Is Thailand een riskante bestemming voor buitenlandse toeristen aan het worden? Wie naar de cijfers van de toeristenpolitie kijkt (en die heeft er geen enkel belang bij om ze te overdrijven) moet de vraag bevestigend beantwoorden. Vorig jaar behandelde de politie 3.119 zaken: 26,6 procent meer dan in 2011.

De zaken betreffen verlies en diefstal (82 pct), oplichting door juweliers, kleermakers en reisagenten (15 pct) en mishandeling (3 pct). Dat was dan vorig jaar, maar het aantal gevallen van fysieke aanvallen op toeristen heeft de eerste vier maanden van dit jaar het totaal aantal van vorig jaar al overschreden.

Aan sussende woorden geen gebrek. ‘De situatie is gespannen, maar nog steeds onder controle’, zegt Roy Inkapairoj, commandant van de Tourist Police Division. ‘Terwijl ons personeelsbestand gelijk is gebleven, stijgt het aantal buitenlandse toeristen elk jaar. Maar we hebben kans gezien de verhouding te beperken tot minder dan twintig criminele zaken per honderdduizend toeristen.’

Roy speelt ook de bal terug. ‘Toeristen zouden moeten weten hoe risico’s te voorkomen. Ze moeten bijvoorbeeld niet ’s avonds laat op uitgestorven plaatsen gaan lopen of met compleet vreemden omgaan.’

Toeristen die een motorfiets huren, krijgen een tik op de vingers van Pawinee Iamtrakul, verbonden aan de Thammasat universiteit. Uit een onderzoek van de universiteit onder achthonderd personen (toeristen, serviceverleners en ambtenaren) bleek dat de meerderheid van hen geen (internationaal) rijbewijs had, weinig rijervaring had, de Thaise verkeersregels niet kende en niet wist welke boetes er op verkeersovertredingen staan. Eenvijfde had geen reisverzekering, de helft zei op de motorfiets te stappen nadat ze gedronken hadden, trok zich niets aan van de maximumsnelheid, 58 procent reed zonder helm.

Dat zijn verontrustende cijfers, vooral omdat Thailand op plaats 10 staat van meest verkeersonveilige landen. Wereldwijd vormen motorfietsers de helft van de verkeersdoden, in Thailand 74 procent, meestal als gevolg van alcoholgebruik.

Laten we eens een aantal incidenten op een rijtje zetten, waarbij we niet de illusie hebben dat het lijstje compleet is.

 • In juni opende een dronken student het vuur in een restaurant. Drie buitenlanders werden gewond.
 • In Phuket kreeg een Rus een pistool tegen zijn hoofd geduwd door de jaloerse vriend van een Thaise vrouw met wie de Rus was omgegaan. Het pistool was overigens nep, maar dat wist de Rus niet.
 • In Saraburi kwam een tourbus in botsing met een vrachtwagen. Negentien personen kwamen daarbij om het leven. Weliswaar geen buitenlanders, maar de buitenlandse media berichtten er wel uitgebreid over.
 • Deze maand ontspoorde de nachttrein naar Chiang Mai; achttien buitenlandse toeristen liepen verwondingen op. Zie foto homepagina.
 • In april stortte in Phitsanulok een touringcar van een bergweg. Vijf personen kwamen om het leven, waaronder een Belgische vrouw.
 • Een Nederlandse jonge vrouw  werd verkracht. Haar vader zette de protestsong Evil Man of Krabi op YouTube.
 • Twee speedboten crashten in Pattaya. Drie Koreanen raakten gewond, een verloor zijn been.

En zo zouden we nog wel een tijdje kunnen doorgaan. Vraag aan de overheid: wat doet u?

‘De veiligheid van toeristen is een van de topprioriteiten van de regering’, zeggen de de ministers van Buitenlandse Zaken en Toerisme en Sport in koor. De laatste voegt daaraan toe: ‘Het belangrijkste is niet geen enkele misdaad te hebben, maar zo snel mogelijk hulp te verlenen, zowel fysiek als mentaal.’

