Bangkok’s kortste eetstraatje

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Restaurants, Uitgaan
Tags: , , ,
5 december 2015

Dat hele kleine straatje in Sukhumvit Road Soi 11 in Bangkok, dat je voorbij loopt zonder er erg in te hebben, doet mij een klein beetje denken aan de veel langere beroemde eetstraat Rue de Mouffetard in het Parijse Quartier Latin.

In feite is het helemaal geen aparte straat maar een kleine zijtak van Soi 11 waar een aantal restaurantjes zij aan zij zijn gevestigd. Het aardige is dat het een straatje is met een internationaal aanbod. Als je vanaf Sukhumvit Road Soi 11 inloopt passeer je vrij direct aan de linkerkant van de weg ZanZibar een aardige gelegenheid waar je ’s avonds onder het genot van een drankje en een hapje in de openlucht naar live muziek kunt luisteren.

Een paar meter verder gaat een klein straatje naar links. Het straatje inlopend kom je als eerste een barretje, dat reeds sinds 1982 bestaat, tegen met de naam Cheap Charlie. Op straat staan enkele hoge tafels; het is er veelal druk. De tent opent rond 17.00 uur en sluit om half twaalf.

Na elke bestelling wel even cash afrekenen anders kan de uitbater het niet meer bijbenen. Google maar eens op “Cheap Charlie Bangkok” dan kun je zien hoe populair deze bar is en waar je gewoon op straat aan je drankje staat te lurken.

Een internationaal straatje

Het aardige van dit korte straatje is dat de verschillende internationale restaurantjes een zeer gevarieerde menukaart hanteren. Achtereenvolgens kom je eerst twee naast elkaar gelegen Indiase restaurants tegen Moghul en Shalimar Sharmals. Vervolgens een kleine bar en bistro luisterend naar de naam Stash en The Alchemist bar waar op woensdag en zaterdag live muziek is te beluisteren. Een ietwat groter restaurant is Snapper met een duidelijk Nieuw-Zeelandse uitstraling.

Pal ernaast zie je Charley Browns een Mexicaans restaurant en vervolgens een Tapas Café. Ook de Fransen zijn van de partij met het eetcafé Chez Pepé. Het moet me van het hart dat Pierre, de eigenaar, voor een klein glaasje wijn van zeer bescheiden kwaliteit 247 baht in rekening brengt. Inclusief 10% service en 7% BTW.

Het lijkt er op alsof de verschillende restaurateurs in dit straatje een onderonsje hebben gemaakt om service en vat apart te berekenen boven de op de prijskaart gehanteerde prijzen.

Naast het Franse restaurant komen we het kleine vriendelijke Thaise restaurantje Gallery tegen. Een aanrader. (www.11-gallery.com) Verder het straatje uitlopend ligt op het eind een ietwat grotere eveneens Thaise eetgelegenheid; The Restaurant Suk 11.

Soi 11

We staan dan weer op Sukhumvit Soi 11 en die weg enkele meters vervolgend zie je aan de linkerzijde van de weg een aardig pand waarin het Rosabieng restaurant is gevestigd. Op het terras voor het pand speelt regelmatig een goed orkest jazzy muziek. Het restaurant is door het terras ietwat aan het oog onttrokken. Eveneens een aanrader.

En mocht je om de avond te besluiten als slaapmutsje nog een redelijk glas wijn willen drinken, wandel dan nog enkele meters verder dan sta je voor de Zaks wine bar met een mooi terras. En mocht het buiten zittend te warm worden dat kun je binnen in een gezellige ambiance op adem komen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Bangkok’s kortste eetstraatje”

 1. Jan zegt op

  Ik ben daar voor het eerst einde 1985 geweest.
  Een beetje achterafstraatje. Gribusachtig ook.

  Toen was er al een Indiaas restaurant, een open bar, Lord’s Guesthouse (een Indiaas guesthouse waar ik een kamer had) en een nachtclub. Zo eens in de vijf jaar loop ik door het straatje heen en zie de veranderingen. Zo gaat dat in een grote stad.

  • Rolf zegt op

   Het is inderdaad, aan de kant zonder restaurants, een Griebusuitzicht!

 2. Rolf zegt op

  Ja, Soi 11 is ook mijn favoriete “eetsoi” en dan inderdaad met name suk 11, het achterafstraatje. Mijn favoriet hier is dan weer Tapasbar met een goede kaart: de Jamon Iberico “Pata Negra” is bv een goeie starter. De sangria is verrukkelijk en drinkt zo lekker weg dat je, voor je ‘t weet, een beetje tollend het straatje uitloopt. Ook een aanrader: Een drankje waarvan ik de naam vergeten ben (ik dacht iets met Rainbow..) Dit wordt heel voorzichtig ingeschonken en bestaat dan uit verschillende gekleurde laagjes; Ziet er prachtig uit en is erg lekker (als je tenminste van zoet houdt, zoals ik).
  Als je het straatje uitloopt, langs restaurant suk11, (ook een aanrader voor Thaifoodliefhebbers, en dat zijn we toch, denk ik, allemaal) en je slaat linksaf heb je na 100 meter The Old German Beerhouse van Frank Boer. (Ondanks de Hollands klinkende naam toch een echte Duitser; Hij heerst als een keizer over het restaurant vanaf zijn stamtisch) Hier is het altijd gezellig druk en het eten is er Duits degelijk lekker
  ( Een tijd lang stonden er, door mij geleverde, Nederlandse fricandellen op het menu maar ik ben, ZEER tot Franks ongenoegen, daarmee gestopt maar dat is een ander verhaal)
  Nog weer verder vindt je dan “The Australian” Op dit moment “by far” mijn favoriet: Geweldig diverse kaart,
  altijd lekker en kwalitatief goed. Je kunt kiezen voor binnen (airco) of buiten op het terras. Als je aan de straatkant gaat zitten verveel je je nooit: Op dit terras voel je je boven de mensen in de straat verheven:
  Je zit op een licht verhoogd terras afgeschermd door een ballustrade en “kijkt zo neer” op het gewoel in de straat waar altijd wel iets gebeurd of iets is te zien.
  Niet onvermeld laten…de bediening: Zonder uitzondering servicegerichte prachtige jonge meiden met nette maar zeeer verleidelijke uniformpjes en dito smile.
  Eet smakelijk !
  Rolf

 3. Rene zegt op

  Rosabieng is op zich goed ware het niet dat de bediening liever naar de sterren kijkt dan naar de gasten of een gezellig babbeltje met elkaar doet. Voor mij niks op tegen maar een restaurantje loopt wel op een andere manier.
  Ook naast het vijvertje kan het nogal onaardig ruiken en de muggen zijn dan een plaag.
  Veel plezier daar en onthoud dat de afdeling van Bangkok Bank in dat straatje wel de meest sypathieke is van de regio


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website