Door Khun Peter

Een artikel in de Telegraaf over het disfunctioneren van jou of je organisatie en je bent schuldig. Een onderzoek is niet meer nodig. De rechters, het lezerspubliek van de Telegraaf, hebben je al veroordeeld want alles met gezag is per definitie fout. Een typisch Nederlands trekje.

Herkenbaar? Lees de reacties op de postings over het onderzoek naar vermeende misstanden op de Nederlandse Ambassade in Bangkok.

Kunnen we nog iemand het voordeel van de twijfel geven, of zijn we zo haatdragend dat per definitie iedereen fout is? Probeer ook eens wat te nuanceren. Niet alles is zwart of wit, goed of fout.

Je bent pas schuldig als er bewezen feiten zijn. Tot die tijd ben je onschuldig. Laten we stoppen om de medewerkers van de Ambassade voor het volksgerecht te slepen en vervolgens figuurlijk te lynchen.

En zeg eens eerlijk, zijn velen onder ons niet rancuneus omdat ze een keer slechte ervaring hadden met de ambassade en het nu bijltjesdag is. Niet erg objectief natuurlijk.

Iedereen heeft het recht zich te verdedigen, ook de Ambassadeur. Dus laat hem nog rustig enkele linten doorknippen en wat recepties bezoeken.

We wachten het onderzoek af, daarna kan je pas conclusies trekken. En mocht er toch iets niet in de haak zijn, waar kan ik solliciteren voor de functie van Ambassadeur?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “De Telegraaf rechtbank”

 1. rob zegt op

  Ja hallo,als je de Telegraaf leest weet je dat 90 procent van de berichtgeving sensatiegericht en onjuist is…
  Echt geen krant om goed op de hoogte te blijven van al hetgeen zich in de wereld afspeelt.
  Lees de reacties op artikelen, geplaatst op hun website,en je komt niet meer bij van het lachen.Aan de andere kant zegt het ook wat over de lezers van deze krant.

  • Redactie zegt op

   Het probleem is dat veel mensen het klakkeloos voor waarheid aannemen. Wat me ook verbaasd, is dat het AD en nog een aantal kranten het bericht zomaar hebben overgenomen.

   Ik ben benieuwd als blijkt dat het een storm in een glas water is of de Telegraaf dit dan ook ‘groot’ brengt.

   • jelle feenstra zegt op

    Dat zal de Telegrraaf, niet groot bengen.
    Reden hiertoe is, dat goed nieuws , geen nieuws is!!!

 2. andy zegt op

  Als de media er in dit geval naast zitten, zullen ze een klein berichtje zetten op pagina 6″.

  Ik refereer daarmee naar een ander artikel:

  “schiphol ontsnapt aan een terroristische aanslag”. en alvast 2 foto’s erbij van de mannen die zijn aangehouden. (?!).

  Wat blijkt?

  Nada noppes niks. En dan zie je ergens tussen de reclame van Albert Hein door een artikel dat de twee mannen zijn vrijgelaten omdat ze niets met terreur te maken hebben.
  Ik heb een sterk vermoeden dat het zo ook met de ambassade gaat verlopen.

 3. Bert Gringhuis zegt op

  Hoe dan ook, Peter, ik vind inderdaad, dat jij maar Ambassadeur moet worden.

  • Ik kan heel goed linten doorknippen. Op recepties ben ik ook al de gangmaker. Een betere CV kun je toch niet hebben? 😉

   • Bert Gringhuis zegt op

    Tweijfel ik niet aan, maar heb je ook wel een paar mooie stropdassen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website