Mochten sommige lezers zich afvragen wat de betekenis is van mensen, die maskers dragen met de afbeelding van een zwarte kat, dan zijn dat activisten, die protesteren tegen de illegale jacht van Premchai Karnasuta. Met de trendy Thaise slogan: “De zwarte kat (panter) zal niet voor niets sterven” verschenen op een aantal muren in Bangkok.

Deze schilderingen van de zwarte kat werden gemaakt door graffiti kunstenaars. Hoewel dit steeds weer verwijderd werd, verschenen elders deze afbeeldingen opnieuw.

Naast de aanklacht van illegaal jagen in een natuurreservaat, waarbij een zwarte panter werd gedood, zijn nog een paar aanklachten tegen Premchai Karnasuta ingediend. De beschuldigingen zijn illegaal bezit van ivoor van olifanten, illegaal bezit van vuurwapens waarvan de herkomst onduidelijk is en poging tot omkoping van ambtenaren.

Op een borgtocht van 300.000 Baht is Premchai vrijgelaten op voorwaarde dat hij in het land blijft. Hij ontkomt daarmee aan een 12-daagse detentie wegens het illegaal in bezit hebben van ivoor.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Graffiti protest tegen illegale jacht op wilde dieren in Thailand”

 1. T zegt op

  En groot gelijk hebben die spuiter ben zelf geen groot fan van deze kunst of vandalisme vorm het is maar hoe je het ziet.
  Maar in ieder geval is de gedachte erachter goed en zet het mensen aan het denken dat waardeer ik als natuurliefhebber natuurlijk zeer.

 2. Tino Kuis zegt op

  Ook de sociale media staan vol met meest kritische en sarcastische verhalen over Premchai en de zwarte luipaard, vooral om te laten zien hoe het rechterlijk systeem in Thailand met twee maten meet: een voor de rijken en een voor de armen.
  Het geval Premchai wordt dan vergeleken met het oudere echtpaar in de Isaan die enige jaren geleden met een hamerslag tot 15 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld wegens het plukken van paddenstoelen in een beschermd bosgebied. Zr zijn trouwens al vervroegd vrijgelaten, dat wel weer.

 3. teun zegt op

  Je legt een zwarte panter om voor de lol, je hebt een behoorlijke voorraad ivoren slagtanden, je koopt ambtenaren om en je hebt wapens zonder vergunning. Borgtocht van ca E 7.500 en klaar is Kees (sorry: Premchai).

  Wat mij nog het meeste stoort, is de arrogante kop van de man op TV. Zo van: waar maken jullie je druk over? Beetje vrijetijdsbesteding mag toch wel?

  Als deze kerel niet achter de tralies verdwijnt voor langere tijd dan ziet het er somber uit voor dit mooie land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website