Cheap Charlie’s Bar in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Bars, Uitgaan
Tags: , ,
22 december 2016

Ben je in Thailand een ‘Cheap Charlie‘, dan is dat niet echt een compliment. Toch is een bar in Bangkok met de naam ‘Cheap Charlie’s’ legendarisch. Het is namelijk de kleinste, goedkoopste en vreemdste bar in het beroemde uitgaansgebied van Bangkok

Sukhumvit Soi 11

Wie het nachtleven van Bangkok kent weet dat Sukhumvit Soi 11 ‘The place to be’ is. Daar zal je de funky bars en de bekende nachtclubs aantreffen zoals Bed Supperclub, Thong Lor en Ekkamai. Tussen al deze hippe uitgaansgelegenheden tref je ook een vreemde eend aan: Cheap Charlie’s.

Cheap Charlie’s Bar

Menig expat die al lang in Thailand verblijft zal zeggen: “Bestaat die bar nog steeds?” Cheap Charlie’s Bar is uniek en vooral bekend om zijn eenvoud. Het is een soort openluchtbar die erg basic is ingericht. Dankzij de bijzondere sfeer en de goedkope drankjes is het een ontmoetingsplaats voor een gevarieerd en bont gezelschap. Expats, toeristen en Thai komen er en staan schouder aan schouder in deze typische bar.

Lage prijzen

De gasten komen vast niet voor het trendy interieur want dat is een bij elkaar geraapt zooitje van vergeelde visitekaartjes, kreukelige bankbiljetten van diverse landen en oude nummerplaten uit alle windstreken.

Wat zeker aantrekkingskracht heeft zijn de lage prijzen voor alcoholische versnaperingen. Zoals een tapbiertje voor 60 baht of een fles Chang voor 70 baht. Wil je snel in de stemming komen dan zijn de tequila shots voor slechts 70 baht misschien iets voor jou?

Met op de achtergrond rock uit de zestiger jaren tot hedendaagse pop is het een gezellige boel bij Cheap Charlie’s. En hoewel je op Sukhumvit Soi 11 – Bangkok’s grootste partystraat – veel keuze hebt, blijft Cheap Charlie’s een icoon en zal je na een bezoek aan deze bar er met een glimlach aan terugdenken.

Cheap Charlie’s Bar:

 • Openingstijden: 17:00-23:30
 • BTS Skytrain: Nana
 • Adres: Sukhumvit Soi 11, langs het Zanzibar Restaurant aan de linkerkant
 • Hoe kom je er: (voor de taxi) ซอย สุขุมวิท 11 ผ่าน ร้าน อาหาร Zanzibar ร้าน อยู่ ทาง ซ้าย

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Cheap Charlie’s Bar in Bangkok”

 1. William zegt op

  Hoi Peter,

  Ik ben d’r diverse malen geweest en wanneer ik in Bangkok ben, breng ik er altijd wel een bezoekje.
  Wel oppassen dat je niet van je kruk gereden wordt als je iets te ver van de bar op de weg zit !!

  • Willem H zegt op

   IK ken het zeer goed.

   Van je kruk gereden worden? Het is in en sidesoi zonder verkeer. Zeker sávonds niet. Overdag misschien een enkele levering aan een restaurant aldaar. Sávond is de soi vanaf de andere kant afgesloten bij de 7/11 en het traditioneel thais restaurant in oude stijl.

   Ik heb er in de avond nog nooit een voertuig zien rijden. Ja misschien een enkele motorbike. hehehe
   Hebben jullie wel de goede bar voor ogen? 🙂

   Uitlaatgassen van de hoofdweg ook niet echt veel last van. De bar is 25m van soi 11.

 2. Sir Charles zegt op

  Ben er dikwijls geweest en inderdaad je kan er zo van je kruk gereden worden doch ook grappig meegemaakt wanneer een te groot rijtuig er langs wilt de bezoekers spontaan van hun kruk afkomen om de krukken en tafels even aan de kant te zetten zodat het rijtuig zijn weg weer kan vervolgen en nadien de bezoekers alles weer op zijn plaats zetten.

  Nadeel zijn wel de uitlaatgassen.

 3. Elly zegt op

  Hele leuke bar!!!! En zo relaxed!!! Ik bestelde een cola light. Helaas: “no have” maar ik mocht wel het halve blikje gratis hebben wat hij nog had staan.
  Je kijkt je ogen uit! Je mag er wel plassen maar de rest mag je een beetje verderop doen en kost je 5 bth. Waar vind je nog zoiets? Heerlijk toch?.

 4. Ton zegt op

  Soy 11, een leuke Soy waar je naast een aantal clubs, Supper Bed is volgens mij onlangs gesloten of wellicht weer heropend, ook een aantal leuke hotels kan vinden voor redelijke prijzen.

  Meestal blijft ikzelf 1 nachtje in BKK alvorens naar één van de leuke eilanden te verkassen. Le Fenix hotel achteraan soy 11 is dan een prima locatie.

  Ook de gezellige lounge club op het dakterras van Le Fenix (ook toegankelijk voor niet gasten) is dan zeker de moeite waard om te bezoeken.

 5. Paul Schiphol zegt op

  Wij logeren in BKK altijd in de omgeving van Sukhumvit Soi 11, ten minste voor één avond is Cheap Charly een verplicht nummer. Altijd gezellig, nooit trouble. Daarna lekker uit eten bij het naastgelegen Jazzy Zanzibar garden Restaurant, of bij Rosbieng an de andere zijde ook altijd met een live band in de tuin.
  Een aanrader.

 6. wieland zegt op

  uhm volgens mij kost bier 80 bht
  hier video van de cheap charlie bar
  https://youtu.be/Z15FjaYvBAU

 7. Leo zegt op

  Volgens betrouwbare bronnen moet deze topbar sluiten,
  Is dat bij iemand bekend.??

  • Chander zegt op

   Ja Leo, als je deze video mag geloven dan wordt het hele gebied in maart 2017 met de grond gelijk gemaakt.

   https://youtu.be/mce6gPZ8CZk

   • Jan Hoekstra zegt op

    De gehele straat waar Cheap Charlies aan gelegen is gaat over twee maanden plat en voor in de plaats komt er natuurlijk weer een duur hotel. Het wordt steeds gezelliger in Bangkok, veel leuke barretjes of oudere gebouwen worden vervangen door hotels of shopping malls.

  • Sonny zegt op

   Ja heb het een tijdje geleden ook vernomen. Kan er gelukkig over een week of 3 toch nog een keer een biertje drinken!!!

 8. Richard (ex-Phuket) zegt op

  Gaaf barretje, zeker een bezoekje waard. Wat is er fijner dan op straat in hartje Bangkok een drankje te nuttigen. Soi 11 heeft veel te bieden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website