Ook Phatthalung mag gezien worden

Door Gringo
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
15 maart 2024

Phatthalung is een provincie in het zuiden van Thailand, ingeklemd door andere provincies, want het is de enige provincie in het zuiden, dat niet aan zee grenst. De oostelijke grens wordt wel door water gevormd, namelijk het Songkhla meer.

Toeristisch stelt de provincie niet veel voor, het is meer een een plek waar je op doorreis doorheen komt en wellicht goed voor een rustpauze om te eten en te drinken.

Charme

Veel toeristen zult u er dan ook niet aantreffen, maar moet dat dan, moet het altijd iets spectaculairs zijn, dat u aantrekt? Is het niet juist de charme van deze provincie, dat er geen grote toeristische attracties zijn waar massa’s toeristen op af komen? Phatthalung is een doodgewone, echt Thaise provincies met aardige mensen, prachtige natuurschoon, lekkere lokale gerechten en pittoreske vissersdorpjes aan het meer.

Attracties

Er is ook niet zo gek veel informatie over de provincie te vinden, ik vond de website van Wikitravel en Tripadvisor het meest informatief. Natuurlijk hoeft u niet helemaal stil te zitten, want er is wel degelijk het een en ander te doen. U kunt er mooie tochten door de natuur maken, een kanotocht op de rivier en de blikvanger van Phattalung stad, de “berg” Khao Ok Talu met een hoogte van 200 meter beklimmen. Dat laatste kost wel wat inspanning, maar de beklimming via ruim 1000 traptreden is de moeite ruimschoots waard. Vanaf de top prachtige vergezichten over de stad en het Songhkla meer.

Thale noi water park – Phatthalung

Toekomst

Het is dus een rustige provincie, maar toch willen de bewoners ook wel een beetje meer toeristen aantrekken om zodoende hun inkomen wat te verhogen. Een studiegroep van de Taksin Universiteit doet onderzoek naar mogelijkheden om het toerisme in de provincie te bevorderen. Men denkt aan manieren om toeristen kennis te laten maken met de locale bevolking in hun dagelijks leven. Met bijvoorbeeld een een- of tweedaagse toer waarbij de omgeving verkend wordt, traditionele activiteiten mee te maken en te laten genieten van lokale tradities en levensstijlen. The Nation heeft daar een artikel over gepubliceerd, dat u prachtige foto’s kunt lezen en zien op: www.nationmultimedia.com/

Bumbim Pensinee / Shutterstock.com

Tenslotte

Kijk voor meer informatie over de provincie en stad Phatthalung op de websites van Wikitravel en Tripadvisor. Op Tripadvisor ook een aantal reacties van toeristen, die er geweest zijn. Al met al best een provincie, dat gezien mag worden!

14 reacties op “Ook Phatthalung mag gezien worden”

 1. Jaap zegt op

  Ik wil er al jaren heen maar het wordt mij altidj sterk on traden ivm de burgeroorlog in het Zuiden. Nakon si Thammarat kan nog net zeggen ze dan. Bij Songhkla komen vragen als: “wil je graag dood?”. Het gaat dan minder om de stad zelf maar om hoe er te komen. Is de situatie inmiddels verandert?

  • Marc Dalle zegt op

   Ik heb de gehele oostkant van het zuiden bereisd in ruim 2 weken tijd. Weliswaar al enkele jaren geleden, maar toen bestond die “dreiging” evenzeer. In die 3 weken er continu rondreizen heb ik tot in Nakhon Si Thammarat zeker geen 5 westerlingen ontmoet, ook niet op bus of trein. Wel heel veel vriendelijke inwoners van het gebied. Nooit voelde ik mij onveilig of vijandelijk bejegend, wel integendeel. Het is duidelijk wel een totaal andere ervaring dan in de rest van het land. Het is vnl moslimgebied, dus er gelden wel wat andere regels en gebruiken. Ik spreek wat Thai, maar toch was de communicatie wat moeilijker door lokale nogal afwijkende dialecten. Verder is het een verademing om zonder toerisme op je eentje het gebied te gaan ontdekken. Ik zou zeggen: zeker doen. Er zijn zeker redenen om wat voorzichtigheid aan de dag te leggen en zien wat de lokale bevolking je als tip kan meegeven. Aanslagen en zo meer zijn geen onbekende zaken in die streek. Meestal viseren deze rebellen vooral overheidsdoelen, politie e.d. Toeristen zijn zeker niet hun doelwit (zou ook maar mager in keuze zijn), maar wel de Thaise staat die de provincies zou benadelen t.o.v. de niet-moslimgebieden. Ik wil er beslist nog een keer heen.

 2. Teunis zegt op

  Kleine correctie, Phatthalung is niet de enige provincie die niet aan zee grenst in het zuiden, ook Yala is geheel ingesloten door anderen.

