Schrijfster Heleen van Royen debuteerde in 2000 met de kaskraker ‘De gelukkige huisvrouw’, waarvan tot op heden meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht.

In mei 2011 verschijnt ‘Het grote Heleen van Royen zomerboek’, een glossy boek vol nieuwe columns, vakantieperikelen, recepten en  foto’s van Heleen van Royen en haar gezin.

Thaise seks is een column uit het nieuwe boek. In deze video leest Heleen het verhaal voor. De schrijfster liet zich er verschillende keren masseren, maar van een zogeheten happy ending was geen sprake. ‘Ik besloot het te vragen, maar de masseuse had geen flauw idee wat ik bedoelde.’

 

 

[youtube]http://youtu.be/2vGth9BbqBQ[/youtube]

25 reacties op “Heleen op zoek naar seks in Thailand (video)”

 1. Robert zegt op

  Massage in de Spa in ons resort…grijze kimono’s…professionele massage tafel…verse bloemen…kopje thee…door masseuse verstrekt ondergoed (zou toch een hint moeten zijn dat er niks gaat gebeuren)…nee, in dat soort gelegenheden hoef je inderdaad niks te verwachten. Onnozelheid ten top dit. Temeer om dan gebaseerd op deze ervaringen (‘ben nou 3x in Thailand op vakantie geweest’ m.a.w. ik weet waar ik het over heb) publiekelijk te verkondigen dat sex in Thailand flink tegenvalt. Kende d’r verder niet, vreemde vrouw.

 2. Hans Bos (redactie) zegt op

  Heleen is op gebied van seks in Thailand toch enigszins onnozel. Ze is op zoek naar een Thaise lesbienne of biseksuele dame in een keurige massagesalon in een ongetwijfeld fraai, duur en net resort. Dat kun je op de welgevormde buik schrijven.

  Kom op meid, meld je bij ondergetekende en ik breng je op de juiste plaatsen in Bangkok, Pattaya, Hua Hin, Phuket of Koh Samui.

  • Robert zegt op

   Tja, zo moeilijk kan het inderdaad toch niet zijn. Ik denk dan ook dat we dit meer als PR stunt voor het nieuwe boek moeten zien. Roepen dat sex in Thailand niks is trekt wel publiek en reakties natuurlijk. 😉

 3. hierinBKK zegt op

  in de gay wereld komen meer en meer klachten dat de gogoboys in die clubs door bvb Japanse/Sjinese etc. dames worden aanschouwd, gekeurd en uitgekocht (taken off-je betaalt wat dan ”barfine” heet). In Pattaya komen ze zelfs met hele bussen-dat hebben ze in China niet! Die rare Thai toch weer! Kan je thuis nog jaren over nagalmen. En de gays-die zoeken het dan maar in andere nog niet door de dames ontdekte clubs. Geen tijd./zin die klip te bekijken-maar wilde ze nou lesbo of str8 verwend worden?

 4. Cor van Kampen zegt op

  Mevrouw van Royen lijkt mij wat wereld-vreemd. Als je toch een artikel wil schrijven
  over een land, mag je eerst wel je eigen goed laten informeren.
  Ze zet de mensen die haar boeken of artikelen lezen zo op een verkeert spoor.
  Cor.

 5. Ik denk dat een vrouw een wat andere perceptie heeft. Als je daarbij ook nog ineen luxe resort verblijft en verwacht daar een massage te vinden met ‘happy end’ dan weet je niet hoe de hazen lopen in Thailand.
  Ik heb altijd meer moeite om een normale massagesalon te vinden, dan het geaai en gegraai wat ik niet wil. Een traditionele Thaise massage zorgt immers voor meer bevrediging dan een ‘happy end’. Maar dat is mijn mening 😉

 6. Dutch zegt op

  Ik ga wekelijks naar de massage ( 3 uur).
  Heb altijd dezelfde persoon aan mijn lijf en…..inderdaad er wordt verwacht dat je gebruik maakt van de verstrekte kleding.
  Ik doe het nu al jaren en is een vast deel van mijn week programma.

