Een oudere Thaise man uit Bangkok liet uiteindelijk het lichaam van zijn vrouw cremeren nadat hij het 21 jaar in een kist in zijn huis in de wijk Bang Khen had bewaard.

Sinds zijn vrouw in 2001 overleed, zei de 72-jarige gepensioneerde militaire officier dat hij het niet kon verdragen om gescheiden te worden van zijn overleden vrouw. Hij was echter bang dat hij zou sterven zonder een begrafenis voor haar te houden, dus nam hij contact op met een stichting voor hulp. De stichting hielp hem bij het regelen van een crematie en begrafenis, die plaatsvond in een tempel in Bangkok.

In 2001 stierf de vrouw van Chan Chanwatcharakarn aan een hersenaneurysma. Na haar dood nam Chan het lichaam van zijn vrouw mee naar Wat Chonpratarn Rangsarit in Nonthaburi om boeddhistische riten te laten uitvoeren. Toen de monniken Chan vroegen of hij het lichaam van zijn vrouw wilde laten cremeren, zei Chan nee, omdat hij “de situatie niet kon accepteren”.

Chan nam het lichaam van zijn vrouw, in een kist, mee naar zijn huis in het district Ram Inthra van Bangkok. Gedurende 21 jaar zei Chan dat hij regelmatig met zijn vrouw sprak en haar over zijn problemen vertelde alsof ze nog leefde. Hij zei dat het liefde op het eerste gezicht was en zei dat het paar tijdens hun huwelijk nooit ruzie had. De vrouw van Chan had als ambtenaar gewerkt bij het ministerie van Volksgezondheid in Bangkok

Chan zei dat hij, omdat hij ouder wordt, bang was dat hij niet de kans zou krijgen om afscheid te nemen van zijn geliefde, hulp zocht bij Petchkasem Krungthep Foundation. De stichting zei dat ze het lichaam van de vrouw hadden ontdekt in het huis van Chan, dat ze beschreven als meer als een ‘opslagfaciliteit’. De kamer van Chan – die stromend water maar geen elektriciteit heeft – bevindt zich volgens de stichting in een ‘woestenij’, omringd door bomen en wijnstokken. De stichting zei dat het lichaam van de vrouw in een “droge toestand” was toen ze de kist openden.

De stichting nam Chan mee naar het districtskantoor van Bang Khen om de overlijdensgegevens van zijn vrouw door te nemen en hielp hem bij het regelen van een crematie, die op maandag 30 april plaatsvond in Wat Sakorn Sunprachasan in Bangkok.

De as van de vrouw is in een urn geplaatst, waarvan Chan zei dat hij die zal bewaren tot hij sterft.

Bron: Thaiger


» Laat een reactie achter


Rating: 4.56/5. From 9 votes.
Please wait...

2 reacties op “Thaise man cremeert eindelijk overleden vrouw na 21 jaar”

  1. Stefan zegt op

    Vreemd dat hij 21 jaar geleden de kist met zijn echtgenote mee kreeg naar huis. Is er dan geen meldingsplicht ?

  2. Tino Kuis zegt op

    Ja, er is een meldingsplicht van het overlijden maar geen wettelijke of morele verplichting het lichaam binnen een bepaalde tijd te cremeren of te begraven. Met name hooggeplaatste personen liggen soms maanden tot jaren opgebaard voordat de crematie plaatsvindt. Dat wordt gezien als een teken van liefde en geeft de mogelijkheid meer verdienste te verwerven voor de overledene zodat een betere hergeboorte is gegarandeerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website