De provinciale hoofdstad Chiang Rai ligt op bijna 800 km ten noorden van Bangkok.

Chiang Rai, gesticht in 1262 door koning Meng Rai, was de eerste hoofdstad van Lanna Thai (het koninkrijk van een miljoen rijstvelden). De rivier Maenam Kok is 130 km lang en stroomt door het hart van Chiang Rai. Het is een van de belangrijkste transportroutes voor de provincie Chiang Mai. Vooral vanuit de stad Tha Thon maken lange boten iedere dag de drie tot vier uur durende reis naar Chiang Mai.

Gouden Driehoek

Het meest noordelijke punt van Thailand, Mae Sai, ligt in deze provincie in de regio die bekend staat als de Gouden Driehoek (het gebied waar Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar grenzen). Mae Sai heeft veel berglandschap, bergstammen en watervallen. De grensstad Mae Sai kijkt uit op de Birmese zusterstad Tachilek. Het oversteken van de grens is doorgaans geen probleem. Aan beide kanten wemelt het van de winkeltjes.

[youtube]http://youtu.be/-z95NQDbCMA[/youtube]

7 reacties op “Romantisch Chiang Rai (video)”

 1. Henk Knol zegt op

  Wel in de gaten houden dat als je de grens oversteekt en daarna weer terug komt, je een nieuw visum krijgt dat maar 15 dagen geldig is. Dat kan dus eerder afgelopen zijn dan het visum dat je reeds had. Je loopt dan het risico van een overstay dat je bij vertrek uit Thailand 500 baht per dag overstay kan kosten, dus hou dit in de gaten.

  • koos zegt op

   Je kunt de grens over met een dagpas. je levert je paspoort in bij immigration (denk aan kopies) en bij terugkomst haal je je paspoort weer op.

  • hendrik zegt op

   het is niet zo je paspoort blijft in thailand bij de grenscontrole krijg je een vip kaart die kost 100 bth en een kaartje met het nr van je paspoort bij terug komst in thailand het kaartje met nr inleveren bij de grenscontrole en geven je paspoort terug ,wel checken of het jou paspoort is , er word niets met je paspoort gedaan ,het visum blijft geldig , ik ga regelmatig de grens over .

   • koos zegt op

    Is dat niet wat ik schreef? je levert je paspoort in voordat je de grens oversteekt en bij terugkomst haal je hem weer op. Jij noemt het een vipkaart en ik noemde het een dagpas.

    • Henk Knol zegt op

     Hi Koos,

     Daar moet je dan blijkbaar zelf expliciet om vragen, want in mijn geval werd ook het paspoort ingenomen, kreeg ik een kaartje met het nummer van mijn paspoort om dit bij terugkomst weer op te halen, maar wel degelijk een nieuw visum. Ik ben eind oktober geweest.

     • Henk Knol zegt op

      Nog even ter aanvulling. Ik was in Thailand voor vakantie met een gewoon toeristenvisum voor 30 dagen. Dat kan een verschil zijn met andere type visa natuurlijk.

 2. marcow zegt op

  Met een multiple-entry laat je je paspoort achter in Birma en betaal je 500 Bht p.p. Je kan ook meteen terugwandelen maar die 500 Bht is verplicht. Vervolgens krijg je bij de Thaise douane gewoon weer een stempeltje voor 90 dagen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website