Het enige concrete dat hij te melden heeft, is de instelling van een speciale kamer voor toeristenzaken bij de rechtbank. ‘We gaan proberen het juridisch proces te stroomlijnen.’ En daar moeten buitenlandse toeristen het dan maar mee doen.

(Bron: Bangkok Post, 30 juli 2013)

Zie ook:
https://www.thailandblog.nl/nieuws/zingende-amerikaan-krabi-doodgestoken/
https://www.thailandblog.nl/nieuws/buitenlandse-kritiek-veiligheid-toeristen-thailand/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Gaan we nog op vakantie naar Thailand?”

 1. Gringo zegt op

  Ik zou die cijfers, die de Toeristenpolitie noemt, wel een willen zien en vergelijken met andere vakantielanden, zoals Frankrijk, Spanje, Griekenland, enz.

  Wedden, dat Thailand er dan helemaal niet zo slecht af komt?

  • HansNL zegt op

   Beste Gringo,

   Je zou de cijfers van de toeristenpolitie volgaarne willen vergelijken met de cijfers van andere landen?
   Ik ook eigenlijk best wel.
   Mits, natuurlijk, de cijfers betrouwbaar zijn.

   Laten we er vooral vanuit gaan dat cijfers betreffende toeristen in elk land “gemasseerd” worden, geen land uitgezonderd, immers een aanmerkelijke groep verdient zijn brood aan het toerisme, derhalve zijn negatieve cijfers ongewenst.
   .
   Tja, ik meen te begrijpen dat je in Thailand woont?
   Dan zal je net als ik de het Thaise cijferwerk met een fikse berg korreltjes zout nemen.

   Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het stilaan minder veilig aan het worden is in Thailand, en ook voor de westerse bezoekers/toeristen/expats.

   Maar……dat is maar een indruk.

   Er zijn politici en statistici.
   Beiden zijn leugenaars die elkanders cijfers en onwaarheden te pas en vooral te onpas debiteren, masseren en misbruiken.

  • Cú Chulainn zegt op

   @Gringo, grappig hoe Nederlanders aldaar altijd (subjectief) reageren op een bericht als dit. Is het iets negatiefs, dan wordt er altijd vermeldt dat dit niet uniek voor Thailand is, dit gebeurd ook Spanje Griekenland, enz (dat schrijft u, ik ben het daar niet mee eens met het geweld tegen toeristen in Spanje en Griekenland, maar dat even terzijde), maar betreft ene positief veld, de zogenaamde glimlach van de Thai, dan is dit positieve feit alleen op Thailand van toepassing, dan worden er geen andere landen door u, zoals Spanje, Griekenland enz, bijgehaald. Als voorbeeld noem ik de vele blogs over de Thaise vouw, die op deze blog vaak tot bovennatuurlijke niveaus worden verheven, daarmee alle vrouwen ter wereld volkomen negerend, vind ik niet echt objectief. Waar komt toch deze behoefte vandaan bij (in Thaise ogen vermogende) gepensioneerden/expats? Is het om hun keuze, naar Thailand te zijn ge-emigreerd, ten alle tijden als een goede keuze te moeten bevestigen? Dat Thailand een paradijs op aarde is voor de rijke farang en in het westen, is het één en al slecht? (m.u.v. de pensioenen de AOW uit het moederland natuurlijk, alleen die is goed).

 2. W. van der Vlist zegt op

  Even een reactie. Ga in een van onze grote steden in de avond maar eens op een verlaten plaats lopen en kijk wat er dan kan gebeuren. In Nederland word je ook in je eigen huis beroofd.
  Ik kom jaarlijks in Thailand en krijg de indruk dat veel toeristen er om vragen om problemen te krijgen.
  Mijn advies: blijf gewoon naar Thailand gaan en gedraag je fatsoenlijk, dan is er niets aan de hand.

