Door Khun Peter

Naast mijn passie voor Thailand ben ik ook een filmliefhebber. Er gaat geen week voorbij of een aantal nieuw verschenen Dvd’s weten de weg naar mijn Dvd-recorder te vinden. Eén van mijn favoriete films is de ‘The Hangover’. Ik was dan ook blij verrast te lezen dat het vervolg op ‘The Hangover’ voor een belangrijk deel zich in Bangkok gaat afspelen.

Voor degene die de eerste film niet gezien hebben, ‘The Hangover’ is een komische film uit 2009. In 2010 won deze populaire film een Golden Globe in de categorie ‘beste komische film’.

Vier vrienden en een vrijgezellenavond

De film gaat over een aantal vrienden die in Las Vegas een vrijgezellenfeest vieren. Wanneer de mannen de volgende morgen in een hotelkamer wakker worden, herinneren ze zich totaal niets meer van de voorbije avond en nacht. Hun suite is een grote puinhoop. In de badkamer zit een tijger, ze vinden een onbekende baby in de kast, iemand mist een tand en de bruidegom is spoorloos. Het huwelijk staat gepland voor de volgende dag. Ze moeten daarom in een noodtempo gaan reconstrueren wat er allemaal gebeurd is. En daarnaast op zoek naar de bruidegom. Stukje bij beetje worden de zaken duidelijk en in de speurtocht naar de mysterie van de voorgaande avond en nacht, komen in bizarre situaties terecht.

De film is echt een aanrader, hilarisch, je ligt krom van het lachen. Al enige tijd ging het gerucht dat deel 2 van deze film in Bangkok opgenomen zou worden. Deze week heeft de regisseur Todd Phillips, dat ook officieel bekend gemaakt.

Locatie filmopname goed voor het toerisme in Thailand

De Tourism Authority of Thailand (TAT) schijnt zich enorm te hebben ingespannen om er voor te zorgen dat Bangkok zou worden uitgekozen als filmlocatie. Bioscoopfilms blijken een goede manier te zijn om Bangkok en Thailand te promoten. Dat is bij een aantal andere films prima gelukt, zoals ‘The Beach’, ‘The Man With The Golden Gun’ en recentelijk met ‘Bangkok Dangerous’.

Thailand clichés in de film

Het zal mij benieuwen welke Thailand clichés er in de nieuwe ‘Hangover’ film gebruikt gaan worden. Vooral omdat die clichés ook niet altijd een positief beeld van Thailand schetsen. Dat geldt zeker voor een komische film waarbij de werkelijkheid vaak vele malen uitvergroot wordt. Ik noem er een paar:

 • De seksindustrie
 • Namaakartikelen
 • Drugs, zoals Yabba
 • Ladyboys
 • Thaise maffia
 • Het chaotische verkeer
 • Tuk-Tuk chauffeurs

Deze onderwerpen zullen naar mijn verwachting wel in de film terugkomen. Hoe en in welke volgorde laat zich nog raden.

De film gaat volgend jaar mei in première. Eén bioscoopbezoeker kunnen ze alvast noteren.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bangkok, filmlocatie voor ‘The Hangover 2’”

 1. Steve zegt op

  Voor een Hangover hoef je niet naar Bangkok. Lukt ook prima in Pattaya of Phuket 😉 Ik ben benieuwd naar het tweede deel, ga ik kijken, met een glas whisky. 😉

 2. Ger zegt op

  Ik denk dat het een leukere film wordt dan Bangkok-Hilton.
  Ook zal het beter zijn voor de toeristen. Je kan beter lachen dan huilen.

 3. Thea de vegte zegt op

  Tot mijn verbazing lees ik net dat HANGOVER 2 pas in mei 2012 uitkomt.waarom heb ik de film al gezien in de vlucht van eva air naar nederland?? De film valt tegen het is een surogaat van de film hangover 1 de zelfde soort grappen. maar lang niet zo orgineel.Maar misschien ligt dat aan mij thea de vegte


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website