Uitzicht op de Chao Phraya

Wil wedden dat geen enkele lezer van Thailandblog het aan de Chao Phraya rivier gelegen restaurant, luisterend naar de naam Krua Rakangthong kent.

Tenzij je een echte ‘Bangkokkiaan’ bent en alle in en outs van de stad kent. Maar dan hadden we allang enkele postings van je gelezen. Hoewel ik me kan voorstellen dat je een dergelijk mooi plekje niet zomaar aan iedereen wil prijsgeven. Eerlijk gezegd ben ik er via een goede Thaise vriendin, die het restaurant al langer kent, terecht gekomen.

Ligging

Het vrij eenvoudige maar uitstekende restaurant ligt direct aan de rivier en vanaf het eetterras heb je vooral bij avond een werkelijk schitterend uitzicht op de majestueuze Chao Praya rivier, de daar varende boten en de op enige afstand gelegen mooi verlichte Wat Arun. Toegegeven de weg er heen is voor een niet-insider geen gemakkelijke en daarom zie je er ook nauwelijks een toerist. Krua Rakangthong heeft men aardig verstopt gehouden, want bij toeval ontdek je het beslist niet.

We gaan er heen

We maken weer gebruik van het openbaar vervoer en gaan met de BTS op weg. Als je gebruik maakt van de Sukhumvit-line dan stap je uit bij de halte ‘Siam’ en maak daar een overstap naar de Silom-line richting Wongwian Yai, die vertrekt op spoor 3. Je stapt daarna uit bij de halte Saphan Taksin en loop 50 meter verder naar de pier bij de rivier

De verschillende boten die daar aanleggen voeren vlaggen met de kleuren oranje , blauw en geel. Alle boten doen verschillende plaatsen oftewel pieren aan. In dit geval is onze bestemming de pier ‘Wang Lang”. Het eenvoudigste is om de boot die de oranje vlag voert te nemen. Vergissen is dan hoegenaamd uitgesloten want deze naar rechts varende boot doet steeds de pieren aan de rechterzijde van de rivier aan, met uitzondering van onze bestemming Wang Lang die aan de linkerzijde van de rivier is gelegen. Na het passeren van Wat Arun en onder de grote brug doorvarend zijn we bijna bij Wang Lang aangekomen.

Krua Rakangthong restaurant

Van de boot komend zie je aan de rechterzijde een groot betonnen gebouw. Dit is het Siriraj ziekenhuis waar koning Bhumibol al geruime tijd verblijft. Tegenover de ingang van het ziekenhuis loop je het smalle straatje in tot bijna aan het eind, waar je aan de linkerzijde het Krua Rakangthong restaurant ziet liggen. Boven de ingang van de parkeerplaats zie je een stalen boog met Thais opschrift en aan een lantaarnpaal een lichtbak met de naam. Als je het niet zou weten zou je niet vermoeden dat daarachter, zoals men zelf beweerd, ‘The best view of Bangkok’ ligt.

Wandel aan de linkerkant het trapje op, zoek een plaatsje en geniet van het eten en fraaie uitzicht. Tracht de weekenden te mijden want dan kan het druk zijn. Overigens tref je tussen de rivier en de straat naar het restaurant ook nog een plaatselijke markt aan waar je evenmin toeristen tegenkomt. Wellicht aardig om na het eten daar nog even een kijkje te nemen.

Voor de terugtocht ben je aangewezen op een taxi omdat na zonsondergang de boten niet meer varen. Bij het Siriraj ziekenhuis treft je meer dan voldoende taxi’s aan.

Vertel het maar niet verder want dan gaan er teveel toeristen dit op zo’n bijzonder fraai gelegen plekje bezoeken en is de aardigheid er snel vanaf.

– Herplaatst bericht –

9 reacties op “Een apart restaurant in Bangkok, maar niet verder vertellen”

 1. BramSiam zegt op

  Je kunt ook naar pier 23, pier Kiak Kai. Daar zijn een paar restaurants pal aan het water. Spectaculair uitzicht op al het bootverkeer en voor kinderen leuk om met wat brood de meervallen te voeren. Daarna evt. door naar Khao San road voor de meer toeristische liefhebbers.
  Het eten? Ach dat is prima en het bier ook.

 2. Joseph Jongen zegt op

  Het restaurant bestaat nog steeds en heb er een week geleden gegeten. Mijn Thaise gezelschapdame die op een van de buitenlandse ambassades werkt is de oorzaak dat ik niets over het eten heb geschreven. Al mijn aandacht ging naar haar uit. Maar het was in alle opzichen zeer geslaagd. Met een mooie dame aan tafel, een fraai uitzicht over de rivier en heel lekker gegeten.

 3. Geert zegt op

  is te vinden op Google. Krua Rakhangthong, Siriraj, Bangkok Noi, Bangkok 10700, Thailand

 4. Geert zegt op

  Ik was de link vergeten in mijn reactie. Dus alsnog. https://maps.google.nl/maps?hl=nl&tab=wl

 5. martin zegt op

  Bij deze het juiste adres + GPS info. Smakelijk eten

  [email protected]
  Address: 306 Soi Watrakung, Aruen Amarintara Rd. Siriraj, Bangkoknoy
  GPS Address: n13’45.243″E100.29.174″8M

  How to get there:
  From Wang Lang Pier: walk straight pass the market to the first small Soi and turn left, after about 200 mts you will find a very old-looking brick wall on your right hand and a nice café on your left, get into the parking lot of this café and you’ll find a huge sign and the entrance right behind.

  From Tha Wat Rakhang. You’ll see a big temple when you get down, right before it on the right hand side there’s a small street follow it, it will turn left and then right nearly immediately the place is around 30 mts after the right turn.

 6. TLB-IK zegt op

  Het Krua Rakangthong is bekend. Ik heb er vroeger vaker gegeten. Maar het er naar toe gaan is niet eenvoudig en terug komen nog minder. Ook met de wagen is het niet eenvoudig ivm. met het rush houre verkeer aan die kant van de Chao Praya (verstopte bruggen).

  Er zijn nog andere restaurants aan de Chao Praya, die voor mijn begrip gemakkelijker te bereiken zijn. Niets tegen het Krua Rakangthong, maar die hebben ook een prima keuken en voortreffelijk terras met blik op de rivier zoals bv. het Sathahip restaurant met meer als een uitstekende parkeer plaats.

 7. Ceesdesnor zegt op

  Ik heb wel een soortgelijke ervaring opgedaan in Nonthaburi. Daar heb je aan de Chao Phraya een restaurant met de naam Rim – Fang. Met een prachtig uitzicht en overheerlijk eten voor een prima prijs.
  Wij zijn er twee keer geweest en dit restaurant kan ik iedereen van harte aanbevelen.

 8. Hurm zegt op

  Ik heb er ook gegeten en vond het niets. Vooral de eigenaar die de hele avond voortdurend plaats nam aan onze tafel om zijn -beperkte- kennis van het Engels te etaleren. Er zijn mooiere en ook betere tenten langs de rivier. En lopend vanaf taksin te doen.

 9. rene23 zegt op

  mijn favoriet aan de rivier is bij de pier Phra Atit, genaamd Navalai.
  Ze hebben o.a. soft shell crab, jummie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website