Recent hebben wij gemeld dat Thailandblog in meerdere talen te lezen is: https://www.thailandblog.nl/van-de-redactie/van-de-redactie-thailandblog-meertalig-nu-beschikbaar-in-engels-duits-frans-en-thai/ Welke taal je zelf voorgeschoteld krijgt, heeft te maken met je browserinstellingen. Rob V. heeft in een reactie uitgelegd hoe je dat simpel kan wijzigen, ondanks dat krijgen wij regelmatig vragen over hoe je Engels kan veranderen in het Nederlands.

Hierbij een instructie:

Het aanpassen van de taalinstellingen in je browser kan variëren, afhankelijk van welke browser je gebruikt. Hieronder vind je instructies voor enkele populaire browsers:

Google Chrome:

 1. Open Chrome en klik rechtsboven op de drie puntjes (menu).
 2. Klik op ‘Instellingen’.
 3. Scrol naar beneden en klik op ‘Geavanceerd’.
 4. Onder ‘Talen’ klik op ‘Taal’.
 5. Klik op ‘Taal toevoegen’, zoek de taal die je wilt toevoegen en klik op ‘Toevoegen’.
 6. Na het toevoegen van de taal, vind je een menu aan de rechterkant van de taal. Je kunt de taal omhoog of omlaag verplaatsen. Chrome gebruikt de talen in de volgorde zoals weergegeven van boven naar beneden.

Mozilla Firefox:

 1. Open Firefox en klik rechtsboven op de drie streepjes (menu).
 2. Klik op ‘Opties’.
 3. Selecteer het paneel ‘Algemeen’.
 4. Ga naar de sectie ‘Talen’ en klik op ‘Kies…’.
 5. In het geopende venster kun je talen toevoegen of de volgorde van de talen wijzigen. Firefox gebruikt ook de talen in de volgorde zoals weergegeven van boven naar beneden.

Safari:

Voor Safari worden de taalinstellingen bepaald door de algemene taalinstellingen van je apparaat (Mac). Om dit te wijzigen:

 1. Ga naar het Apple-menu en selecteer ‘Systeemvoorkeuren’.
 2. Klik op ‘Taal en Regio’.
 3. Sleep de taal die je als standaardtaal wilt gebruiken naar de bovenkant van de lijst, of voeg een nieuwe taal toe met de ‘+’ knop.

– Opera: opera://settings/languages
– MS Edge: edge://settings/languages

Let op: na het wijzigen van de taalinstellingen moet je de browser mogelijk opnieuw starten om de wijzigingen door te voeren. Ook kan het zijn dat sommige websites de taalinstellingen van je browser negeren en hun eigen taalinstellingen gebruiken.

7 reacties op “Waarom krijg ik Thailandblog in het Engels te zien en hoe kan ik dat aanpassen?”

 1. Rob V. zegt op

  Kort samengevat: als je Thailandblog in het Engels ziet, ga dan met je muis naar rechtsboven in je browser (je internetvenster), daar zie je iets wat lijks op “drie puntjes” of “drie streepjes”, klik daar op. Dan opent een menu met enkele keuzes, kies daar voor “settings” (instellingen) en zoek naar iets met “language” (talen).

  Voor wie niet zo goed met computers over weg kan daar op deze manier naar toe navigeren het meest praktish. Wie wel een beetje handig is kan er sneller komen. Kies het volgende adres en tik (of selecteer en sleep, knip en plak) de volgende regels in de adresbalk bovenin:

  – Chrome: chrome://settings/languages
  – Firefox: about:preferences#general
  – Opera: opera://settings/languages
  – MS Edge: edge://settings/languages

  Ik hoop dat de wat oudere bezoekers van TB niet in paniek raken nu het blog er ineens anders uit ziet zo plots in het Engels.

