Mededeling redactie: Reacties beoordelen aangepast

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags:
1 februari 2013

Sinds begin augustus 2012 is het voor lezers mogelijk om een reactie te beoordelen, als goed of minder goed.

Vond je een reactie waardevol, dan kon je dit laten weten door onderaan de reactie op de button met de duim omhoog te klikken. Vond je de reactie slecht, onzinnig of kwetsend dan kon je op de duim omlaag klikken.

Helaas bood deze anonieme beoordeling de mogelijkheid om hier verkeerd gebruik van te maken. Kennelijk vonden een aantal lezers het logisch om vrijwel iedere reactie als negatief te beoordelen. Het leek daarmee vooral op de persoon gericht en niet meer op de inhoudelijke reactie.

Vandaar dat wij sinds vandaag het beoordelingssyteem hebben aangepast. Het is nu alleen nog maar mogelijk om de schrijver van een nuttige reactie te belonen met een duim omhoog. Het is vergelijkbaar met de ‘I like’ button van Facebook. Ben jij van mening dat een reactie waardevol is voor jezelf en/of andere lezers, beloon dan de reageerder met een klik op duim omhoog. Ben je het niet eens met de reactie of is deze niet waardevol in jouw ogen dan hoef je niets te doen.

Hierdoor kan je vanaf nu nog gemakkelijker zien welke reacties als het meest waardevol zijn beoordeeld door de andere lezers en welke reacties minder goed of minder interessant zijn.

22 reacties op “Mededeling redactie: Reacties beoordelen aangepast”

 1. hansgeleijnse zegt op

  Pfff, kwam laatst in het ziekenhuis voor een eksteroog, vroeg een Thaise arts aan me waarom er zoveel farang met een gekneusde duim bij hem langskomen. Dat zijn mensen die zich suf trainen voor onderdeel duimendrukken bij de volgende olympische spelen, zei ik. Oh, antwoordde hij, wist niet dat dit een olympische sport was. Hij glimlachte, maar sloeg wel even keihard met een zilveren hamer op m;n eksteroog….

 2. Rob V zegt op

  Ik vind (vond) de min optie opzich prima, maar het zou wel zo netjes zijn als men een korte reactie achter te laten. Sommige reacties hebben veel minnetjes maar geen of amper een inhoudelijke reactie waarom het berichtje als slecht/dom/niet-goed/… wordt gezien.

 3. hansgeleijnse zegt op

  Wait and see Jacques. Binnenkort in dit blogtheater: The Secret Life of Johnny Thumbs Down, het onthullende én aangrijpende verhaal van een werkloze duimendrukker.

 4. cor verhoef zegt op

  Ben ook blij met deze aanpassing. Ik heb reacties gelezen die volkomen onschuldig waren en een x aantal minnen kregen. Wie en wat zijn die figuren wier duim aan de min knop lijkt te zijn vastgelijmd? Dronken wellicht? Of psychotisch. Of gewoon voor honderd procent verzuurd. Prima dit “like” systeem. Houden zo. Niet meer aanraken.

 5. Bacchus zegt op

  Jammer, die minnetjes gaven nu juist zo goed aan wanneer je tegen heilige huisjes aanschopte. Persoonlijk heb ik liever 15 minnen dan een nietszeggende 0 score.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Bacchus Ik heb diverse malen geconstateerd dat onder een artikel elke – ik herhaal elke – reactie een minnetje kreeg. Dat heeft niets meer te maken met afkeuring. Een of andere lolbroek moet gedacht hebben lollig te zijn. Ik vind het prima dat die minnetjes vervallen zijn. Als iemand kritiek heeft, moet hij een reactie toevoegen. Zo kan het ook.

  • Jacques zegt op

   Beste Bacchus als jij tegen heilige huisjes aan wil schoppen kan dat nog steeds. Een ieder die daar wat van vindt kan met een eigen reactie komen. Maakt de discussie veel interessanter dan een stapel minpunten, waarbij je alleen maar kunt raden wat de duimdrukker dwars zit.

