Chiang Mai belangrijkste toeristische bestemming

De bezoekers van Thailandblog.nl hebben Chiang Mai gekozen tot de belangrijkste toeristische bestemming in Thailand. Bangkok eindigde als tweede en Isaan als derde.

Het onderzoek onder onze lezers, heeft inzicht gegeven op de vraag: ‘Wat een toerist absoluut moet zien in Thailand?’ Deze vraag is interessant omdat Thailand veel te bieden heeft, zoals tropische stranden, exotische natuurparken, Boeddhistische tempels, indrukwekkende steden, mystieke bergvolkeren en ga zo maar door.

En de winnaar is… Chiang Mai!

Met een nipte meerderheid is Chiang Mai (18%) gekozen als dé bestemming die toeristen moeten zien wanneer zij naar Thailand reizen. Als tweede eindigde de Thaise hoofdstad Bangkok (17%) en als verrassende derde, Isaan (12%), de streek in Noord- en Noordoost Thailand.

Over Chiang Mai

Chiang Mai, de belangrijkste stad van Noord-Thailand, is een plaats vol historie, cultuur en avontuur. De veelzijdigheid van deze stad trekt niet alleen toeristen, ook de Thaise bevolking bezoekt Chiang Mai – die zij liefkozend de ‘Roos van het Noorden’ noemt – graag. Chiang Mai ligt in het ruige bergachtige noorden, tegen de uitlopers van de Himalaya. Hier is het leven meer ontspannen, de cultuur duidelijk anders en ook het eten is verschillend van dat in de rest van Thailand.

Toelichting enquête

Op de website konden de lezers deelnemen aan een poll. Uiteindelijk hebben 745 respondenten een stem uitgebracht. Er kon een keuze worden gemaakt uit 15 belangrijkste toeristische bestemmingen, bezienswaardigheden en festivals in Thailand. De vraag ‘Wat moet een toerist absoluut zien in Thailand?’ leverde de volgende resultaten op:

 1. Chiang Mai (18%, 137 Stemmen)
 2. Bangkok (17%, 126 Stemmen)
 3. Isaan (12%, 91 Stemmen)
 4. Songkran – Thais Nieuwjaar (7%, 54 Stemmen)
 5. Ayutthaya (7%, 51 Stemmen)
 6. Eilanden (7%, 50 Stemmen)
 7. Kanchanaburi (6%, 46 Stemmen)
 8. Stranden (6%, 45 Stemmen)
 9. Loy krathong (6%, 43 Stemmen)
 10. Tempels (5%, 38 Stemmen)
 11. Klongs (kanalen) (3%, 19 Stemmen)
 12. Gouden Driehoek (2%, 16 Stemmen)
 13. Markten (2%, 15 Stemmen)
 14. Mehkong (1%, 10 Stemmen)
 15. Hilltribes (1%, 4 Stemmen)

 

Nieuwe Poll

Met ingang van heden kan er niet meer gestemd worden. Binnenkort komt er een nieuwe enquête op Thailandblog.nl. Alle lezers die gestemd hebben, bedankt! Wij hopen dat jullie de volgende keer ook weer enthousiast meedoen.

2 reacties op “Chiang Mai gekozen tot belangrijkste toeristische bestemming in Thailand”

 1. Bert van Hees zegt op

  Met alle respect voor de Isaan en zijn (farang)bezoekers: Ik denk dat onder de toeristen – zeker die voor de eerste keer Thailand bezoeken – een andere voorkeur zichtbaar zal zijn, waarbij uiteraard Bangkok en Chiang Mai hoog zullen scoren. Waarschijnlijk worden deze gevolgd door strand- en eilandbestemmingen. Tijdens de bezoeken aan Bangkok en Chiang Mai (en ook andere streken) kunnen natuurlijk tempels en andere bezienswaardigheden worden bezocht. Uiteraard is Songkran één van de hoogtepunten qua beleving. Ik bedoel maar, dat veel zaken zowel wat betreft tijd als invulling door elkaar lopen, dus dat een keuze vaak moeilijk aan te geven is.

 2. Jeroen zegt op

  Chiang Mai is fantastisch. Ik kom er al 20 jaar drie keer
  per jaar. Het is nauwelijks veranderd en de mensen zijn nog
  even aardig als vroeger.

  Ik was laatst 8 dagen in Udon Thani met bezoekjes aan
  Nong Khai en Khon Kean. Ik heb weinig interessants gezien
  en was blij weer te kunnen vertrekken.

  Wat me verbaasd dat het mooiste eiland van Thailand Phuket
  niet op de lijst. Het is toeristisch maar heeft zoveel veel te bieden
  en uiteraard schitterende stranden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website