 3. pierre zegt op

  (Toeristen die een motorfiets huren, krijgen een tik op de vingers van Pawinee Iamtrakul)

  ik heb ze rond zien scheuren ontbloot bovenlijf , korte broek en slippers , wheelees makend en de grootste lol hebben. vergeten dat er ook andere weggebruikers zijn.

  ontbloot bovenlijf , korte broek en slippers ik moet er niet aan denken als ze een klapper maken.

  wat toeristen ook niet begrijpen is dat een Thai als hij familie of een vriend ziet niet omkijkt of het kan maar vol in de ankers gaat en afslaat zonder aan te geven

  ik rijdt al jaren met zowel pickup of een Honda click over de Thaise wegen ik houd mij aan 2 regels: houd ruim afstand en rij rustig en kijk goed wat anderen doen.

  en het Thaise verkeer krijg je alleen veilig als de politie zich aan de regels houdt, op het platte land rijdt bijna iedereen zonder rijbewijs op de motorbikes , kinderen die niet eens de grond kunnen raken , 3+ op een MB, geen helm, automobilisten die totaal geen verkeers inzicht hebben, maar zonder bonnetje en een handdruk van 100 bath mag je weer door.

  het is dus niet alleen de schuld van de toerist, ik denk dat Thailand nog steeds een mooi en veilig land is om vakantie te vieren.

  criminaliteit heb je overal, ga niet in op aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn.
  wil je een showtje zien ga dan zelf een gogo in laat je niet paaien door een tout.

  veel plezier in het land van de glimlach

  Wilt u de volgende keer hoofdletters plaatsen, want de moderator weigert doorgaans reacties zonder hoofdletters.

 4. jm zegt op

  Waarom zouden ze niet op vakantie gaan hier ?? heerlijk eten, prachtige stranden, goede hotels in elke prijsklasse ,goedkoop vervoer over het algemeen vriendelijke mensen etc etc etc maw het is een prachtig land om op vakantie naar toe te gaan .
  Er zijn natuurlijk ook negatieve dingen gebeurt die het nieuws zeer recentelijk hebben bezig gehouden 2 Amerikanen doodgestoken in een maand tijd , de eerste over geld (51 baht) met een taxi chauffeur de 2e waarschijnlijk in een aangeschoten bui ruzie gekregen met een paar thais in een bar.
  Diefstal en berovingen natuurlijk is dit een grote smet op ieder vakantie land en Thailand staat hier niet alleen in. in Spanje of Mexico ga je niet even het water in en laat je je waardevolle spullen alleen achter . Berovingen gebeuren overal ik ben vaak in Barcelona geweest daar is het aantal straat berovingen een ware plaag (Noord Afrikanen).
  Neem een voorbeeld als Pattaya beach road, als men hier wat meer verlichting zou aan brengen en zichtbare politie controle de hele dag dan heeft men hier al minder berovingen. In de tijd dat ik in Pattaya heb gewoond heb ik nog nooit tourist police gezien gedurende de dag die zie je alleen in hun prchtige zwarte pakkie s avonds en snachts , laat ze ook maar eens een korte broek en een shirtje overdag aandoen. Ik ben het er wel mee eens dat de weg veiligheid hier te wensen overlaat, het ongeluk van jongstleden is zeer zeer tragisch maar het is een incident . Thailand is een uniek land de dingen die hier gebeuren zoals beschreven in het ingezonden stuk daar is Thailand niet uniek in. In 2-3 maanden dan begint het hoog seizoen weer dan komen ze weer om zich even een paar weken lekker te laten gaan en uit hun dak te gaan, tja dan gebeurt er zo af en toe wel eens wat want we spreken hier over miljoenen toeristen.
  mvg

  • jm zegt op

   Nog even een naschrift op mijn reactie hierboven. Ik heb jarenlang gevaren ben praktisch in alle landen geweest die aan een oceaan of zee liggen. Zuid Amerika ??? we kregen altijd een speech vd kapitein dat je hier op je hoede moet zijn en beter niet alleen op stap kunt gaan. Zuid Afrika, Durban Kaapstad Richardsbay wat over het algemeen toeristische plekken zijn daar: advies vd medewerkers van de hotel recepties beter niet na het donker de straat op. Dominicaanse republiek Cuba daar zie je veel bewakers met shotguns om je veiligheid een beetje te garanderen. Vergeleken bij een hele hoop landen staat Thailand qua criminaliteit tegen toeristen nog best wel een beetje in de kinderschoenen.

