Een merkwaardig hotel, net onder de Bhumibol-dam

Door Hans Bos
Geplaatst in Hotels, Toerisme
Tags: , ,
3 januari 2012

Nu de voorspelling van een zevenjarig jochie – 37 jaar geleden overleden – niet is uitgekomen en de Bhumibol-dam nog steeds het grootste stuwmeer van Thailand tegenhoudt, durf ik te schrijven over een merkwaardig benedenstrooms hotel, annex guesthouse.

Als Suthas Kamsi wél gelijk zou hebben gehad, was dit een verhaal geworden over immense verwoesting en vele doden, want met 95 procent van de capaciteit gevuld met water, zou dit een watermassa van Bijbelse proporties opleveren. Gelukkig heeft het niet zo mogen zijn.

Uiteraard wordt het water uit het stuwmeer ook gebruikt om stroom op te wekken, de verantwoordelijkheid van EGAT, de nationale elektriciteitsmaatschappij. Dat heeft benedenstrooms nogal het nodige veroorzaakt. EGAT zorgt goed voor zijn werknemers, die ter plekke kunnen eten, zwemmen, golfen, fietsen en ga zo maar door. Ook aan huisvesting is gedacht en zelfs aan een dagelijkse markt en vele restaurants, al dan niet aan het water. Het is een groot vakantiepark geworden, maar dan voor Thai.

Ik kwam daar terecht, omdat mijn gids en ik een bezoek wilden brengen aan haar ouders, in een vlek op 15 kilometer van de dam. De vraag waar we konden overnachten, was snel beantwoord. Een ‘oom’  had weer een ‘vriend’ en die werkte voor EGAT. Via hem konden we gebruik maken van het hotel/guesthouse ter plaatse. Ik hield mijn hart vast, vooral gezien de voorgespiegelde prijs van slechts 400 THB. Veel keuze was er echter niet, gezien het late uur. Via een bewaakte toegang kwamen we op het gigantische EGAT-terrein. Het hotel leek volkomen verlaten, maar de dame  bij de receptie wist van onze komst. Tegen betaling van 400 THB kregen we de sleutel.

Ik moet eerlijk zeggen: de verhouding tussen prijs en kwaliteit was uitstekend. De kamer was voorzien van airco, tv, koelkast, twee eenpersoons bedden en een redelijke badkamer. Helaas zit bij de prijs geen ontbijt, maar dat kan ook nauwelijks. Hoewel mij werd verteld dat dit hotel alleen toegankelijk is voor EGAT-medewerkers, bleek de volgende dag uit een brochure dat de maatschappij ook toeristen van de geboden mogelijkheden wil laten profiteren. De volgende ochtend bleken nog twee kamers bezet. We genoten ons ontbijt met rijstsoep op de nabijgelegen markt. In het ochtendgloren leek het hotel veel op een bouwwerk uit het voormalige Oostblok, maar een kniesoor die daar op let.

Omdat het hier om een ambtelijke instantie gaat, moet de gast tevoren reserveren, 20 procent aanbetalen en minimaal drie dagen tevoren cancellen. Of de prijzen voor toeristen dezelfde zijn als voor EGAT-medewerkers waag ik te betwijfelen.

U kunt hier ook fraai golfen tegen een doordeweekse greenfee van 400 THB en in het weekeinde en op feestdagen van 600 THB. Een caddy kost u 180 THB

Bhumibol Dam Guesthouse Tak.

180/2 M.6 Sam Ngao District, Tak Povince 63130

Tel. 0-5559-9093-7, Ext. 4002-4003

Thaise website: www.bhumiboldam.egat.com

1 reactie op “Een merkwaardig hotel, net onder de Bhumibol-dam”

  1. l.lagemaat zegt op

    Het zou doodzonde geweest zijn,als je zo dicht bij de Bhumiboldam bent om die niet te bezoeken.
    Het is een schitterend en indrukwekkend bouwwerk,maar daarnaast een fantastisch aangelegde bloemenpracht.

    groet,

    Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website