‘I am aai, I am aai’ (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , ,
15 januari 2012

Iedereen die wel eens in Thailand geweest is, weet dat Thai op zich heel graag op de foto of film gaan. Maar niet zomaar, daar daar gaat eerst een heel ritueel aan vooraf.  

Als fotograaf heb ik het al diverse malen meegemaakt. Je richt je lens op een van dames of heren en zolang ze het niet door hebben is er niks aan de hand. Maar zien ze je foto’s nemen, dan schieten bij de dames de handen omhoog en verbergen ze hun gezicht. ‘I am aai, I am aai’ klinkt het dan (aai = verlegen). De heren kijken verontwaardig en boos en draaien zich pardoes om.

Daarna loop je naar ze toe en maakt een praatje met ze. Na een tijdje vraag je opnieuw of je mag fotograferen en dan verschijnt er een grote glimlach op het gezicht. ‘Natuurlijk, dat is geen enkel probleem. Hoe wil meneer fotograaf dat ik ga staan? En waar? Niet lachen maar boos kijken? Wat een raar verzoek, maar ik doe het wel voor je’.

Na verloop van tijd doen ze steeds gekker en maak je de meest waanzinnige foto’s.  De eerste keer dat je dit overkomt, vraag je jezelf af waar al die verlegenheid van het eerste moment is gebleven. Weg, als sneeuw voor de Thaise zon gesmolten.

Ik moest aan al die fotosessies denken toen ik op dit filmpje tegenkwam.

[youtube]http://youtu.be/MKS_13ZbmuI[/youtube]

 

2 reacties op “‘I am aai, I am aai’ (video)”

  1. Dirk de Noorman zegt op

    Valt me nog mee dat ze die lompe Brit niet een emmer water in z,n gezicht hebben gegooid.

  2. Fritz zegt op

    Wat een domme actie, beetje schoolmeisjes filmen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website