   • BA zegt op

    Kan dat alleen maar beamen, heb zelf jaren gevaren en dan krijg je een ander referentiekader denk ik.

    Domunicaanse Republiek bijvoorbeeld, wij gingen stappen in Rio Haina, dan werd je door eenlocal weg gebracht, meestal werd je dan in een bordeel afgezet en kreeg de local wat commissie. Onderweg kom je allerlei volk tegen wat in een duister hoekje ligt, zogenaamde bewakers met shotguns inderdaad. Als je die local niet bij je had dan kwam je in je onderbroek terug of erger. Zit je eindelijk in het cafe komt de politie even wat protection money vragen, gekleed als don johnson met een spierwit 3 delig pak en een 9mm Baretta iets te opvallend tussen de broeksriem.

    West africa niet anders, we gingen eens stappen en werden onder gewapende begeleiding, paar man met AK47’s, weg gebracht en weer keurig teruggebracht.

    Zo ken ik nog wel een paar verhalen. Voor een latere werkgever een tijd in venezuela op kantoor gezeten. Je vervoer was een gepantserde 4×4 met een gewapende chauffeur. De eerste dag stelde ik mij voor aan mijn afdelingsleider. Die komt op kantoor, opend zijn koffer, legt eerst zijn pistool weg en pakt dan pas zijn papieren.

    Wat dat betreft is zuid oost azie echt heel erg relaxed en veilig. Niet alleen Thailand maar alle omliggende landen ook. Alleen sommige delen van Indonesie hebben ze het niet zo erg op Nederlanders. Thailand loop je op sommige plaatsen iets meer risico maar vergeet niet dat het farangvolk ook van het type is wat het er naar maakt zeg maar, nu hoef ik vast geen namen meer te noemen.

 5. Pat zegt op

  Pfff, ik begrijp het niet!!

  Ik dacht dat ik een verzuurde persoon was (ben ik ook effectief) die enorm ontgoocheld is in mens en (westerse/multicriminele) maatschappij, maar hier lees ik toch vaak onheilspellende berichten die ik met de beste wil of ((zo u wil) slechtste wil van de wereld echt niet kan beamen hoor.

  Ik ben de laatste om cijfers en statistieken te negeren/weg te lachen, maar ik vrees dat soms te weinig wordt gerelativeerd en niet voldoende naar de context wordt gekeken.

  De publieke (in dit geval de toeristische) opinie is de beste barometer.
  Wel, vraag aan iedereen die in Thailand (regelmatig) op bezoek is geweest (kort of lang verblijf) wat ze zo opvallend (positief) vinden aan Thailand en ze zullen zeggen : “het is een relaxt en veilig land”.

  Ik zou het hier bij willen houden!

 6. chris zegt op

  Ja ben helemaal met deze beweringen eens.
  Ik ben woonachtig in Thailand als ik smorgens het nieuws uit Thailand bekijk op de tv zijn er 5 op de 7 dagen ergens een moord te betreuren
  Wandelen doe ik in een drukke straat off een centrum ik zal nooit wandelen in een landelijke omgeving=veel te gevaarlijk voor Farangs

  • Van der Vlist zegt op

   U bent typisch iemand die in staat is Thailand een slechte naam te bezorgen. Natuurlijk loop je gevaar, maar je kan als Farang best veilig in Bangkok, Pattaya en andere badplaatsen rondlopen. Misschien bedoeld U de lallende dronken Farang die handtastelijk worden en denken dat ze beter zijn dan de Thai, omdat ze toevallig een andere kleur hebben.
   Sorry voor Uw negatieve indruk van de Thai.

