Het aftellen naar Songkran is begonnen. Songkran is het belangrijkste nationale feest in Thailand. Het is voor de Thais het begin van het nieuwe jaar.

De viering duurt gemiddeld 3 dagen, van 13 april t/m 15 april, maar dat kan per plaats verschillen. In Hua Hin wordt Songkran eigenlijk maar een halve dag gevierd (het watersmijten). In Pattaya daarentegen duurt het zelfs 7 dagen.

Songkran is van oorsprong een religieus evenement. De plaatselijke tempel werd bezocht. Aan de ouderen en monniken werd respect betoond door de hoofden en handen met reukwater te besprenkelen. Ook werden Boeddhabeelden gebaad (gereinigd). Tegenwoordig gaan Thai, expats en toeristen op straat elkaar met enorme waterpistolen te lijf. Feestvierders rijden met pick-ups en vrachtwagen door de stad. Deze staan vol met grote tonnen met water. Het doel is om iedere voorbijganger kletsnat te gooien of spuiten.

Songkran is ook het belangrijkste toeristisch evenement in Thailand. Ieder jaar komen er veel toeristen op af. Meer informatie: songkran.tourismthailand.org

Keerzijde Songkran: 7 dangerous days

Berucht zijn de vele verkeersongelukken voor, tijdens en na Songkran. Veel Thai reizen terug naar familie in de provincie. Hierdoor is het extra druk op de wegen. Daarnaast is er veel alcoholmisbruik, de meeste aanrijdingen ontstaan door dronken bestuurders. Er vallen ieder jaar honderden doden en duizenden gewonden. Toeristen doen er verstandig aan om niet te gaan reizen door Thailand in deze periode. Het is gevaarlijk op de weg en de bussen en treinen zijn overvol.

[youtube]http://youtu.be/2U4AP7pCjM0[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website