Een jaar of acht geleden beloofde een jonge Amsterdamse bankemployé in zijn appartement een etentje voor zijn vrienden te verzorgen. Probleem was echter, dat Robin Vogelaar niet kon koken. Hij besloot zijn vriendenclubje dan maar te trakteren op een avondje pannenkoeken eten. Het werd een groot succes.  

Toen hij niet lang daarna voor zijn werk in Hongkong was, organiseerde hij voor collega’s, zakenrelaties en kennissen een Dutch Pancake Night. Dat was de eerste van een lange reeks, die nu de 500 Dutch Pancake Nights in vele landen over de gehele wereld allang is gepasseerd. Zo’n Dutch Pancake Night vindt meestal in een horeca gelegenheid plaats, maar het kan ook in een weeshuis of andere instelling of bij iemands thuis gebeuren, als er maar gelegenheid is om Robin zijn kunsten van het bakken van Hollandse pannenkoeken kan vertonen.

Thailand

Na o.a. Indonesië, de Filipijnen staat nu een reeks van Dutch Pancake Nights in Thailand op het programma. Het ziet er (voorlopig) als volgt uit:

 • 24 november in The Fat Cow on the Roof, Bangkok
 • 28 november Chonburi
 • 1 december in The Hideaway Guest House and Bar, Pattaya
 • 4 december Nakhon Pathom
 • 6 december Surat Thani
 • 8 december Phuket City
 • 12 december Krabi City
 • 15 december Hat Yai

Robin is druk bezig met de voorbereidingen van zijn toernee door Thailand. Op dit moment zijn alleen de locaties van Bangkok en Pattaya bekend. De andere kunt u binnenkort vinden op de Facebook pagina van Dutch Pancake Events, waar u ook de bijzonderheden van zo’n Dutch Pancake Night kunt vinden.

Pattaya

Gisteravond bij het poolbiljarttoernooi was ook Andy Hall aanwezig, eigenaar van het Hideaway Guesthouse and Bar, die tijdens een pauze van het toernooi telefonisch contact had met Robin Vogelaar, die zich nog in de Filipijnen ophield. Ik heb Robin ook even gesproken, maar belangrijker was, dat de twee heren overeenkwamen, dat de Dutch Pancake Night op 1 december in The Hideaway Guesthouse and Bar zal plaatsvinden. Een prachtige locatie, ik zal er met een aantal vrienden zeker zijn.

Wat kost het?

Niets, nada, niente! Voor het “optreden” van Robin hoeft niets betaald te worden. Het is zelfs zo, dat Robin de ingrediënten voor de pannenkoeken betaalt Robin uit eigen zak. Van de gastheer en de gasten  wordt dan verwacht, dat zij voor de “toppings” zorgen. Er zullen zeker nog andere snacks aangeboden worden en uiteraard zullen de gasten hun drankjes zelf moeten betalen. Ik heb zelf het idee, dat er aan het eind van de avond wel even “met de pet” wordt rondgegaan.

Achtergrond Robin Vogelaar

Robin houdt van reizen, daar is hij al jaren aan verknocht. Zijn baan bij een bank geeft hem daartoe de gelegenheid, maar ook tijdens zijn vrije dagen is hij wel in een of andere stad in Europa te vinden. Is hij voor zijn werk buiten Europa, dan plakt hij er een dagen aan vast voor zijn uit de hand gelopen hobby van pannenkoeken bakken. Hij leeft als het ware uit zijn koffer, hij koopt een goedkoop ticket en het enige wat hij verlangt is, dat zijn gastheer een slaapplaats voor hem regelt. Geen dure hotels, een kamer met een bed is voldoende.

Niet commercieel

Robin heeft geen enkele commerciële bedoeling met zijn Dutch Pancake Night. U kunt zijn uitleg over het hoe en waarom zien op deze video, die tijdens een Dutch Pancake Night in Abidjan werd opgenomen; www.youtube.com/

Tenslotte

Ik ben zelf nog wat verder gaan zoeken en vond een aantal krantenartikelen over “de Amsterdammer, die pannenkoeken bruin bakt over de hele wereld”. Hieronder één daarvan: www.nrc.nl/

2 reacties op “Dutch Pancake Nights op toernee in Thailand”

 1. hylke zegt op

  heb je zin om naar ko samui te komen, ken leuke tent, secret garden eigenaars zijn 2 nederlanders, ik woon hier overigens met zoontje e.d. al paar jaar als zij het niks vinden kan ik iets anders vinden, kijk maar als je belangstelling hebt, vind t heel leuk.

  leuke tent moet je maar eens op internet kijken,

  • Gringo zegt op

   Ik regel dat niet, Hylke, ik raad je aan rechtstreeks contact met Robin op te nemen via een
   Facebook chatbericht of E-mail: Robinvogelaar@gmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website