Mededelingen van de redactie

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags: , ,
11 december 2012

Beste lezers,

Hierbij informeren wij je over de volgende zaken:

 • Performance Thailandblog
 • E-mail notificatie van reacties
 • Nieuwe rubriek: Lezerstips
 • Stuur ons jouw dagboek of weekboek
 • Meer dan 42.000 reacties

• Performance Thailandblog

Thailandblog is de afgelopen maanden wederom flink gegroeid. Daar zijn wij erg blij mee natuurlijk. Wel hebben wij gemerkt dat de performance van de website minder is geworden. Daarmee bedoelen wij de laadtijd van de pagina’s. Op sommige piektijden raakte onze server zelfs overbelast en was Thailandblog soms een aantal minuten onbereikbaar. Dat gebeurde onder andere afgelopen zondag. Onze excuses daarvoor.

De huidige server, waarop Thailandblog wordt gehost, is al een aantal jaren oud en was aan vervanging toe. Wij hebben een nieuwe (supersnelle) server besteld en deze wordt momenteel geïnstalleerd door onze technische mensen. De daadwerkelijke verhuizing zal nog even op zich laten wachten. Eén van de belangrijkste opdrachten aan onze techneuten is het instellen van de cache op de server en Thailandblog, zodat wij met gemak de duizenden dagelijkse bezoekers kunnen afhandelen. De laadtijd van de pagina’s – ook voor onze lezers in Thailand – zal dan aanzienlijk sneller worden, wat wel zo prettig is. Vlak voor de daadwerkelijke verhuizing zullen wij onze lezers nog informeren, het kan zijn dat Thailandblog dan enige uren uit de lucht is. Uiteraard zullen wij trachten het ongemak voor jullie beperkt te houden.

Met onze nieuwe server zijn wij weer helemaal ‘up to date’ en kunnen wij de groei in aantallen lezers verder continueren.

• E-mail notificatie van reacties

Wanneer je een reactie achterlaat op Thailandblog, kan je met een vinkje er voor zorgen dat jij een e-mailtje krijgt wanneer iemand op jouw reactie reageert. Dat is handig. Helaas denken sommigen dat ze een dergelijke e-mail kunnen beantwoorden. Maar dat is niet juist. Wanneer je deze e-mail beantwoord komt deze terecht bij de redactie. Wil je reageren op iemand anders doe dat dan op Thailandblog en niet via de e-mail notificatie.

• Nieuwe rubriek: Lezerstips

Heb je handige tips voor andere Thailandgangers of expats? Stuur ze naar de redactie van Thailandblog.nl. Wij verzamelen ze en maken er een artikel van. Je helpt daarmee andere lezers.

• Stuur ons jouw dagboek of weekboek

De rubriek ‘Dagboek’ en ‘De week van…’ is een enorm succes. Wij hebben nog flink wat verhaaltjes in de planning staan. Toch willen wij ook jou bewegen om wat te schrijven. Dus… Wie o wie schrijft de volgende aflevering van ‘De week van…’ of ‘Dagboek’? Maximale omvang 700-1000 woorden. Stuur je tekst op naar het redactieadres. Laat ons een week uit je leven meebeleven (De week van) of vertel een of meer leuke anekdotes (Dagboek).

• Meer dan 42.000 reacties

Inmiddels staan er meer dan 42.000 reacties op Thailandblog. Dat is een ongelofelijk aantal. Thailandblog is zeer actieve community voor en door lezers. Hier zijn wij bijzonder trots op. Daarom willen wij nogmaals alle lezers bedanken voor jullie veelal inspirerende reacties.

11 reacties op “Mededelingen van de redactie”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik kan alleen maar jullie voortdurende inzet om dit blog te verbeteren toejuichen. Mijn oprechte waardering hiervoor.

 2. klaas zegt op

  Misschien nog een aanvulling:
  Aangezien er meerdere reacties zijn van lezers met alleen een voornaam is het misschien verwarrend dat reacties op een artikel zowel positief als negatief geacosieerd worden met dezelfde naamgenoot op het Blog.

  • Ja, je kan daarom beter een unieke naam kiezen. Bijvoorbeeld: Klaas-Sawadee

   • Rob Duijf zegt op

    Moderator: uw opmerking is niet relevant.