 7. HenkW zegt op

  Een leuke video met een open en eerlijk verhaal. Het typeert heel goed waar het precies om gaat. Hoe komt het verhaal in de wereld. Wanneer je je eigen fantasie los laat kom je er wel uit. De oliemassage. Alles uit en alleen een handdoek om. De beelden van James Bond die door een prachtige masseuse onder handen wordt genomen. Het suggestieve van de beelden. De streling van de binnenbenen van knie tot kruis. Daar blijf je niet stil bij liggen. Dan gaat er wat door je heen. Nog een stukkie hoger en dan? Je verwachtingen zijn hoger gespannen dan menig lichaamsdeel.

  Daar kan ik veel over schrijven, maar dat doe ik niet hier. Juffrouw wilt u mij een twee uur lange oliemassage geven. Dat kost in het noorden van Thailand dan 400/500 baht. Krijg ik ook korting want om de hoek is het goedkoper. 400 baht = 10 Euro waarvan de helft, als het meezit, voor de masseuse. 4,50 euro voor 2 uurzwaar lichamelijk werk.
  Kom er eens in Nederland om. Ik ben er niet meer mee bekend maar denk zo’n 65 euro per uur bij de fysiotherapie.

  En de verontwaardigde farang, die na een gratis douche met zijn stijve leuter de massage kamer inloopt, en wanneer hij te horen krijgt dat wij daar niet van gediend zijn, zijn kleren aantrekt en verdwijnt. Hij verontwaardigd, de meisjes geschrokken. Wat denken ze wel. Zouden zij hun dochters zo laten werken?

  Ik hoop niet dat iedereen denkt dat thaise meisjes smachtende meisjes zijn. Zij doen hun eervol werk voor het geld, zoals iedereen. Op een eerlijke manier.

  Een relax massage met olie in een rustige omgeving, met mooie muziek, die ook de geest doet ontspannen is het ultimum. Lichamelijke en geestelijke ontspanning. Daar is de massage voor. En het is gebruikelijk, dat u het meisje na afloop een tip geeft.

  En iedere masseuse weet wat een sexmassage is. Gerust naar vragen. Maar verwacht niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. En ga dan ook niet naar een massagesalon waar TRADITIONAL MASSAGE staat. De meisjes zijn op school geweest of hebben hun opleiding in de tempel genoten. Daar wordt sex niet gepropageerd.

  Het kopje thee wat u geserveert krijgt, is speciale thee die met liefde wordt aangeboden, en thuis in de bergen door de familie gedroogd en bewerkt wordt. Er zijn veel medische theesoorten hier. Vraag er maar eens om.

  U mag gerust uw eigen ontspanningsmuziek meenemen. Altijd graag tot uw dienst.

  • HenkW zegt op

   Bij navraag, immers Nederlanders willen het naatje van de kous weten en u heeft gelijk. Waar vraagt u om bij massage. Nuwad phèn bolaan. Dit is de gewone massage, olie of thaise traditionele massage. Deze kost per uur tussen de 200 en 300 baht. Een goede massage krijgt u niet in een uur. Een ontspanningsmassage neemt tenminste anderhalve uur in beslag. Dit wordt door meisjes in loondienst of freelancemeisjes verricht. U kunt hier 2000 baht voorstellen, maar het meisje wordt direct ontslagen.

   De tweede soort massage is Aab Ob Nuwad. Deze krijgt u, in hotels, waar een ruimte is met meerdere vrouwen met een nummer opgespeld. Hier kunt u kiezen voor ABC sex of sexmassage. Afhankelijk van de schoonheid van de dames vanaf 2000 baht en hoger.
   Dit zijn schone prostituée’s. Sommige hotels waar u in verblijft hebben een afdeling waar deze dames verblijven.

  • hans zegt op

   Nog nooit een thaise olie massage gehad, zoals jij die beschrijft ga ik dat toch maar is proberen, heb vaak last van kramp in me kuiten en voeten, misschien dat ze daar maar op moet richten.

   NB andere farang stellen dat die krampen door een gebrek aan magnesium, doordat je in de tropen zit. Wie heeft hier ervaring mee??

