Grand Palace – Bangkok

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft alle Thaise ambassades en consulaten op de hoogte gesteld van de officiële crematie van koning Bhumibol op donderdag 26 oktober. Daarbij is verzocht Thaise mensen, die in het buitenland wonen in de gelegenheid te stellen deze historische gebeurtenis te volgen of in Boeddhistische tempels deze traditionele ceremoniën mee te kunnen vieren.

De ceremoniën zullen live op alle televisie zenders te volgen zijn. Niet alleen op de reeds genoemde donderdag 26 oktober, die tevens een vrije dag is, maar op alle 5 dagen zullen de plechtigheden vanaf woensdag 25 oktober op de Thaise zenders uitgezonden worden. Tevens werd er gesproken om rond deze donderdag nog een vrije dag te plannen, zodat meer mensen de mogelijkheid hebben om vanuit de provincies naar Bangkok te reizen om de ceremoniën van nabij mee te maken.

De complexe en rituele ceremonie zal meer dan vijf dagen plaatsvinden. Het zal op de eerste dag beginnen met een ceremonie op de Dusit Maha Prasat Throne Hall in het Grand Palace. Het lichaam van de overleden vorst zal daar worden opgebaard. De volgende dag zal zijn lichaam van de troonhal naar de koninklijke crematorium bij Sanam Luang gebracht worden, waar hij zal worden gecremeerd.

Op de derde dag zal een ceremonie worden gehouden om de gecremeerde resten bij Sanam Luang te verzamelen. Op de vierde dag, zal een andere ceremonie worden gehouden voor de overblijfselen van wijlen koning Bhumibol bij Dusit Maha Prasat Throne Hall. Eindelijk op de vijfde dag, zal een maaltijd worden verstrekt aan de monniken in de troonzaal. Er zal ook een ceremonie gehouden worden als de urn met de overblijfselen van de vorst worden overgebracht naar de Chakri Maha Prasat Throne in het Grand Palace, waar ze een definitieve plaats zal krijgen.

Gezien de te verwachten drukte zou Bangkok weleens een verkeersinfarct kunnen oplopen en het is te hopen dat door sommige groeperingen de menigte niet voor andere doeleinden gebruikt gaat worden, zie Manchester, Zuid Thailand en recent in Bangkok.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website