Door Khun Peter

Ik heb gisteren met gekromde tenen naar een aflevering van ‘Big Trouble in Tourist Thailand’ zitten kijken. Mocht je uitzendingen hiervan gemist hebben dan kan je op de website van RTL tegen betaling van 99 eurocent alsnog een aflevering bekijken.

Nou, koop er maar en ijsje voor daar heb je meer aan. Wat een bagger zeg! De documentairemakers, Engelsen overigens, gaan er van uit dat de kijker een IQ heeft van 70. Maar misschien geldt dat ook wel voor de meeste Engelsen?

Relnicht

Mijn grootste bezwaar is dat ze door de wijze van monteren, de spannende begeleidende muziek en de hitsige commentaarstem van één of andere relnicht, proberen het geheel wat sensationeler te maken dan het is. Je krijgt eigenlijk niets bijzonders te zien, vervolgens proberen ze het op te blazen tot enorme proporties.

Brandje in Pattaya

Zo ging het op een gegeven moment over een brandje in Pattaya. De begeleidende commentaarstem wist te melden dat de menigte met geweld op afstand moest worden gehouden. Dat klopte totaal niet met de beelden die je zag. Er stond op een afstand een handjevol Thai verveeld toe te kijken. Er was zeggen en schrijven één man van de toeristenpolitie die de zogenaamde menigte in bedwang moest houden. Die menigte was een verdwaalde farang die hij wegstuurde. Vervolgens riep de Nederlandse ‘voice over’ opgewonden: “DE MENIGTE MOEST MET GEWELD OP AFSTAND WORDEN GEHOUDEN!!”  Zijn ze bij RTL aan de Yabba pillen of zo?

Aandacht voor verkeersongelukken

Het enige wat ik goed vond aan de uitzending was de aandacht voor de vele verkeersongelukken met brommers en motoren. Daar schuilt het werkelijke gevaar. Zonder motorrijbewijs een motor huren en dan met je zatte kop in een vreemd land gaan rijden. En dan ook nog eens zonder helm. Maar ja, als je bovenkamer leeg is, heb je ook geen helm nodig.

Pillen in de koffer

Ook niet slim was het verhaal van een Engelsman die in de Bangkwan Prison (Bangkok Hilton) een jaartje of dertig mocht nadenken over zijn zonden. In dit geval had hij drugs gesmokkeld in zijn koffer. Ja, en die gaat door een scanner op het vliegveld in Bangkok. Ja, en dan wordt je gepakt. En ja, dan ga ja als jonge vent van 18 de bak in en kom je midden in je ‘midlife crises’ de bak uit. Zonde van die 30 jaar.
Wel sportief van de Engelsman om niet te roepen dat hij onschuldig was. Hij accepteerde zijn straf en erkende dat hij stom was geweest.

Big Trouble in Tourist Everywhere

Big Trouble in Tourist Thailand kan net zo goed de titel krijgen: Big Trouble in Tourist Ibiza of Big Trouble in Tourist Chersonissos. Overal waar grote groepen toeristen samenkomen, gebeurt wel wat. Tussen de 13 miljoen toeristen die Thailand jaarlijks bezoeken zit ook uitschot, zeker nu verre reizen bereikbaar zijn voor een groot publiek.

Natuurlijk zijn er best wel zaken mis in Thailand. Denk daarbij aan de Tuk-Tuk- en jetskimafia en het oplichten van toeristen waar ik al eerder wat over geschreven heb.

Desondanks geeft deze documentaire een te eenzijdig beeld van Thailand. Maar goed, het is sensatie en de avondprogrammering van RTL moet ook gevuld worden. Nu maar hopen dat de kijkers de beelden op waarde kunnen schatten.

13 reacties op “Big Trouble in Tourist Everywhere”

 1. Steve zegt op

  Ja sensatieTV van de bovenste plank. Toch vindt ik de documentaire niet zo slecht. Veel feiten kloppen wel. Het sensatiesausje met spannende muziek en snelle montage maakt het kijken wat leuker. De mensen die wat meer weten van Thailand prikken er toch wel doorheen.

  • Redactie zegt op

   Dat is juist het probleem Steve. De mensen die Thailand niet kennen gaan er conclusies aan verbinden. Ik kreeg al opmerkingen uit mijn omgeving. Wat een zooitje is het in Thailand. Moet ik dat weer uit gaan leggen, zucht…

 2. Friso zegt op

  Dat merkte ik ook. Zodra er weer een deel op de TV is geweest krijg je toch vragen van mensen over Thailand. Vaak over of het daar eigenlijk wel zo veilig is etc.

 3. Thaiger zegt op

  Sorry dat ik mij hier me bemoei .Maar kijken jullie Thailandkenners wel eens thaise tv. Over sensatie gesproken lol. Maar als tourist moet je ver van drugs wegbllijven. Kijk voor de lol is in de archieven van pattaya online dan kan je echt (lachen) Maar ik kom altijd met genoegen naar Thailand. Nooit geen problemen. Uitkijken zoals overal op de wereld

  • Redactie zegt op

   Thaiger het is juist de bedoeling dat je je er mee bemoeit, daar is dit blog voor. Schroom vooral niet.