 3. Stefaan zegt op

  Mijn echtgenote is van Phattalung Province. Ik was er in juni 2018.
  Het was er aangenaam met enkele leuke plaatsen. Geen burgeroorlog in en om Phattalung stad, en vermoedelijk ook niet in de rest van de provincie. Wel in Songhkla.

  • Danzig zegt op

   Er is absoluut geen burgeroorlog in Thailand, zeker niet in Songkhla. Ik kom vaak in Hat Yai en de laatste bomaanslagen zijn alweer van jaren geleden. Ik denk dat je in Amsterdam en elke andere grote stad in het westen meer gevaar op aanslagen loopt. Hat Yai wordt overlopen door Maleisische toeristen en die zouden niet komen in geval van oorlog.

   • Jaap zegt op

    Fijn om te horen! Al ben ik toch niet helemaal zeker of het echt over is. Ik heb jsrenlang veel bomaanslagen gezien op de Thaise tv, En dan nieuws als: https://decorrespondent.nl/4237/in-dit-wereldberoemde-toeristenparadijs-woedt-een-oorlog-waar-we-nooit-iets-van-horen/304064068-9076adf0 En ook hier, zie bijv:
    https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/zuiden-reizen/

    Het advies van de Thais zelf was altijd iets van 50-50. Varierend van: “niets aan de hand” tot “blijf er weg”.
    Blijkbaar is het nu rustig (ik had het sl opgegeven en de lastste 2 jaar niet verder meer gezocht). Dan ga ik er zeker heen.

    • Danzig zegt op

     Het is in de regio ten zuidoosten van Hat Yai zeker nog niet rustig, hoewel het woord burgeroorlog veel te sterk is. Ik woon in het onrustige deel op ongeveer 200 km van Hat Yai dus maak de situatie dagelijks mee en constateer dat de formele reisadviezen zwaar overdreven zijn. Het verkeer blijft veruit het grootste gevaar.
     De laatste aanslag in Hat Yai alweer van 2012 en het toerisme is allang weer hersteld. Vanaf Hat Yai is Songkhla, met het in het meer gelegen eiland Koh Yor, leuk voor een dagtrip, net als Phatthalung en de stranden tussen Songkhla en Pattani.
     Geniet ervan zou ik zeggen.

 4. Erwin Fleur zegt op

  Beste Gringo,

  Een goede vriend vertelde mij dit ook, mede door zijn vrouw.
  Het is wat je hoort wil niet zeggen dat het zo is.

  Ga daar ook zeker een kijkje nemen.
  Ook het verschil in Thaise cultuur is erg vergschillen dan van het Noorden.

  Leuke tip.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 5. Laksi zegt op

  Tja,

  Ik heb het bekeken en ga er ook een een bezoek aan brengen, maar ja die berg van 200 meter hé,
  1000 treden van……….. ehe…… 2cm, dat zal dus wel niet lukken, misschien een taxi beschikbaar?

 6. Eric zegt op

  Beste Thailandblog leden,
  Ja,er zijn onrusten en soms bom aanslagen in het diepe zuiden van Thailand. Maar die hebben we ook in België en soms ook in Nederland.
  Wij verblijven al meer dan 20 jaar in het zuiden van Thailand. 18 jaar in de provincie Satun ( waar nog nooit iets gebeurt is) en nu hebben wij een huis iets buiten de stad Hatyai in de provincie Songkhla .Wij rijden hier rond gaan naar Yala en Pattani in het diepere zuiden zonder enig probleem.
  Ik ben er zeker van dat het nu in Antwerpen en Brussel gevaarlijker is dan hier (de bommen en granaten van de drugs maffia om maar en voorbeeld te geven en de aanslag in Zaventem).
  Hier is alles nog zeer mooi en heel weinig toeristen, de resort en de hotels zijn zeer goedkoop.
  De waarschuwingen die de Ambassades geven is wel belangrijk maar ik vindt het wel een beetje overdreven.
  Wees niet bang en kom gerust de zuidelijke provincies bezoeken.

  Groetjes
  Eric en Farie ( een Belgisch koppel in het zuiden van Thailand )

  PS, voor de wijnliefhebbers ……je kan lekkere wijn taxfree kopen aan de grens van Thailand en Malaysia.

  • Danzig zegt op

   Ik kan hier alleen maar instemmend op reageren.

 7. bert zegt op

  De luchthaven van Trang is niet ver en de hoofdstad Phatthalung heeft een treinverbinding met Bangkok.

  • Danzig zegt op

   De luchthaven van Hat Yai ligt ook niet ver weg en er zijn veel meer vluchten daar naartoe.

 8. Patje zegt op

  Een van mijn lievelingsplaatsen. Ik ga er graag naar toe om fotografie te doen. Het meer is prachtig en de plaatselijke kruisnetten zijn een streling voor het oog bij zonsopgang . Verder zijn er de waterlelies, de kuddes met waterbuffels en de plaatselijke Varni Weaving , gekend en gewild tot in Japan. Beslist Google eens gebruiken om van het laatste iets meer te weten te komen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website