving ben. Op 45 meter van mijn vaste verblijfplaats staat al tig jaar een kraampje met de genoemde flessen en vul ik daar mijn tank.

 5. theoS zegt op

  Niet alleen in Pattaya. Deze flessen met benzine kun je overal kopen en meestal in Pop en Mom stores. Oud als de winkel van Sinkel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website