Raketten Feest in Yasothon

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Festivals, Thailand tips
Tags: , ,
8 mei 2015

Vanaf 8 mei zal Yasothon, de hoofdstad van de provincie Yasothon, weer een paar dagen volop in de belangstelling staan. Hier vindt namelijk weer het Bung Fai Festival plaats.

Dat trekt duizenden bezoekers niet alleen Thaise mensen maar ook uit het nabij gelegen buurland Laos. Zelfs Japanse bezoekers doen mee aan dit vuurwerk spektakel van zelf gemaakte raketten.

De bedoeling is om met deze zelfgemaakte vuurpijlen en raketten de goden gunstig te stemmen om daardoor regen te krijgen. Zeer belangrijk omdat dit aan het begin staat van het zaaiseizoen. In de omgeving van de tempels worden de raketten in elkaar gezet en op praalwagens geplaatst en door de omgeving gereden om daarna op bepaalde plekken afgestoken te kunnen worden. Hoe hoger de raketten zullen gaan, hoe meer regen er verwacht mag worden.

De keerzijde is dat als een raket mislukt, het team op een modderbad kan rekenen. Zoals wel bij meer feesten wordt hier ook gegokt, zoals hoe hoog de raket komt of hoe lang deze in de lucht blijft en zo zijn er nog wel meer dingen te verzinnen om maar te kunnen gokken. Niet alleen in Yasothon wordt dit gevierd, maar in onder andere SiSaKet en Ubon Ratchathani vindt dit eveneens plaats.

Tijdens dit raketten feest vinden ook culturele shows en dansvoorstellingen plaats. Zondag 10 mei is de laatste dag.

Vanaf Bangkok is het ongeveer 530 kilometer rijden naar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website