 7. Jan Tebbes zegt op

  Er is een uitdrukking van die beroemde ezel met die steen. Het is toch simpel met uw gezond verstand. Je bent in een vreemd land, houdt u zich aan de normen en waarden !!
  Ga GEEN vergelijkingen trekken met ons land. Typisch Nederlands: Maar bij ons is het ….en in Holland……..(alleen het woord Holland al ,het is Nederland. We hebben NOORD EN ZUIDHOLLAND)
  Je bent een gast. Het is uw EIGEN verantwoordelijkheid hoe u zich gedraagt. Kijk niet naar de andere buitenlanders, alleen met een scheef oog. Ga de ellende niet opzoeken. Je kunt niet alles voorkomen, maar alcohol is daar een grote vijand. Je hoeft je de kaas niet van het brood te laten eten, maar je kunt een hoop ellende voorkomen, om een goede gast te zijn.
  Als laatste: Verantwoordelijkheden daar laten waar ze horen.
  Ik wens u allen en goede vakantie en zorg voor een goede reisverzekering, en een nuchter verstand.
  Jan

 8. Erik zegt op

  Thailand is niet anders dan andere toeristen gebieden zoals de Spaanse costas en ook Florida en Amsterdam. Als toerist sta je buiten de normale maatschappij en zie je alles al gauw door een roze of vooral zonnige bril. Als je langdurig in dat soort gebieden hebt verbleven en enigszins bent geintegreerd merk je al gauw dat het nergens rozegeur en maneschijn is, integendeel het is overal dezelfde moord en doodslag.

  In Thailand kom ik weinig of helemaal niet op straat waar Thais hun brood moeten verdienen zoals open bars, street vendors en prostituees. Waarschijnlijk daardoor zijn mijn ervaringen in Thailand tot nu toe de beste van alle landen waar ik langdurig verblijf heb gehad.

  In Amsterdam woonde ik bijna op het Rembrandtplein.. Er werd een keer een automobilist pal voor mijn deur doodgeschoten, om over de rest maar niet te spreken, In Spanje heb ik meegemaakt dat ik gedwongen werd te stoppen met de auto en vervolgens beroofd. Dat was in Malaga. In Barcelona werd mijn auto op klaarlichte dag op de Ramblas leeggeroofd. Om me heen gebeurden daar dezelfde dingen die ik tegenwoordig vanuit Bangkok op het nederlandse nieuws zie. In Florida is de gemiddelde bevolking aan de kust rondom redelijk ontwikkeld. Tien km naar het binnenland heb je nog heel veel red necks en KKK. In St Pete gaf iemand de vinger en met een goed gemikt schot werd die eraf geschoten. Ik had daar een business en die overleefde een dagenlang uproar alleen omdat de politie en brandweer mijn parking als uitvals basis gebruikten. De stad stond dagenlang in brand.. Gisteravond kwam mijn Thaise zoon terug van valkantie in de Bijlmer en even voor middernacht dacht hij vuurwerk te horen maar dat was een schietpartij pal voor zijn deur, Ik geloof dat je het nog op nu.nl kan lezen.

  In 10 jaar in Thailand is het ergste dat ik heb meegemaakt dat ik nu en dan voor bijna niets wordt getilt door een motor taxi of ergens hogere toegang betaal dan een thai, irritant maar ik denk altijd maar als ik een geboren Thai was deed ik dat misschien ook zo.

 9. ruud zegt op

  Ik vind dat de openingsvraag toch wel wat vaag is met de cijfers.
  Van 4/5 deel is niet bekend of het om een misdrijf gaat of niet.
  82% van de zaken die de politie heeft behandelt gaat over verlies of diefstal.
  Verlies kun je echter geen misdrijf noemen.
  Als die 82% allemaal over verlies gaat is het misdaadcijfer aanmerkelijk lager dan als die 82% allemaal diefstal zou zijn.
  Mishandeling is ook een wat vaag begrip.
  Toeristen die in een dronken bui in een bar ruzie krijgen met iemand anders?
  Dan is nog niet eens bekend wie is begonnen met vechten en dus schuldig is.
  Dat kan ook de toerist zijn geweest.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Ruud Mishandeling heet in de oorspronkelijke tekst physical assault, dus dan moet er meer aan de hand zijn geweest dan een woordenwisseling. Ik ben het met je eens dat de cijfers niet erg overtuigend zijn voor hetgeen de schrijver in het desbetreffende artikel probeert te onderbouwen, met name die 82 procent. Maar de sterke toename van mishandeling is natuurlijk wel verontrustend.

