Illegale Russische reisleiders op Phuket aangepakt

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
25 maart 2014

Omdat reeds langere tijd in Phuket weerstand ontstond bij de plaatselijke bevolking over toenemende concurrentie van Russische reisleiders tegenover de plaatselijke reisleiders en er geen verder controle was, heeft het DSI (Department of Special Investigation) een onderzoek ingesteld.

Zo werd vorige maand een grootschalig onderzoek gehouden in verschillende hotels en plekken waar iets te bekijken viel. Daarbij werden zeven illegale Russische reisleiders opgepakt. Deze mensen kunnen rekenen op een veroordeling en worden daarna het land uitgezet.

De laatste maanden is het aantal reisbureaus met Russische reisleiding sterk toegenomen, waardoor de Thaise mensen geen werk meer hadden. Zelfs de Thaise reisleiders hadden geen vertrouwen meer in de plaatselijke politie en wendde zich daarom tot de DSI.

Dat Russische toeristen in het algemeen geen Engels noch Thais spreken en anderzijds Thaise reisleiders geen Russisch spreken werd buiten beschouwing gelaten.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Illegale Russische reisleiders op Phuket aangepakt”

 1. Paul zegt op

  Dat is een goede actie. Illegaal en Russisch… logisch dat je dat aanpakt.

 2. LOUISE zegt op

  @,

  Heel goed dat dit aangepakt wordt.
  Haalt het brood uit de mond van een thai.

  Maar waarom alleen dit??
  Tuk-tuk prijzen, bij aankomst plek verhoogt en dan in elkaar gemept worden als je die extra paar honderd niet wil betalen??
  Hotel ingangen afsluiten, zodat hotel auto’s de gasten niet kunnen vervoeren???

  Vreemd dat de politie hier nog steeds niets aan doet.

  LOUISE

 3. Bert zegt op

  Prima, meteen de (Russische) prostitutie op Soi Bangla aanpakken en we zijn weer een stap verder om te voorkomen, dat Patong een Russische enclave wordt.

 4. gert zegt op

  De taalproblemen zijn op te lossen door een russische sprekende reisbegeleider en een Thaise reisleider mee te sturen. SRC-reizen doet dit ook en stuurt een Nederlands sprekende begeleider mee. Maar ja, dat kost weer extra geld.

 5. Noah zegt op

  Goede actie lees ik, prima, politie aanpakken….Wordt er wel goed gelezen? Het is gewoon toeval want er staat duidelijk dat de politie in deze is overgeslagen!!! Tuk tuk aanpakken? Zal ook weer eerst de plaatselijke politie overgeslagen moeten worden want deze laten zich absoluut niet de kaas van het brood eten!

 6. Rob V. zegt op

  Dit lijkt mij weer eens een halve, gemakzuchtige oplossing….

  Buitenlandse (niet-Thai) reisleiders verbannen lijkt mij niet verstandig, mensen willen vaak toch als het even kan een gids die hen in hun taal aanspreekt. Als je geen Thai of Engels (goed) machtig ben is het wel fijn als iemand uit je herkomstland je kan begeleiden. Gemende Thai-*herkomstland* gids koppels lijkt mij een ideale oplossing. Zo hebben Thai een baantje en toeristen een begeleider die hun moedertaal goed spreekt.

  Toch niets mis met Russen, Duitsers, Engelsen, Belgen, Nederlanders, Chinezen etc. als men zich maar fatsoenlijk gedraagt. Met duo begeleiding en een oogje in het zijn door de autoriteiten kan men er op toe zien dat toeristen goed geholpen worden en de aso’s hard aangepakt, want luidruchtige aso/tuig toeristen zit niemand op te wachten. Andersom net zo goed Thaise oplichters (tuktuk maffia etc.) hard aanpakken zodat het fatsoenlijke wereldvolk over blijft en iedereen glimlachend kan genieten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website