Het toerisme in Zuidoost-Azië is eindelijk verlost van de Covid-19 reisrestricties. Veel landen openen hun deuren en hopen op een volle vliegtuigen met passagiers die na twee jaar weer op vakantie willen gaan.

Hoewel de regio achterblijft bij andere bestemmingen zoals in Noord-Amerika en Europa, die al eerder de reisbeperkingen afschaften, lijkt het de goede kant op te gaan. Het aantal vliegticketboekingen stijgt nu populaire toeristische bestemmingen zoals Thailand, Maleisië en Indonesië weer quarantaine-vrije toegang voor gevaccineerde reizigers mogelijk maken.

“April was een zeer belangrijke maand voor Zuidoost-Azië’, zegt Gary Bowerman, directeur van reis- en toerismeonderzoeksbureau Check-in Asia. “Het optimisme is terug, mensen denken en praten nu over reizen zoals voorheen. Kijk maar naar de zoekvolumes in Google.”

Volgens gegevens van Maybank Investment Bank zijn Google-zoekopdrachten met betrekking tot reizen naar Singapore gestegen, met name uit buurland Maleisië, maar ook uit Indonesië, India en Australië. Het aantal zoekopdrachten is sinds de laatste week van maart met ongeveer 20% toegenomen.

Volgens de burgerluchtvaartautoriteit van Singapore steeg het luchtpassagiersverkeer naar Singapore met 31% t.o.v. het pre-Covid-niveau, nadat de meeste reisbeperkingen voor volledig gevaccineerde personen aan het begin van de maand waren opgeheven. Vluchtreserveringen naar Singapore stegen in de week van 23 maart naar 68% van het pre-virusniveau, toen de regering zei dat ze de meeste van haar pandemiegerelateerde beperkingen schrapte, aldus reisgegevensbedrijf ForwardKeys. Dat is een stijging ten opzichte van 55% de week ervoor.

In Thailand, waar het internationale toerisme ongeveer 15% bijdraagt ​​aan het bruto binnenlands product, steeg het aantal buitenlandse bezoekers in maart met 38% na een versoepeling van de eisen voor het testen en de medische reisverzekering, aldus het ministerie van Toerisme. Thailand heeft vanaf 1 mei de toegangsregels voor gevaccineerde reizigers verder versoepeld. Het aantal bezoekers aan Thailand bedraagt in april ruim 360.000, aldus het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA). Reizigers uit Singapore waren de grootste groep, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, India, Duitsland en Australië.

De Thaise regering verwacht dat het aantal toeristen dit jaar 6,1 miljoen zal bereiken (in 2021 waren dat er 427.869) In 2019 kon Thailand nog 40 miljoen toeristen verwelkomen.

Bron: Bangkok Post – Bloomberg


» Laat een reactie achter


Rating: 2.25/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “‘Toerisme in Zuidoost-Azië maakt inhaalslag’”

 1. chris zegt op

  Je kunt natuurlijk met cijfers geweldig goochelen en fantastische conclusies trekken.

  “De Thaise regering verwacht dat het aantal toeristen dit jaar 6,1 miljoen zal bereiken (in 2021 waren dat er 427.869) In 2019 kon Thailand nog 40 miljoen toeristen verwelkomen.”

  Als je nu alleen naar de ontwikkeling van 2021 en 2022 kijkt, stijgt het toerisme naar Thailand met een FANTASTISCHE 1.325 procent. Meer dan 1000% in 1 jaar.
  Het aantal toeristen van 2021, in vergelijking met 2019, was een daling van maar liefst 9.200 procent. Ja, echt, meer dan 9000 procent minder.
  Kortom: vergeet al die percentages……………….

  • Rob V. zegt op

   9 duizend procent afname? Dan zouden er gigantisch meer mensen* vetrokken moeten zijn dan er aankwamen, want 100% afname = nul. Van 40 miljoen naar 0,42 miljoen grenspassages/toeristen is -98,95%. Voor een duidelijk beeld is een combinatie van absolute getallen en het vermelden van het groeipercentage zeer inzichtelijk. Of gewoon een mooie grafiek over de afgelopen paar jaar, scheelt een alinea vol cijfertjes…

   * negatief 9 duizend procent van 40 miljoen = -3.600.000.000 ofwel -3,6 miljard. 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website