 2. eli zegt op

  Op de iPad ga je naar instellingen > Safari> taal, en stel daar de gewenste taal in.
  Of ga naar instellingen > algemeen > taal en regio en doe daar wat de redactie zegt

 3. Peter Albronda zegt op

  Geachte redactie,
  de keuze om Thailandblog meertalig uit te geven ondersteun ik van harte.
  Dat de taalkeuze afhankelijk is van de taalinstellingen van de gebruikte browswer/verkenner vind ik echter een slechte instelling. Ik kies om meerdere redenen om de browser in het Engels te handhaven en wens dit niet te veranderen vanwege één website, hoe dierbaar die website ook mag zijn.
  Kan de vertaalmogelijkheid niet zo worden ingesteld worden dat het standaard Nederlands weergeeft en de keuze voor een andere taal bewust gemaakt moet worden (wellicht met een extra duidelijke keuzemogelijkheid in de bovenste menubalken?).
  Het gaat uiteindelijk om thailandblog.NL
  Ga zo door met Thailandblog maar houdt het in eerste instantie in het Nederlands.
  p.s.
  Is het een idee om de meertalige versie onder: Thailandblog.com of thailandblog.nl/int uit te geven?

 4. Ronald zegt op

  Sorry maar ik vind dit waardeloos, ik kan niet goed met mijn computer overweg, weet het gewoon niet, nooit geleerd. nu moet ik constant op nederlands drukken, kan dit niet anders, ik heb geprobeerd via de puntjes , maar het lukt mij gewoon niet, help!!!!!!!!

  • Andrew van Schaik zegt op

   Ronald men heeft een computeraar ingehuurd.
   Dat is altijd lachen geblazen. Ik hou van eenvoud dus naar links daar zie je Engels staan. Schakel over op Nederlands en alles is te lezen in je moerstaal.
   Je moet dat iedere keer weer opnieuw doen, maar dat is toch niet zo erg?

  • Erik Kuijpers zegt op

   Ronald, dat je er niet uit komt begrijp ik; de tekst hierboven gaat uit van een PC in het NL. Aan de andere kant is basiskennis van Engels wel noodzakelijk in Thailand tenzij je goed met de Thaise taal kunt omgaan. Maar niet iedereen durft in het systeem van zijn PC te werken…

   Ga naar het Chromemenu rechtsboven, de drie puntjes. Enter of klik met de muis.
   Ga naar settings. Enter/muis.
   Zoek links naar languages; in sommige versies moet je eerst naar ‘advanced’ en daarna naar languages.

   Er verschijnt een hokje met talen. Kijk of Dutch er in staat. Indien niet: ‘search’ en typ Dutch.
   Als Dutch er bij staat druk op de puntjes achter Dutch; dat is een menu. Dan zoek je naar ‘Move to top’ . Enter/muis. Staat Dutch aan top druk dan weer op dat menu tot je ziet ‘Display Google Chrome in this language.’ Enter/muis.

   Druk weer achter Dutch het menu en druk op ‘relaunch’. Chrome start nu opnieuw en dan moet het menu in het NL zijn als je op het menu rechtsboven drukt. De systeemhulp sluit je af door in de balk helemaal boven/links de optie ‘instelling/talen’ of ‘chrome/settings’ (met een blauw wieltje) weg te halen bij het kruisje.

   Zet je printer nu aan, print dit stukje tekst uit en ga aan de slag! Lukt het dan nog niet zoek dan een ‘techneutoloog’ of een collega-farang die wél raad weet met jouw PC. Succes!

 5. eugeen zegt op

  Proficiat dat jullie Thailandblog meertalig aanbieden.
  Ik vermoed dat momenteel de meeste lezers Nederlandstalig zijn. Een oplossing is misschien om standaard het Nederlands als eerste taal aan te bieden. Nu is de eerste taal die verschijnt (behalve als je aanpassingen doet in de browser het Engels.
  Een mogelijkheid is ook om bovenaan op de site bezoekers een taalkeuze te laten maken. Vb [NL] [FR] [EN] Dit systeem wordt door veel sites toegepast.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website