Ondanks de overstromingen in Thailand hebben weinig Nederlandse toeristen hun reis geannuleerd. Dat blijkt uit een rondgang van Reisrevue langs touroperators. Reisrevue is een vakblad voor de reisbranche.

Touroperators houden in elk geval goede hoop voor de komende maanden zo meld Reisrevue: ‘Groepen worden door touroperators omgeboekt naar andere data, reizigers met losse tickets kiezen voor een andere eindbestemming’, reageert China Airlines. Ook bij 333Travel zijn weinig annuleringen. ‘Wel zijn er minder nieuwe boekingen.’

Het Calamiteitenfonds ziet geen reden een uitkeringsvatbare situatie uit te roepen. ‘Er is geen sprake van abnormale of onvoorziene omstandigheden’, aldus directeur Erik Jan Reuver.

Het Thais verkeersbureau blijft optimistisch. Een woordvoerder verwacht dat het negatieve effect van de overstromingen zal meevallen.

Vorig jaar telde Thailand 196.000 Nederlandse bezoekers van wie 30% via touroperators. De prognose voor dit jaar bedraagt 212.000.

Bron: Reisrevue

6 reacties op “Weinig annuleringen maar minder boekingen voor Thailand”

 1. michiel zegt op

  Das wel te merken . vandaag van koh chang naar bkk gereisd niks geen water gezien onderweg.Hier op khoa san rd is het gewoon net zo druk als normaal rond deze tijd. 7/11 op rambuttri tot het plafond vol met alles.

  • Robert zegt op

   John, als je een verhaal leest dat ‘half Bangkok’ onder water staat op dit blog, en je reist van Suvarnabhumi naar Khao San en je ziet inderdaad geen druppel, dan kan ik me voorstellen dat je daar ook even melding van wil maken. Ik geloof niet dat Michiel de enorme ramp daarmee bagatelliseert.

  • Michiel zegt op

   Een hoax dacht het niet. Maar wel een info aan ieder die het lezen wil. ( En bv in Thailand zit momenteel en niet weet waar hij / en of in bkk terrecht kan. Dus is het mijn waarneming op dat moment.

   Robert heeft wel gelijk want , dat is het verhaal van veel toeristen die ik hier spreek die onder weg van of naar bangkok gewoon geen water zien. Maar ierdereen hier ziet de omvang vd ramp wel op het nieuws.

   Kom hier best mensen tegen die ergens heen willen en niet weten of het mogelijk is. Tevens zijn er van wat ik hoor van Thai en toerist , best wat mensen die door de nieuwsbeelden het idee hebben dat het hele land onderwater staat en er een soort pandemonium heerst.
   Hotel medewerkster van ons hotel (die in Londen gestudeerd heeft) op koh chang kreeg haar Engelse vrienden niet eens overtuigd haar te komen opzoeken ,zij hadden hun reis geanulleerd omwege de beelden op tv. Ondanks haar” je kunt nog gewoon van bangkok veilig hierheen reizen en de zon shijnt hier gewoon bij 33c”.

   Maar goed vannacht de trein naar Nong Khai genomen en ondanks het donker nu dus wel vrij snel water gezien, tegen Suvarnabhumi aan staat het helemaal onder langs het spoor zover als ik kon zien.Maar die dijk daar zal het vliegveld wel droog houden.

   • Michiel zegt op

    Goede site met actuele info over de treinen in Thailand. http://www.thairailticket.com

 2. Hans Bos (redactie) zegt op

  De logica is duidelijk. Annuleren kost je veel geld, maar de huidige situatie leidt tot minder boekingen. Daar hoef je geen rondgang voor te maken. De geraamde 212.000 Nederlanders lijk me aan de hoge kant.

 3. Linda zegt op

  Hallo,

  wij vertrekken op 14 november en komen rond 18.15u op 15 november in BBK.aan.
  wij maken ons inderdaad ongerust over alles wat er op Thailandblog geschreven wordt.
  Kunnen we gewoon een taxi nemen en naar het zuiden reizen of zijn de wegen vanaf de luchthaven in gevaar met wateroverlast ? En hoe zit het met de luchthaven Suvarnabhumi.

  We hebben ook 2 nachten geboekt in het Navalaihotel (aan the mainriver) maar denken deze te annuleren . Wij zouden het fijn vinden indien er Nederlandse en Belgische mensen die er momenteel vertoefen, ons kunnen informeren over de toestand daar.
  Groetjes,
  Linda


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website