   • Jack0608 zegt op

    in chocolade zit blijkbaar veel magnesium , kan ook magnesium tabletten halen bij de drogist/pharmacie.Gebrek aan Calcium kan ook krampen veroorzaken mijn persoonlijke ervaring

 8. BramSiam zegt op

  Het is maar goed dat zelfingenomen types als Heleen van Rooyen die de z.g. geëmancipeerde Nederlandse vrouwen met grachtengordel allure vertegenwoordigt, niets begrijpen van Thailand. Ze denkt wellicht dat ze een vrouw van de wereld is, maar ze zit zorgvuldig opgesloten in haar zelfgecreërde luxe coconnetje en ac, ze is allang elukkig als dat blaadje van haar maar verkoopt. Dat geeft haar vast meer bevrediging als sex met een Thaise masseuse. Iedereen blij. Het is mooi dat de wereld zo in elkaar zit als hij in elkaar zit……. toch?

 9. jet zegt op

  Zelf ben ik 8 keer in Thailand geweest. In de spa en duurdere nettere massagasalons
  krijg je een goede massage. Ik weet niet waar de schrijfster geweest is voor een massage maar ik zou het niet in mijn hoofd halen om te vragen naar een happy ending.
  Als je dit vraagt heb je totaal geen respect voor de zo vriendelijke Thai.
  Thailand heeft veel arme mensen en vrouwen werken heel erg hard en worden ook misbruikt of zelfs verkocht aan massagesalons.
  Ik vind zowel mannen als vrouwen die hier misbruik van maken gewoon walchelijk.

  jet

 10. Dirk de Noorman zegt op

  Die mevrouw van Rooyen is helemaal niet onnozel. Ze is ook helemaal niet geinteresseerd in Thailand. Waar het haar om gaat is dat ze weer in de belangstelling staat met haar (gespeelde) belangstelling voor – en onderzoekjes over, prostitutie etc. Jan en Piet in Holland hebben het allemaal gelezen in de Panorama over Thailand en ja thuis is het maar behelpen. Voor die jongens schrijft ze haar groezelige verhaaltjes! “Look where the money is going”.

  • Robert zegt op

   Tuurlijk is het een PR stunt. Maar het verhaal zelf blijft onnozel. Vergelijkbaar met dat een Amerikaanse schrijfster zou verhalen dat ze de bar in het Krasnapolsky is uitgezet nadat ze daar een flinke joint opstak, en dat het dus wel meevalt met de Nederlandse drugs tolerantie.

   • Dirk de Noorman zegt op

    Beste Robert, je vergelijking gaat mank. In de eerste plaats omdat de één op één vergelijkingen met Nederland, (die je veel vaker ziet op dit blog) helemaal niet gaan. In de tweede plaats, gaat het hier niet om drugs maar om sex.

    Happy-ending is bedoeld voor de gemiddelde sextoerist, mannen dus. Voorzover mij bekend is mevr. van Rooyen niet in het bezit van een “jongeheer”.
    Haar doorzichtige verhaaltjes hebben maar één doel; Poen!

    • Robert zegt op

     Beste Dirk, over dat laatste zijn we het absoluut eens!

     Maar ik zie niet in waarom de vergelijking mank zou gaan. Ik zal even abstraheren voor je. De vergelijking gaat op in die zin dat een buitenlandse schrijfster op zoek is naar iets spannends wat in eigen land minder toegankelijk of zelfs illegaal is. Ze gaat daarnaar op zoek op de totaal verkeerde plek, is teleurgesteld, en verbindt vervolgens hieraan de algemene (verkeerde) conclusie dat het allemaal lang niet zo spannend is als verwacht. Vat je ‘m?

     Een vergelijking is ‘een vorm van beeldspraak waarbij een zaak of begrip met iets ANDERS in verband wordt gebracht door middel van een analogiserend woord’. De kneep zit ‘m hier in het woordje ‘ANDERS’. Als ik een ‘vergelijking’ zou maken met een schrijfster op zoek naar sex in Thailand (ipv een schrijfster op zoek naar drugs tolerantie in Nederland), dan zou het geen vergelijking meer zijn.

     Dat happy ending exclusief voor mannen zou zijn klopt niet. Man of vrouw, dat maakt allemaal niet zoveel uit in Thailand. Mijn farang ex-vrouw is het meer dan eens overkomen dat er speciale diensten werden aangeboden.

