In de dance scene is DJ 100% Isis een begrip, Mirella Kroes domineert de Amsterdamse techno scene, Duitsland heeft Monika Krusen en miss Nine is volgens Radio501 de mooiste. Al lijkt de DJ scene soms een mannenwereld, de vrouwen staan ook hun mannetje en dat geldt evenzeer voor Thailand.

Een van Thailands hardst werkende DJ’s is Soraya Allam, beter bekend als DJ Cleo P. ‘You either love or hate her’, schrijft Muse, het zaterdagmagazine bij Bangkok Post.

Drie jaar geleden maakte ze haar debuut op een music event van Honda in Hua Hin. Haar set ging goed, ze wist op haar kleine podiumpje de aandacht van een kleine vierhonderd lui te trekken. Daarna rees haar ster snel en nu is ze een van de meest gevraagde vrouwelijke DJ’s in het land. Sommigen schrijven dat toe aan haar looks en het moet gezegd: de mix van Thais, Iraans en Engels bloed heeft een fraaie cocktail opgeleverd. Voeg daar haar gedurfde outfit, haar honingkleurige huid en tatoeages aan toe en het wekt geen verwondering dat sex appeal  een deel van haar performance is.

Van styliste, danseres, choreograaf en rapper tot DJ

Wie had dat kunnen denken van de nu 30-jarige Soraya die als styliste begon bij GMM Granny, daarna in de hiphop scene danste, er choreografieën voor maakte, een kortstondige carrière als rapper had, zelfs een single maakte en toen ze genoeg had van hiphop verliefd raakte op electro.

Haar ex-vriendje leerde haar de beginselen van deejaying. De eerste les duurde welgeteld 3 uur en daarna leerde ze zichzelf het vak. Het feit dat ze had gedanst, hielp haar bij het tellen van de beats. ‘In het begin was het moeilijk mezelf te bewijzen’, vertelt ze. ‘Veel mensen waren sceptisch. Zelfs mijn eigen vriend twijfelde of ik wel serieus was en of ik het kon. Iedereen dacht dat ik wispelturig was, omdat ik steeds van baan veranderde.’

Ze kregen ongelijk. Soraya heeft nu een volle agenda met club events en modeparty’s, van Versace en Loewe tot H&M. Ze is de enige vrouwelijke DJ in Bangkok Invaders en heeft al bekendheid verworven in buurlanden, met name in Maleisië waar ze minimaal eenmaal per maand draait.

Ik heb niet echt een ego, ik doe wat de klanten me vragen te doen

Als je haar vraagt haar draaistijl te typeren, dan zegt ze: sexy, cool and provocative. ‘Mijn deejaying stijl is heel naturel, het is heel erg dicht bij mij. Ik kan allerlei soorten muziek spelen. Dat hangt af van de avond en het publiek. Als het om mijn werk gaat, heb ik niet echt een ego. Ik doe wat de klanten me vragen te doen. Maar persoonlijk heeft electro en trap [zuidelijke hiphop en crunk] mijn voorkeur.’

Soraya denkt nog 5 jaar te kunnen deejayen. Daarna wil ze een muziekschool voor kinderen beginnen. ‘In de tussentijd leef ik mijn leven en heb een berg lol.’ Met de muziekschool is de cirkel rond, want ze groeide op met een vader die de beruchte clubs Superstar en Noriega bezat, dus vanaf haar kinderjaren werd ze ondergedompeld in muziek.

(Bron: Muse, Bangkok Post, 26 oktober 2013)


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “DJ Cleo P: Je houdt van haar of je hebt de pest aan haar”

  1. Rick zegt op

    Ik vind haar net een op een ladyboy lijken maar goed dat is mijn mening.
    Houd niet zo van de muziek stijl maar ja voor de Thaise Hiso zal ze wel een idool zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website