In deze video zie je mooie sfeerbeelden van stranden en het landschap op Phuket. Geniet van het uitstekende camerawerk en zoom in op Patong, Rawai, Laem Sing, Kata, Karon, Phromthep Cape, Big Buddha en Paradise Beach.

Het eiland Phuket ligt in het zuiden van Thailand tussen de Andamanse Zee en Phuketzee. Phuket is het grootste eiland van Thailand. Op het eiland vindt je een verscheidenheid aan prachtige stranden. Phuket is ook een uitstekende bestemming om te snorkelen en te duiken.

De meeste toeristen vindt je in Patong Beach een kustplaatsje op 15 kilometer afstand van Phuket stad. Het is een bekend  uitgaansgebied met veel Beerbars en Gogobars. Daarnaast zal je er ook uitstekende visrestaurants aantreffen en de bekende toeristenwinkeltjes.

Bezienswaardigheden

• Put Yaw – 200 jaar oude Tempel in Phuket stad
• Wat Chalong – Boeddhistische Tempel (Wat)
• 3 Bay View Point – met de stranden Kata Yai, Kata Noi en Karon
• Laem Phrompthep
• Ko Raya Archipel

Beste reistijd Phuket

Phuket heeft twee seizoenen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en het hete seizoen van november tot april. September is de meest natte maand, maar zelfs dan schijnt de zon volop. De soms hevige regenbuien duren vaak niet meer dan twee tot drie uur. De beste tijd om Phuket te bezoeken, ligt tussen november en maart. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 23 en 35 graden.

Bereikbaarheid per bus of vliegtuig

Phuket is vanuit Bangkok dagelijks te bereiken per bus (circa 14 uur) of per vliegtuig met een binnenlandse vlucht. Er zijn ook luchtvaartmaatchappijen die rechtstreeks vanuit Europa vliegen op Phuket.

[vimeo]https://vimeo.com/6946413[/vimeo]

 

2 reacties op “Love from Phuket (video)”

 1. Bert van Hees zegt op

  Aardig filmpje, maar er zijn mooiere. Ook in dit stuk van Thailand vind je naast het (massa)toerisme nog het echte authentieke Thaise leven. Uiteraard in de dorpjes in het binnenland. Verder mis ik in de opsomming van bezienswaardigheden nog enkele beroemde toeristische attracties, zoals de (drie) watervallen. Bij één is een schitterend natuurpark, waarin ontelbare soorten vogels, vlinders en andere dieren te zien zijn en waar tevens gibbons beschermd worden. Ook een zeeaquarium en bezichtiging van één van de grootste Boeddha”s van Thailand behoort tot de mogelijkheden.
  Verder natuurlijk alles wat met watersport te maken heeft. Het behalen van een PADI diploma is mogelijk, inclusief een aantal duiken. De stranden van Patong, Karon en Kata zijn het drukst bezocht en behoren dus niet tot de mooiste. Wel worden ze netjes bijgehouden. Mooi helder water en een wit strand treft u aan bij Nai Harn Beach.
  Mocht uw interesse zijn gewekt, wij verhuren een appartement net ten zuiden van Patong Beach (dus weg van de drukte), maar toch op loopafstand van zee en het gezellige uitgaansleven. Mijn website en mailadres mag ik niet publiceren, maar met enig zoekwerk op Google komt u een eind. Tevens zijn deze bekend bij de redactie.
  Ook voor meer informatie over Phuket bent u van harte welkom.

 2. lexphuket zegt op

  knap opgenomen filmpje. Het wekt zelfs de indruk dat het overal minder druk is dan in werkelijkheid. Jammer van de opname van de gibbon: een beschermde diersoort die op phuket niet meer voorkomt (buiten het Rehabilitation Project) en dus niet met halsband hoort voor te komen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website