Thailand is een prachtig land om vakantie te vieren, maar wat je zeker in ogenschouw moet houden is dat Thailand ook een prima uitvalsbasis is om andere landen in Zuidoost-Azië te bezoeken. Met een budgetvliegmaatschappij vlieg je snel en voordelig naar bijvoorbeeld het buurland Myanmar. Een schitterende bestemming met een authentieke cultuur. 

Myanmar is het grootste land in Zuidoost-Azië en grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. In het zuidwesten heeft het een lange kustlijn met de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee (delen van de Indische Oceaan).

Het land is een voormalige Britse kolonie en gedurende de Tweede Wereldoorlog is het bezet geweest door de Japanners. Op 4 januari 1948 werd Birma onafhankelijk. In 1989 heeft de overheid de naam officieel veranderd in ‘Union of Myanmar’ om de eenheid te beklemtonen van de verschillende etnische volkeren die in dit land wonen. Dat zijn onder meer de Bamar (de eigenlijke Birmanen), de Shan, de Mon, de Karen, de Chin ……..etc. Zij spreken alle een andere taal of dialect.

Er wonen in Myanmar 46 miljoen mensen. De hoofdstad Yangon (voorheen Rangoon) telt ongeveer 5 miljoen inwoners.  Meer dan 80 procent van de bevolking is boeddhist. De rest is christen, moslim, hindoe of zelfs animist. Het boeddhisme heeft een grote invloed op het dagelijks leven van de bevolking. Traditionele familiebanden en respect voor ouderen staan centraal.Gastvrijheid en oprechte vriendelijkheid zijn kenmerkend voor de Birmezen.

De cultuur van Birma is heel authentiek omdat deze nog relatief weinig in aanraking is geweest met niet-Aziatische buitenlandse culturen. Veel Birmezen zijn daarom best verlegen als het op een gesprek met een buitenlander aankomt. De authenticiteit van de cultuur is op vele manieren te zien. Zowel de mannen als vrouwen dragen een soort make-up (Thanaka) dat dienst doet als zonnebrand en veel mannen dragen een lange rok (Longyi). Hoewel dit in het Westen wellicht geïnterpreteerd zou worden als absurd, is het daar volledig deel van de authentieke cultuur.

Video: Mynamar Discover and Let the Journey Begin

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/SHRI91Hk2lc[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Mynamar Discover and Let the Journey Begin (video)”

 1. Leo Th. zegt op

  Prachtige video met mooie muziek. Maar naar wat ik begrepen heb uit eerdere berichten op dit blog is het bijna niet te doen om op eigen houtje Myanmar te verkennen. Je bent dus gebonden aan georganiseerde groepsreizen. En daar is niet iedereen een liefhebber van.

 2. Bjorn zegt op

  In 2012 heb ik 2,5 week door Myanmar gereisd, was een fantastische ervaring, super mooi land en hele vriendelijke/verlegen mensen.
  Totale onzin dat het niet te doen is om in je eentje door het land te reizen, en dat het met een georganiseerde-reis zou moeten.
  Toendertijd waren er nog geen ATM’s die foreign bankkaarten accepteren, dus het was een beetje een gedoe met het wisselen van $, omdat ze erg streng waren met de biljet controles.
  Nu zijn er gewoon ATM’s en kun je lokaal geld (Kyat) opnemen.

 3. Gerard zegt op

  GEEN enkel probleem om op eigen houtje door Birma rond te trekken. Dat deed ik al 32 jaar geleden voor de eerste keer. Niemand legde je ook maar iets in de weg, ondanks alle idiote verhalen De infrastructuur is prima en zijn grandioos avontuurlijk. Ik ben nu al 7 keer in dat land geweest en de laatste keer een jaar geleden. Toen schrok ik me dood. Vreselijk die massa toeristen die alles beter weten en geen of nauwelijks respect hebben voor de cultuur in Birma. Geld wisselen was nooit een probleem ook niet toen ik er voor de eerste keer (32 jaar geleden dus) er kwam.
  Nu is het oppassen: zakkenrollers en oplichters in overvloed. Wissel uitsluitend geld bij officiele banken.

  Birma is altijd mijn paradijs geweest. Fantastisch mooi land !!!!!!!!!!!! Er zijn bussen, boten en treinen en particulieren die je overal heenbrengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website