Beste lezers,

Wie weet er een heel goed oogziekenhuis (eventueel privé kliniek) omgeving Ubon Ratchathani? Mijn schoonouders wonen in de buurt van Na Chaluai (Nong Kradon). Mijn schoonvader kan namelijk bijna echt niets meer zien, is al diverese keren naar een lokaal “ziekenhuisje” geweest maar dat schiet echt niet op.

Man is 70 jaar en mijn inziens nog te jong om alleen contouren van bijvoorbeeld een hoofd te zien maar geen neus, ogen enzovoort.

Wie kan ons advies geven?

Groet,

Piet en Duangchai

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Oogziekenhuis (eventueel privé kliniek) omgeving Ubon Ratchathani?”

 1. Dirk zegt op

  Beste Piet, de allerbeste en deskundige oogkliniek is de ¨Rutnin eye klinik¨ in Bangkok. Wellicht de beste in heel zuid oost Azie. Dat is niet direct bij de deur, dus vliegen en vanaf Don Muang een taxi naar Asoke.
  Zelf heb ik het vier keer moeten doen vanaf Udonthani, vroeg in de morgen weg en in de vooravond weer terug. Ben daar goed geholpen, met een oogkwaal waar ze in Udonthani geen raad meer mee wisten.
  Voor nadere informatie: Google Rutnin eye hospital en je vind alle informatie.
  Dit is natuurlijk niet de makkelijkste en goedkoopste oplossing, zelf kreeg ik mijn behandelingen van de verzekering vergoed, maar moest de reiskosten zelf betalen. Echter als ze daar je schoonvader weer zicht kunnen geven, dan is het geld om goede dingen mee gedaan te hebben. Succes….

 2. Willem zegt op

  Piet en Duangchai.

  Ik heb een goede vriendin en tevens oog verpleegkundige gevraagd en ze adviseert om toch eerst een keer met je schoonvader naar Bangkok te komen voor een goede diagnose.

  Ze adviseert daarbij een specialistich ziekenhuis, het Eye, ear, nose, throat hospital.

  https://eent.co.th/

  Succes met met vinden van de juiste behandeling van de oog aandoening van je schoonvader.

  Mvg

  Willem

  • Willem zegt op

   Het bovengenoemde Rutnin hospital is daarbij ook een goede optie maar een prive kliniek en waarschijnlijk aanmerkelijk duurder.

 3. Roopsoongholland zegt op

  Alhoewel niet uit uw omgeving, doch toch mijn persoonlijke ervaringen uit Rayong. Ook ver van Bangkok.

  Via eenvoudige kliniek in Klaeng na 2 bezoeken conclusie dat mijn netvlies teruggetrokken / gebroken was.

  Advies staatshospital Sirirah Bangkok. Gelijk snachts met minibus naar Sirirah gereden door regen en bliksem .
  Van half 5 s morgens vroeg tot half 8 s avonds alle afdelingen door gelopen. Conclusie met mijn linker oog zag ik niets. Ok dat was mijn idee ook. Maar ga maar eens zonder afspraak een ziekenhuis in NL binnen…
  Maar volgende dag intake voor operatie, alle checks voor narcose etc supersnel.
  Operatie ging goed, niets van gemerkt, en nachtje geslapen in hetzelfde gebouw waar Koning 9 destijds verbleef.
  Men had gezien de ernstige toestand van het netvlies na de operatie olie ingebracht welke later verwijderd moest worden. Dat is in het oogziekenhuis Rotterdam gebeurd. Heb inmiddels 70/80 procent van mijn zicht terug. Voor mij is dit een medisch wonder.

  Top ben 68 jaar en heb echt respect voor deze toppers in Bangkok / Rotterdam.

  Later met mijn vriendin weer naar Sirirah geweest niet naar staats maar naar private. Ze had al jaren geen zicht met een oog, maar zij hoopte naar mij ervaringen dat zij dit zicht terug kon krijgen. Veel geld aan onderzoek maar conclusie was geen genezing mogelijk.
  Oogproblemen is spoed. Nogmaals ik heb diepe bewondering voor de chirurgen Sirirah/ Rotterdam.
  Succes.

 4. Leo zegt op

  Get universiteit ziekenhuis in khonkean heeft even zeer goede oog afdeling


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website