 4. Johnny zegt op

  Ik heb geen RTL4 hier, maar ik kan mij een goed beeld vormen wat voor shit er nu weer is uitgezonden. De meeste nederlanders kijken niet verder dan hun neus als het om Thailand gaat en kan deze ellende op de andere ellende die we reeds jaren al hebben gezien op tv. Het lijkt wel dat ze bang zijn dat de Nederlander gaat vertrekken.

  Dat negatieve beeld maakt mij somber, idd zo hier en daar is het een zooitje, maar je kunt hier een beter leven hebben dan in farang landen. En juist dat laten ze niet zien. Erg jammer.

 5. ThailandGanger zegt op

  Ik heb hem gisteren maar afgezet. Wat een waardeloze uitzending. Het lijkt er inderdaad op dat men Thailand in een kwaad daglicht wil zetten, maar eigenlijk doen ze dat indirect met de Engelsen.

  Het programma heeft meer iets weg van dat engelse programma over wegmisbruikers. Ook zo’n voice over, drama muziekje en overdrijven tot in de hemel zodat je maar vooral blijft kijken tot na de reclame…..

  Wat ik goed aan “big trouble ” vind is dat ze telkens weer belichten wat je niet moet doen in Thailand (Helm op, en blijf van de drugs af, drink niet te veel, toon respect voor de Thai etc etc). Maar iemand met gezond verstand weet dat toch al lang. Wat me opvalt is het disrespect dat men voor de Farang heeft.

  Ik denk niet dat ik nog naar een volgende aflevering kijk.

  Ik geloof dat iemand hier al eens wees op een posting op het internet van een privé opname van Thailand Bangkok & Pattaya 2007. Via Utorrent zo te vinden en te downloaden. Inderdaad een stuk realistischer.

 6. jakkie zegt op

  hoi hoi,

  jah ik heb ook een stukkie gezien, maar sensatie, wat verwacht je met rtl? hoge kijk cijfers en dats alles. een tijdje geleden gingen ze, sbs geloof ik, zogenaamd onderverdekt onderzoek doen naar de protitutie in thailand, hoe dom kun je zijn? iedereen weet dat er prostitie is, dus het lijk me zinloos om dat te doen. het zelde als de engelsen of fransen hier heen komen en de koffieshop in duiken en reportage over softdrugs maken. domme ganzen zijn dat, maar goed, het is goed voor de kijk cijfers he, feiten of fictie is niet belangrijk voor de halve gare.

  groeten

 7. Johnny zegt op

  Als ik luister naar wat mede Nederlanders vinden, dan is in de afgelopen jaren de mening van Tropisch Paradijs veranderd in H**ren Paradijs. En als je er regelmatig verblijft dan ga je dus voor het onzedelijke leven en je vrouw/vriendin komt zeker uit de bar. Nope…. het is een schade geworden als je naar Thailand gaat.

  • jakkie zegt op

   neen sjon,

   naar thailand gaan is geen schande, laat ze denken wat ze willen, mij mogen ze de pot op, als ik de mogelijkheid zie om daar permanent te wonen dan zou ik dat meteen doen, laat ze maar mooi in nl blijven, lekker koud, strss e.d. je weet wel. maar ikke dus nie.

   h” en paradijs? jah, vele denken dat wel, maar dat is ook nie zo gek als er alleen maar van dat goedkope reportages van rtl op tv komen. maar die kinderen weten weinig van thailand, laat ze maar zo, somimigen zijn zo beperkt dat ze nieet kunnen begrijpen of niet verder kijken dan hun neus lang is.

   thailand land is een mooi land, als je de goede mensen kent, die helaas niet zo veel zijn. dan zit je wel goed. maar er zijn te veel mensen daar te egoistisch e.d. maar jah het is hun land.

   groeten

  • Redactie zegt op

   Goed onderwerp John, ga ik wat over schrijven.

   • Johnny zegt op

    We durven er bijna niet meer over te praten en tevens onze families houden hun mond waar we uithangen. Ehhh… ja..ehhh… Azie ofzo. 🙁 Ze zijn moe van de negatieve opmerkingen, die er zomaar uitgeflapt worden. Ik zal ze hier maar niet noemen. En weetje voor wie het nu echt sneu is, voor de dames die Nederland komen bezoeken of met ons mee komen. Vol verwachting gaan ze mee en moet ik ze de waarheid vertellen hoe sommige Nederlanders inelkaar steken. Master degree en 40.000 bath baan in BKK, mogen blij zijn dat ze plee’s mogen schrobben of als interieurverzorgster aan de slag mogen. Redlight distric…. tja….

    • pum pui zegt op

     niks mis met toiletten schoonmaken of het interieur doen hoor Johnny!
     ik verdien er een dikke vette belegde boterham mee 555.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website