 6. Rudy Van Goethem zegt op

  Hallo…

  Ik vind dit ook een goede beslissing, want tenslotte gaat het er ons allemaal om: onze liefde voor Thailand…

  Ik kan me soms wel eens ergeren aan de spelfouten… ik ben heel zeker geen talenspecialist of techneut, verre van, maar er bestaat nog zoiets als een ” Spellingscontrole”… maar desondanks dat heb ik nooit op de min-toets gedrukt…

  En tenslotte hebben we nog altijd de moderator om alles in goede banen te leiden…

  Hoe je het draait of keert: hoe beter dit blog wordt, hoe meer plezier we eraan beleven…

  Ik wens jullie allen een fijne Zaterdag 🙂

  Rudy…

  • Lije Vanonschot zegt op

   En waar zit die spellingscontrole dan? Van engelse woorden kan ik wel nagaan of ze juist gespeld zijn (moet ik mijn tekst invoeren in een e-mail), maar nederlandse woorden kan ik niet testen op zreivvauten,

 7. Rudy Van Goethem zegt op

  @ Bacchus…

  Daar gaan we weer, he, en je weet ondertussen dat ik je apprecieer, maar wat zijn heilige huisjes?

  Het ging hem hier vaak over giftige opmerkingen, die niets met het topic te maken hadden… ook werden heel zinvolle verhalen negatief beoordeeld…

  Ik ga iemand zijn reactie nooit een min geven, want ik respecteer ieders mening… voor zover die natuurlijk in de mate van het fatsoenlijke blijft…

  En als je hier iets vertelt wat inhoud heeft, en je krijgt -15, dan zegt dat toch heel veel over die vijftien mensen die reageren, Bacchus?

  Het meeste wat ik hier lees is een verrijking voor mij, en daar kan ik enkel maar blij over zijn, dus hoef ik niemand een min te geven…

  Ik wens je het beste…

  Rudy.

  • TnT zegt op

   Als je min 15 krijg zegt dit ook wel wat over de inhoud lijkt me. Overigens vind ik dat je wel dan je commentaar erbij moet schrijven

  • Bacchus zegt op

   Beste Rudy, ieder reactie kan inderdaad een verrijking zijn, mits men de inhoud maar begrijpt en/of wil begrijpen en daar zit hem nu vaak de crux!

   Zelf heb ik nog nooit de plus- of minknop ingedrukt omdat dit nietszeggend is. Verschuil je niet achter een knopje en geef een mening! Een goede discussie is verrijkend. Uiteraard hoeft men het niet altijd met elkaar eens te zijn. Een goed debat/discussie is dan ook bedoelt om anderen te overtuigen van een gelijk. Verwar scherpe opmerkingen ook niet met giftige opmerkingen. Die laatste zijn bedoeld om een bepaald sfeertje te creeren en dat is in mijn geval nooit een doelstelling.

   Ik lees ieder item op dit blog met veel plezier en geef graag mijn mening. Uiteraard mag men die afwijzen. Ik discusieer ook niet om mijn gelijk te halen, al wordt dit vaak gedacht, maar zwijgen staat gelijk aan gelijk geven. Over bepaalde punten, zoals bijvoorbeeld de algemene minachting van Thaise vrouwen en het altijd vermeende gelijk van de westerse man, zal ik dus nooit zwijgen. Daar kan men het mee doen of niet! Heel veel minnetjes kunnen soms aangeven dat je heel veel gelijk hebt!

 8. Mark zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 9. Mark zegt op

  Okay haha, ik schreef; ik zou me niet zo druk maken om die paar minnetjes, zeker als ze als niet serieus kunnen worden beschouwd.