 10. KhunRudolf zegt op

  Het is dat ik hier al ben, maar anders zou ik hier absoluut niet met vakantie naar toe gaan. Als je toch leest wat hier allemaal niet aan de hand is. Daarom kom ik sowieso al niet meer buiten. Veel te gevaarlijk. Binnen voel ik me nog het meest veilig. Hoef ik het verkeer niet in, en word ik niet opgelicht. Hoe lang het nog veilig is binnen weet ik niet, want ze zeggen al dat de Thai met ons komen afrekenen een dezer dagen. De Thai is boos omdat wij van de zon enkel rood worden en niet bruin, terwijl hun vrouwen wit willen worden. Dat vinden ze niet eerlijk! Plus al het geld dat het de Thaise huishouding kost aan whitening. Dat is allemaal de schuld van de Farang, wordt er beweerd. Die is met zijn witneus naar hier toe gekomen.

  Mijn vrouw zegt dat ik toch naar buiten moet, toch nog iéts moet bewegen, want ik blijf maar dik. Van 6 naar 4 blikken bier overdag helpt ook al niet. Komt door de cola met whisky, zegt ze. Maar dat is ‘savonds en een mens moet toch iets. Nou ja, om haar te plezieren doe ik dat dan maar. Een stukje lopen, bedoel ik. Het zijn toch wel fijne wezens die Thaise vrouwen. Klagen nooit, staan altijd klaar, zo veel anders dan die Europese vrouwen. En nooit hoofdpijn. Jammer dat ze familie hebben en altijd maar op het geld zitten.

  Ook jammer dat ze al die moord- , vecht- en schietpartijen, verkrachtingen, scheve schaats schuivende monniken, burenruzies, corrupte oplichtingen, muitende schooljeugd, berovingen, ongevallen met brommers, trein-, bus- en pick-upongelukken en ga zo maar door, zo gemakkelijk wegwuift. Maipenraai zegt ze dan altijd. Ik ben het daar niet mee eens. Ik vind dat ze moeten luisteren naar wat wij Farang vinden, en vooral moeten ze eens doen wat wij zeggen. Wij hebben het allemaal al eens meegemaakt en opgelost. Dat is gewoon zo. Heeft de geschiedenis bewezen. Wij brengen welvaart en harmonie. Nou, dat is in dit land nog lang niet aan de orde. Kijk maar eens naar komende week. Lees Thailandblog maar.

  Mijn vrouw zegt trouwens dat ik niet zo veel Thailandblog moet lezen want die doen er nog een schep boven op. Die halen het al uit de krant en plaatsen het dan nog eens, waarna allerlei mensen hun rare ervaringen er nog eens aan toe voegen. Nou, daar word ik maar onrustig van. Dus ga ik toch maar zo af en toe mee naar een groot warenhuis bij ons in de buurt. Heb ik wat afleiding. Kan ik toch een paar metertjes lopen. Neem dan ook een ijsje. 15 Bath. Onlangs ook al duurder geworden, zoals zo vele boodschappen. Het is bijna niet meer te betalen. Ze zeggen op Thailandblog ook dat Den Haag onze ziektekosten niet meer wil vergoeden, en er gaan geruchten dat de Thai ons belasting willen laten betalen. Schande. Dat ze dat allemaal verzinnen. Hoe komen ze erbij? Ze moeten blij zijn dat ik mijn geld hier uitgeef en niet ergens anders. Trouwens ik geef mijn hele leven al geld uit! Wat willen ze nou!?

