In Trouw stond een paar dagen geleden een artikel over Rien Parlevliet (56). Een Nederlander die negen jaar in Thailand gedetineerd is geweest en recentelijk is vrijgekomen.

Na eerst in de Bombat gevangenis te hebben gezeten is hij vervolgens overgeplaatst naar ‘Bangkok Hilton’ (de Bangkwang gevangenis). Rien werd volgens zijn zeggen onterecht vastgezet wegens drugssmokkel. De doodstraf waartoe hij werd veroordeeld werd na het vonnis direct omgezet in levenslang. Rien kwam na negen jaar vrij dankzij het bilaterale verdrag tussen Thailand en Nederland.

De afgelopen jaren waren een ware hel voor Rien. Mishandelingen, ondervoeding en ziekte sloopte hem. Hij heeft veel te danken aan KLM piloten en stewardessen die hem regelmatig opzochten en eten voor hem meebrachten. Ook de organisatie PrisonLaw heeft veel voor Rien gedaan.

In het programma van ‘De Wereld Draait Door’, doet Rien zijn verslag (zie video). Lees hier het artikel over Rien Parlevliet in Trouw.

9 reacties op “Rien Parlevliet is weer vrij man”

 1. Steve zegt op

  Bijna alle gevangenissen in de hele wereld zitten vol met mensen die zeggen dat ze onschuldig zijn. Toch zou dit in zijn geval wel zo kunnen zijn. Het is geen pretje in Bangkok Hilton, maar het kan slechter. Zuid- en Midden Amerika bijvoorbeeld. Daar gaan buitenlanders dood in de cel. In Thailand zelden of nooit. En straf is nu eenmaal straf. De gevangenissen in NL zijn een soort hotels voor stouteriken. Hoeft voor mij ook niet.

 2. johnny zegt op

  ” Waar rook is is vuur ” zo redeneerd de Thaise justitie. Als ik reis, pak ik altijd mijn eigen koffer en neem NOOIT iets voor iemand mee, zonder dat ik weet wat erin zit. Vage figuren mijs ik als de pest, want er zijn altijd slimmerikken die denken dat ze de Thaise politie slimmer af kunnen zijn en sleuren jou ook de afgrond in.

  Mocht je onverhoopt in een vervelende situatie komen, beter is het om het af te handelen met de plaatselijke politie en gewoon een ( dikke ) boete betalen. Iedereen blij.

  Een aantal jaren was er erg veel drugsoverlast inzake jabba. Dit werd snel opgelost door iedereen ” opteruimen “…. 2500 doden ofzo.

 3. Martin zegt op

  Ja klopt Steve, ken ook een paar mensen die in Bangkok Hilton terecht zijn gekomen en ze zijn allemaal onschuldig, weten van niks en hangen de brave piet uit. Ik heb het niet gedaan ben erin geluisd, ze hebben het in mijn koffer gestopt etc. etc. Woon al jaren in Thailand en heb nog nooit problemen gehad met Politie of justitie.
  Laatst nog contact gehad met iemand in Bangkok Hilton hij heeft 35 jaar gekregen, maar heeft weinig problemen en kan zich goed redden daar, het is niet vergelijkbaar met NL deze luxe kennen ze hier niet.

 4. jansen ludo zegt op

  tja,er word sowieso misbruik gemaakt van de strenge thaise wetgeving.als ze denken dat je heel veel geld hebt ,pas dan heel goed op.het is makkelijk om door de mafia onder druk gezet te worden,kijk maar naar kim gijbels nva senator belgie,die door de politie er in is geluisd

 5. colin de jong zegt op

  Ik geloof in Rien zijn verhaal maar sluit ook niets uit. Ik heb teveel vreemde zaken meegemaakt waaronder ook die van Machiel Kuyt die mij ook vertelde onschuldig te zijn en een Italiaan meetrok in zijn verhaal. Na 5 minuten praten met Machiel wist ik wel dat hij het had gedaan maar zijn vrouw Linda er voor laten opdraaien. Die had de heoine in haar auto naar het vliegveld en bekende direkt schuld en ontlaste haar man Machiel en kreeg 50 jaar. Maar omdat ze bekende kreeg zij een korting van ruim 16 jaar en zit nog vast!!! Ooit iets over de arme Linda gehoord? Werd kotsmisselijk toen ik voor de zoveelste keer Machiels moeder op de Tv zag verklaren dat haar zoon onschuldig was want wist inmiddels beter. In hoger beroep dacht Machiel weer vrij uit te gaan maar kreeg levenslang.Hoe gestoord moet je zijn om in drugs te gaan handelen in dit soort landen waar je een afsraffing krijgt die je nooit meer vergeet of zelfs overleeft. In mijn wekelijkse colum op in de Pattaya People waarschuw ik hier regelmatig voor maar er zijn nog steeds van die sukkels die het risico durven te nemen. Het is spelen met je leven want in Azie wordt er bikkelhard gestraft en als je dat risico neemt om je te verrijken ben je rijp voor een psychiater.

 6. Monique Everaert zegt op

  He Rien, zie net dat je vrij bent, wat ontzettend fijn voor je!!!Eind 2008 heb ik je samen met een vriendin opgezocht. We hadden stroopwafels en drop bij ons( niet wetende van jouw gezondheidstoestand) . Ik hoo dat je je rust weer kunt vinden, na die verschrikkingen daar. Het ga je goed!!
  Groetjes, Monique

 7. Hansy zegt op

  Wat Rien zegt is gewoon waar.

  Zit je in een woning waar drugs worden gebruikt, dan wordt iedereen opgepakt en veroordeeld.
  Of je nu wel of niet bent betrapt op gebruik.

  Het is dus zaak, zeer kieskeurig te zijn wie daar je vrienden en bekenden zijn.

 8. wendy zegt op

  ik heb deze man in 2006 opgezocht in het bang kwang, en wat was hij er slecht aan toe. gesmokkeld of niet, hij was blij om even nederlands te kunnen zijn en zijn verhaal te doen. ben blij dat hij vrij is uit die hel, want geloof me, voor een bezoeker is het al een hel

 9. robert zegt op

  Tja……schuldig of niet??? Je voelt toch aan met wat van mensen je omgaat.
  Ben in ieder geval blij voor hem dat hij weer thuis is….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website