  • Jacques zegt op

   Kjik, Mark, dat is nu precies wat ik bedoel. Niet zinloos duimpje drukken maar reageren en je mening geven. Ik weet zeker dat Bacchus dit ook waardeert.

 10. Rudy Van Goethem zegt op

  @ TnT.

  Je moet bij het topic blijven…

  Bacchus bedoeld dat je met een gefundeerd bericht wel degelijk een -15 kunt krijgen, enkel maar omdat je ventileert wat anderen niet willen horen, maar perfect de waarheid is…

  Dus prefereert Bacchus een -15, wetende dat hij bepaalde mensen tegen de schenen schopt…

  De waarheid mag ook gezegd worden, al appreciëren bepaalde “day dreamers” dat niet…

  Rudy…

  • Bacchus zegt op

   Beste Rudy, dit is inderdaad precies wat ik bedoel! Ik weet dat mijn reacties vaak niet inhoudelijk beoordeeld worden, maar alleen op naam en mij dan “minnetjes” geeft omdat men mij een zeikerige doordrammer vindt, die alleen zijn gelijk wil halen. Niets is minder waar! Anonieme minnetjes geven is makkelijk, je hoeft dan inhoudelijk niet te reageren. Voor mij is dat iets voor simpele zielen. Sta voor iets en geef je mening, daarvoor is een blog ook bedoeld! Gelukkig kunnen we ons op dit blog niet meer verschuilen achter anonieme minnetjes; moet een hoop positieve bijdragen gaan opleveren als ik alle voormalige minnetjes in ogenschouw neem!

   • math zegt op

    Beste Bacchus, ik ben het deze keer met uw posting helemaal eens en die hebben ook een waarde zoals u het opschrijft. Ik vind ( hopelijk vond ) gewoon dat uw persoonlijk teveel mensen aanvalt over bv. Pattaya. De mensen die u beschrijft lopen er zeker rond, ik zie ze zelf ook vaak genoeg. Maar hoeveel mensen op dit blog zijn zo? Ik vind gewoon als men ergens niet geweest is of al lange tijd niet meer geweest bent, men wat voorzichtiger met sommige opmerkingen om kan gaan. Heb daar vaak genoeg geprobeerd om u van repliek te dienen, maar helaas. Het werd als chatten omschreven. Als u nu eens stopt met het generaliseren van de pretparken, zullen uw postings ook met een andere insteek gelezen worden, want iedereen weet het nu wel hoe u tegen de pretparken aankijkt. Maar verhalen lezen en van horen zeggen vind ik iets te weinig inhoud hebben. Ik ga ook niet een metselaar vertellen hoe die een muur moet opzetten terwijl ik nog geen hamer kan vast houden. U voelt zich lekker in de Isaan, de ander in Hua Hin of Pattaya, leven en laten leven! Dat we vanaf nu mooie inhoudelijke discussies mogen hebben op het blog, de clichés zijn vaak genoeg gelezen. Vriendelijke groetjes.

 11. Rudy Van Goethem zegt op

  @ Lije Vanonschot …

  ” zreivvauten, “… ik veronderstel dat je daarmee: schrijffouten bedoelt?

  De meeste Pc’s ondersteunen “Spellingscontrole”, gewoon even op het woord dat een rode gekartelde onderlijning heeft rechts klikken, en corrigeren…

  Rudy…

 12. Robbie zegt op

  @Rudy,
  Een iPad heeft geen spellingscontrole. Wat nu? Heb je ook een suggestie voor gebruikers van dit tablet, zoals ik?

 13. Rudy Van Goethem zegt op

  @ Robbie…

  In elk programma zit een Spellingscontrole… typ eens een woord verkeerd, en het wordt toch rood gekarteld onderlijnd? Gewoon rechts op het woord klikken en corrigeren..

  Sorry moderator, ik weet het, het is of-topic… ik tracht gewoon maar te helpen…

  Rudy…

 14. Moderator zegt op

  Reactiemogelijkheid gesloten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website