  Nou ja, ik zal me maar niet druk maken want anders kom ik in het ziekenhuis terecht, en dan ben je ook mooi de sigaar. Ze kleden je letterlijk en figuurlijk helemaal uit in zo’n ziekenhuis. Halve verrichtingen en hele rekeningen. Nee, dan Nederland. Daar is het andersom. Eergister of zo reed hier ook nog voor een tweede keer een boemeltrein uit de rails. Waren al met al toch gewonden te betreuren. Ach, in Spanje klapt een trein uit de bocht met veel doden. Maar dat kun je niet vergelijken. Wat hier gebeurt is altijd desastreuzer. Het ziet er niet uit hier. Nou ja, ik hou er maar eens over op. Ik zal de deuren, hekwerken en poorten maar eens gaan sluiten. Want je weet nooit. Je hoort toch maar veel over insluipende inbrekers. Ze vermoorden je voor je er erg in hebt. Dat laatste is dan wel weer een voordeel. Doen ze ook met toeristen. Kijk maar uit!

  • Sjaak zegt op

   KhunRudolf, ik geloof dat ik nu ook echt bang word… op het ogenblik woon ik tijdelijk in het tweede huis van een kennis van mij, met twee gevaarlijke eenden in een grote vijver bij het huis. Daar is geen afrastering, zodat ik bijna elke dag vanzelf in het water val, wanneer ik de vissen voer…
   Het is vreselijk hier. Je wordt ‘s ochtends al om zes uur wakker, omdat de zon opgaat en dat is al op zich gevaarlijk. Dan kijk ik tegen een groen eiland aan met bananenbomen. Vreselijk gewoon. Ik kan het niet meer uitstaan. Dan toch maar liever weer terug naar Nederland, in mijn oude bunker van een huis en lekker liggen rillen in de winter, omdat je minder stookt, vanwege de hoge energiekosten…. of niet?
   Ik ben het ook zat door allerlei ongedierte bedreigd te worden: muggen die achter mijn bloed aanzitten, vliegen, die mijn Tom Yam willen eten en honden die achter een paar kippebouten aanzitten… Oh… misschien een nieuwe discussie? Waarom kunnen Thaise honden wel gebraden kip eten en de Nederlandse honden niet????

 11. folkert zegt op

  Je Hollandse koker nergens insteken en gewoon genieten van Thailand ook al begrijp je niet altijd de thaise cultuur, het risico is er niet groter of kleiner als in Nederland daar worden oudere ook beroofd voor een paar euro, we voelen ons vaak veiliger in Thailand dan in ons eigen land.

 12. louise zegt op

  Moest toch wel even grijnzen dat volgens een alwetende thai de tourist o.a. gevaarlijk op motorbikes vindt, daar deze de verkeersregels niet kent. ha, ha.
  Ik denk dat die tourist over het algemeen genomen meer van verkeersregels afweten dan de thaise bevolking.
  En dan heb ik het nog niet over de leeftijd van sommige van deze brom-duiveltjes.
  Met elke hoek die je moet nemen. moet je 380 graden rond om je zelf kijken, voor je ook maar iets anders wil doen dan recht uit rijden.
  De enige richting die vrij ongevaarlijk is boven je.
  En a.u.b. stop niet, zoals b.v. op second road, om mensen over te laten steken, want absoluut komt er de een of andere mafketel, auto-taxi of motorbike aan de binnenkant met een noodgang langs racen en genoemde voetganger moet een sprong voor zijn/haar leven maken.
  We hebben dit ook een aantal keren meegemaakt dat dit door een farang gedaan werd, maar het meest was het de thai zelf.
  Het zal maar vlak voor je gebeuren.
  En ook valt het ons op dat steeds meer farangs als idioten rijden.
  Echt de dingen doen die in hun thuisland verboden zijn.

  Dus voor ons geen motorbike, maar een veilige stevige auto om ons heen.
  Groetjes en veel veilige kilometers.
  Louise


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website