 3. Rudy Van Goethem zegt op

  Hallo …

  Ik kan enkel maar beamen wat hierboven geschreven wordt, dit is inderdaad een opmerkelijke, en heel goede site.
  Ikzelf ken Thailand niet zo goed als velen hier. Maar eind volgend jaar hoop ik er definitief te gaan wonen. Ik moet er wel bijvertellen dat mijn broer in BKK getrouwd is, er woont, en er volgende maand een grote eetzaak begint, dus hij kan me helpen.
  Niettegenstaande dat, lees ik toch elke dag met grote belangstelling de Thailandblog, en switch met veel plezier en belangstelling tussen de ontelbare onderwerpen en filmpjes, hoe meer ik switch, hoe meer ik ontdek …
  Je moet van Thailand houden om dit Blog echt te appreciëren, maar de eerste mail die ik elke dag open, is die van “Het nieuws van Thailandblog.Nl”, en met mij waarschijnlijk vele anderen.
  Proficiat, redactie, doe zo voort, ik ben er zeker van dat jullie vele Thailandliefhebbers, mezelf incluis, een goed gevoel geven … als het goed is, mag dat ook wel eens gezegd worden!

  • Leon zegt op

   Ik sluit me helemaal aan bij deze reactie. Ten eerste een te gek forum wat altijd leeft, vele reacties in alle topics. En niet te vergeten de redactie. Ga zo door ik ben altijd weer blij als ik wakker wordt en een nieuwe mail in mijn inbox heb met het Thailand forum. Een stukje warmte in het koude Holland. En nu maar weer snel aftellen om weer terug te gaan …

 4. janin zegt op

  Ik zou zeggen ,proficiat en doe zo verder. Ik kijk er elke dag naar uit .Jullie weten het boeiend te houden en het leest enorm vlot. Ik lees ook de commentaren en opmerkingen en plaats er af en toe zelf , én moet toegeven dat ik daardoor nog meer verlang om er terug naartoe te gaan.(niet lang meer)

 5. BramSiam zegt op

  Bij een volgende slag zou ik het beheer van Thailandblog maar aan een cloudprovider uitbesteden. Dan is er nooit meer gezeur met servers en onderhoud. Waarschijnlijk is het ook voordeliger.

 6. jan splinter zegt op

  Ik lees altijd Tailandblog en mag zeggen zeer goed , en ik heb er al veel nutige informatsie er uit gehaaldt. komplimenten aan de Redactie

 7. jan splinter zegt op

  Kon de plek niet vinden waar ik klein verhaatje kwijt kon dus doet maar zo.Vorig jaar heeft mijn vrouw een vis vijver laten aanlegen , nou dus vissen der in was goed zij ze, ze koopt ze voor voor 4 Bath de kilo en brengen later z,n 30a50 per kilo op zij ze.Ja ja dacht ik zal wel zelfde gaan als met de frogs toen ze groot genoeg waren vondt ze het te zielig om ze op te eten.Maar om op die visvijver terug te komen haar oudere broeg zag dat dus die wilde ook een vijver. ,Dus hij maakt ook zo een vijver pleurt er 2 vissen in.Nu blijkt dat die vissen snel groeiende catvis zijn,Nu is hij nogal een iel manneke dus vanochtendt zij mijn vrouw met tranen van het lachen dat die al 3 dagen aan het proberen is die vissen eruit te krijgen,maar ze zijn te groot en te sterk dus heel de famielie loop te schaterlachen als ze er over praten.Dus van dit soort dingen ben ik van Tailand en der mensen gaan houden

  Moderator: uw verhaal hoort inderdaad hier niet thuis. De volgende keer graag plaatsen waar het wel hoort.

 8. René van Broekhuizen zegt op

  Ik weet niet of ik hier op Koh Samui veel zal merken van een nieuwe server. Het internet gaat hier met golf bewegingen. En dan hebben ze het hier altijd over high speed internet. Dat thailandblog er een paar uur uit komt te liggen zal ook wel aan mij voorbijgaan. Gisteravond weer drie uur zonder stroom, alleen deze keer niet het hele eiland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website