Hij had genoeg van stress en wilde gaan rentenieren. Maar Paul Vorsselmans, een veertiger uit de Kempen, was nog maar pas in Thailand gearriveerd of de ondernemer in hem leefde alweer op. Het ecologische resort dat hij op een paradijselijk eiland heeft neergepoot, wordt nu zelfs door de gereputeerde reisgids ‘Lonely Planet’ de hemel in geprezen.

Pieter Huyberechts: “ik had echt genoeg van al dat materialisme en dat eeuwige presteren in onze westerse maatschappij. Je stapt op een soort loopband waar je amper nog af kunt”, zegt Vorsselmans (45), die uitzonderlijk een tijdje in ons land verblijft om wat vastgoed te verkopen. “Ik had genoeg van al die stress. Een werkweek van honderd uur was normaal geworden. Ik deed tientallen dingen tegelijk: een discotheek uitbaten, een boerderij restaureren, een restaurant runnen, een zaak in tuinaanleg beginnen, noem maar op. Op mijn veertigste was het welletjes geweest en besloot ik te gaan rentenieren.”

De Kempenaar trok een streep onder een tweede huwelijk en vertrok met een omgebouwd 2pk”tje naar het oosten. “Het oorspronkelijke plan was om tot in Australië te rijden, via Iran, Pakistan en China. In Turkije liep ik vast aan de grens, liet mijn geitje achter en kocht een vliegtuigticket naar Thailand”, vertelt hij.

Zes hectare strand

Zonder reisgids in de hand dreef de liefde hem al snel naar Koh Payam, één van de laatste onontgonnen, paradijselijke eilandjes van Thailand. “Ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe vrouw, maar toch besloten Pearl (47) en ik al snel te huwen.”

Het koppel kocht zes hectaren strand en jungle op het eiland en bouwde het uit tot een ecologisch miniparadijs, met bungalows voor een handvol toeristen. “Dit is mijn grote droom die is uitgekomen”, vertelt een trotse Vorsselmans, die ook kan uitkijken op een privéstrand van een slordige 300 meter. “Maar dat strand is niet mijn voornaamste prioriteit”, lacht hij. “Ik ben het liefst van al bezig met het aanplanten van mijn boomgaard. Momenteel heb ik zo”n duizend ananasplanten, een honderdtal papajaplanten, driehonderd cashewnotenbomen en een honderdtal kokosnootbomen. We maken onze eigen zeep en olie en voorzien zelf in onze energie. Alles verloopt honderd procent biologisch en ecologisch.” Het resultaat? De populaire en zeer gerespecteerde reisgids ‘Lonely Planet’ loofde in zijn nieuwste editie deze ecologische manier van leven.

Geen stress

Ondertussen heeft de rentenierende veertiger opnieuw tien man personeel in dienst en werkt hij alweer de hele week. De Kempenaar is opnieuw ondernemer geworden. Stilzitten lukt ook in Thailand niet. Hij bouwde een 20-tal bungalows en een restaurant en doet aan agro-toerisme. Het lokale schooltje en ziekenhuis worden door hem gesponsord.

“Ach, ik werk opnieuw elke dag maar het stoort mij hoegenaamd niet”, nuanceert hij. “Ik ben hier gelukkig en geniet volop. In Koh Payam zijn er geen files en ook geen diefstal. Ik heb ook geen ramen en deuren en mijn laptop staat gewoon in het restaurant. Voor mijn huisje staat geen brievenbus, dus arriveren hier ook geen rekeningen”, lacht hij.

“Het is al jaren geleden dat ik nog eens achter het stuur van een wagen heb gezeten. Als het mij even te veel wordt, spring ik in mijn boot om te gaan vissen. Van stress is in de verste verte geen sprake. De weinige toeristen die hier komen zoeken de rust en de privacy op.”

Bron: Nieuwsblad.be

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Belg creëert eigen droomeiland in Thailand”

 1. ThailandGanger zegt op

  Tja voor zo’n droom heb je wel eerst geld nodig anders lukt het niet.

 2. pluis zegt op

  Zou leuk zijn als de naam van het ressort vermeld zou worden of in iedergeval een link zodat ik kan zien waar het ligt. Lijkt mij in iedergeval heel erg interessant.

  • Ernesto zegt op

   Beste Thailandliefhebber,

   Ik ben reeds in het resort geweest, het is echt prachtig, niet normaal

   website

   http://www.payampplandbeach.com

   • ThailandGanger zegt op

    Hoeveel aardse bronnen zou het hebben gekost om het kapitaal te vergaren wat je nodig hebt om zoiets op te zetten?

    • Robert zegt op

     Je mag natuurlijk best jaloers zijn, maar het succes van deze Belg valt m.i. niet zo makkelijk weg te relativeren. Is toch geweldig wat ie gedaan heeft? Petje af!

 3. Harrie Jansen zegt op

  Hoe kan hij iets kopen in Thailand,

  we weten toch allemaal dat, dat niet kan als buitenlander

  of heeft die alles op de naam gezet van ze Thaise vrouw

 4. bebe zegt op

  Stukjes strand kan men niet bezitten in Thailand want alle stranden zijn het eigendom van de koning alhoewel dit waarschijnlijk een mooi resort is kloppen er een paar dingen niet in dit artikel.

  • bebe zegt op

   Hij heeft op papier 6 hectare strand gekocht maar bezit in feite 6 hectare lucht.

   • armand zegt op

    Ik Thailand kan een buitenlander geen land of huis kopen
    tenzij hij het met Thai (s) doe en dan is hij maar voor 49 %

    • GerG zegt op

     Is niet helemaal waar wat je zegt. Via een opgezet bedrijf die een aantal miljoenen bath in Thailand investeert kun je wel degelijk eigenaar zijn van grond en huis.
     Zonder dit alles kun je geen grond bezitten maar wel een huis gebouwd van hout.
     Men gaat er namelijk vanuit dat je het houten huis weer kunt afbreken en elders kunt opbouwen. Dus als de grond van een Thaise eigenaar is kan het houten huis van een buitenlander zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website