Een tuin vol fruit bij Rayong

Door Dick Koger
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , , ,
5 februari 2019

Tijdens het bridgen spreek ik degene waarmee ik al eens een excursie naar Bangkok organiseerde. Ik vraag hem of we weer eens wat zullen doen. Onmiddellijk antwoordt hij dat hij onlangs in een prachtige tuin is geweest en die zou de basis van de excursie kunnen zijn. Enthousiast zeg ik dat ik op Sukhumvit eenmaal een bord met ‘fruit garden’ heb gezien. Dat is niets, antwoordt hij, je moet vlakbij Rayong zijn.

Dus ga ik enkele dagen later op pad. De tuin heet Supattra Land. Via de 36 richting Rayong. Bij de 3191 linksaf. Dan rechtsaf naar Ban Khai en aan het eind weer een stukje naar rechts.

Bij binnenkomst zien we een hele rij elektrisch aangedreven open busjes, elk met plaats voor zo’n 30 man. Voor we wegrijden krijgen we een met ijs gekoelde kokosdrank. Dan een lange tocht over een terrein van 800 rai (voor degenen die in andere maten denken: een rai is 1.600 vierkante meter). Afwisselend rijden we door boomgaarden van allerlei fruitsoorten. Ik noem maar ramboetan, mangosteen, mango, jackfruit, kokosnoot, pomelo en mijn lievelingsvrucht lamjai. Ook doerian, en ik verneem voor het eerst dat er twee soorten zijn. De gewone stinkende en een lekker ruikende soort. De wagen stopt overal waar wij een foto willen maken.

Bij een uitstalling worden we getrakteerd op al het fruit dat we tijdens de rit gezien hebben. Alles bij de prijs inbegrepen. Voorzichtigheidshalve ligt de doerian toch op enige afstand. Ik proef de lekker ruikende. Geen bijzondere smaak, maar dat is bij deze vrucht een enorm compliment. Na een lange rit naderen we ons beginpunt, maar daar stoppen we niet. Ik krijg de indruk dat hij ons naar Pattaya wil terugbrengen, maar we steken alleen de weg over en daar is weer een groot terrein. Vooral veel druivenstruiken, maar ook kassen met bijen, die zich hier in de Hof van Eden moeten wanen.

Bij een uitspanning krijgen we een bordje papaya pok pok en er liggen lamjai’s voor ons klaar.

Het begin van een excursie zie ik nu voor me. Eigenlijk zouden het moeten aanvullen met een hamburgerfabriek als contrast. We zullen rekening houden met de aanwezigheid van zoveel mogelijk mensen en met het seizoen, waarin de meeste fruitbomen fruit dragen. Jullie horen meer van ons. Voor TomTom-afhankelijken: de coördinaten zijn 12°47’58.97″ N 101°13’49.02″ O .

 • Adres: Suan Supatra Land, Nong Lalok, Ban Khai, Rayong 21120 Thailand.
 • Telefoonnumer: +66 (0) 3866 4585
No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Een tuin vol fruit bij Rayong”

 1. Andrea zegt op

  Wij zijn er al een paar keer geweest met de brommer naar supatra land de fruit tuin, is zeer de moeite waard en je kunt het aan vullen om daar vlakbij een glasblazerij is, ook zeer de moeite om naar toe te gaan .

 2. happy man zegt op

  Wij zin hier ook geweest en dat was zeker de moeite waard .
  Als je een Thais rijbewijs kan tonen dan betaal je hetzelfde als een Thai , bij mij vroegen ze daar zelf om .

 3. marino zegt op

  we hebben in rayong een tuin van 11 rai Voorheen hadden we rubberbomen ,maar wegens te lage opbrengst en slecht onderhoud van familie leden hebben we ze vervangen door durian ,bananen,pindanoten,en een grote visvijver.

  we gebruiken geen pesticiden en laten de natuur zijn gang gaan.

  gegroet,

  marino

 4. Michael zegt op

  Ik ga in maart naar de oostkust en wou heel graag een fruitboomgaard bezoeken, maar ik las dat die enkel vanaf april of mei te bezoeken zijn. Maar niet dus? Dat zou wel super zijn!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website