  • @ Dirk de Noorman. Het lezerspubliek van Heleen zijn vooral vrouwen. Haar werk bevat vrij veel seks en erotiek, vooral van het soort dat vrouwen aanspreekt. Ik denk dat ze wel haar lezerspubliek kan boeien gezien de aantallen die ze verkoopt. Het zal ons (mannen) veel minder aanspreken.
   Haar column over Thaise massage vond ik erg zwak. Er zijn bloggers op Thailandblog die een leuker verhaal kunnen schrijven. Ik heb nooit een boek van haar gelezen en heb daar ook weinig interesse in.
   Haar boek ‘De Gelukkige Huisvrouw’ is verfilmd en heeft goede kritieken. Misschien dat ik die een keer op DVD ga bekijken.

 11. Pieter Dirk zegt op

  Heleen van Royen is niet de enige die voor een zogeheten happy ending gaat.
  Zelf was ik jaren masseur in Nederland, en gaf les in verschillende technieken.
  Technieken, die ik hier in Thailand nauwelijks terug vind.
  En ik kan u verzekeren, dat ik heel wat massagesalons bezocht heb.
  Dit in de grotere steden van Thailand en in Laos.
  Zelf heb ik, als 1 van de weinigen hier een Tai massage school gevolgd,
  om mijn technieken verder uit te breiden.
  Daar volgen vele vrouwen, een cursus van 200 uur.
  Dat staat ook op de diploma die ze krijgen, als ze de tijd volbracht hebben.
  Het gaat dus niet om techniek’ maar om de uren.
  Die worden betaald met 100 Bath per dag.
  Daar gaat het eten vanaf, en meestal houden ze 50 Bath per dag eraan over.
  Zo ook met het kappers vak’
  Dit word betaald door de Thaise staat, in de hoop dat ze een baan hierin vinden.
  Een soort van werkverschaffing of Melkerd baan.
  In China maakte ik mee’ dat ik in een heel lux salon kwam.
  Masseren ho’ maar, zij ging direct op haar doel af’
  Als ik me laat masseren ( 2x in de week) wil ik een goede eerlijke massage en geen seks.
  Seks, heeft dan ook niks met een goede massage te maken.
  En mag zich geen massage noemen!
  Natuurlijk weet ik’ dat de meenste mannen (..) daar anders over denken.
  Maar die kunnen beter naar een bar gaan, dan krijgen ze wat ze vragen.
  Ook in mijn praktijk in Nederland, had ik vaste vrouwelijke klanten,
  die een Happy ending wilden.
  En het zijn meestal de vrouwen, waarvan je het totaal niet verwacht!
  Van mannen zijn we het gewend, dus waarom vrouwen niet?
  Nu moet ik erbij zeggen, dat in mijn praktijk 2 vrouwen werkten.
  En ik alleen voor de vrouwelijke klanten.
  Ik vind het namelijk persoonlijk niks, een man te masseren.
  En wil ook niet door een masseur gemasseerd worden.
  Ja’ misschien ben ik wel te kieskeurig, maar alleen het idee al’
  Ik zou me totaal niet kunnen ontspannen!
  En daar gaat mij het om’
  Ik ben dan ook misschien verslaaft aan de handen.
  En heb verscheidene vier handen massage gehad.
  (2 masseuses) dat is boven je verstand, en een genot die niet te evenaren is’
  Wat belangrijk is voor een massage, is hygiëne.
  Er moet een douche aanwezig zijn, anders loop ik de deur uit.
  Voor een massage, ga ik eerst thuis onder de douche’
  Dan nog een keer voor dat ik gemasseerd word en daarna’
  En ik moet zeggen, zelf heb ik de ervaring, dat ze mij nooit vragen om een Happy ending’
  Maar daarvoor laat ik me dan ook niet masseren.
  Ik hou het op een goede eerlijke en heerlijk massage’

  Pieter Dirk

 12. Dirk de Noorman zegt op

  Beste Khun Peter,

  Lezen al die vrouwen ook Playboy? In plaats van vrij veel seks (van erotiek is m.i. geen sprake) uitsluitend sex, liefst van het goedkope soort. Natuurlijk scoort dat goed bij grote groepen mensen.

  Waar ik mij aan erger is het bevestigen van vooroordelen over Thailand, denigrerend spreken over de meisjes die haar bedienen. Zal haar toch een zorg zijn, als haar boekjes maar lopen.

  Staande in de boekenwinkel heb ik ooit zo,n boekje doorgebladerd. Bespaar je de moeite het is dertien in een dozijn. Verfilmde boeken zijn vaak nog slechter dan het origineel, bespaar je de kosten en moeite.

  • @ Dirk, de vooroordelen bevestigen, daar heb ik niet veel moeite mee. Dat doe ik ook te pas en te onpas in mijn artikelen. Respect naar de meisjes toe dat is zeker gepast.
   Maar misschien bedoelt ze het als het satire of ironie. Dat mag natuurlijk 😉

 13. Richard zegt op

  Wat je hier eigenlijk ziet is een westerse dame die het al haar hele leven goed heeft, en nog nooit in een situatie heeft gezeten dat ze voor eten moet zorgen voor haar of haar hele familie, praat over iets of iemand die dat wel moet doen om wat voor reden dan ook.
  En degene waar zij over praat is daarvoor bereid ver te gaan met als gevolg eventueel een sex massage te moeten geven aan de toerist die het geld heeft wat zij zo nodig heeft.
  Het is vaak een triest verhaal. uitzonderingen daargelaten …
  Al deze dingen worden alleen maar ingegeven door het feit dat er een groot verschil bestaat tussen een land als thailand en nederland wat levenstandaard betreft of mogelijkheden. Ik heb respect voor iemand die bereid is zich zo op te offeren voor haar kinderen en haar familie. Er zijn er natuurlijk ook die het doen voor die dure tas en levenstijl maar dat is een ander verhaal…

 14. Ron zegt op

  Beste Heleen,

  denk je nu echt dat een traditionele Thaise masseuse (een vrouw dus), er behoefte aan heeft om over jouw situatie te wrijven ??
  Ga naar de dokter lieverd, komt daar ook nog eens een vrouw……..

 15. hans zegt op

  Peter,

  op de een of andere manier kan ik de video niet openen, ook na het uitschakelen van de beveiligde modus.

  Wat ik van mijn thaise vriendin heb begrepen is de girl/girl sex geen enkel probleem bij haar in het dorp in de isaan.

  Word zelfs openlijk over gesproken, voorbeeld buurmeisje 16 jr heeft relatie met andere vrouw, omdat ze te lelijk en haar ouders te arm om een vent te vinden en dat hebben ze nog liever dan zij met jong komt te zitten en de verdere gevolgen daarvan etc.

  Daarbij komt nog dat er blijkbaar een vrouwenoverschot is en dat de leuke mannen of al een vrouw hebben dan ook vaak nog homo zijn. Wat ik begrijp van me vriendin is dat de gemiddelde Isaan man nog nooit van voor en na spel heeft gehoord, hop erop omdraaien slapen.

  Wat ik verder van hoor is dat de thaise vrouwen onderling echt alles uitwisselen met elkaar over hoe de farang het doet van tijd tot lengte en dikte en ga maar door.

  Wai me wel opvalt is dat ik van meerdere farang heb gehoord is dat de thai dames na huo 40 45 jr er niet meer zo veel meer zin in hebben en dat de farang dames met hun 40 pas goed los komen.

  Dat laatste betwijfel ik dan maar even, want toen me dochter zo rond haar 17 aan het babbelen was over sex met haar vriendinnen ging ik maar naar buiten, te ruig om aan te horen

  • Peter holland zegt op

   girlsex is inderdaad geen probleem, want hoe kan het ook anders want het halve land is zo ruig als een bos tulpen, en de andere helft is vaak voor geld wel bereid tot het een of ander.
   heb je ooit zoveel homo’sen bi’s en katoys over straat zien lopen als in thailand? nou ik denk het niet.
   Grappig was het stemmetje wat de dame na deed, ” you like masssaaaat” ???
   dat was zeer goed nagedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website