Museum of Buddhist Art in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Musea, Thailand tips
Tags: ,
9 januari 2016

Kortgeleden is een nieuw en modern museumcomplex geopend in de nabije omgeving van het Chaknork meer. Dit museum bevat zeldzame oude Boeddhistische voorwerpen en voorstellingen uit zuidoost Azië. De fraai ingerichte ruimtes geven overzichtelijk de verschillende kunstwerken weer.

Bovendien gaat het museum er prat op dat zij de grootste collectie van Boeddhistische kunst bijeen gebracht heeft die een periode van duizenden jaren omvat. Opvallend is echter dat er ook oude altaar stukken uit het Christendom opgesteld staan. Ook zijn oude beelden uit Vietnam te vinden, die toen nog een provincie van China was, later in de 19e eeuw een koninkrijk werd en op 23 oktober 1955 een republiek werd.

Een bijzondere groep binnen het geheel van de tentoonstelling was de Hermiet (kluizenaar) van 4000 jaar oud. Diverse provincies met hun belangrijkste periodes zijn afgebeeld zoals Thonburi, Ayudhaya en Sukhothai. Maar ook de Lanna cultuur valt te bewonderen.

Dat culturen grensoverschrijdend zijn blijkt wel uit het feit dat Myanmar, Lan Xang (Lao) en Yao schilderkunst in de collectie zijn opgenomen. Aan het begin van de tentoonstellingsruimtes hangt in het Engels, Thais en Chinees een korte beschrijving van wat men te zien krijgt uit welke periode en uit welk gebied.

Het museum is bereikbaar door Sukhumvit Soi 89 in te rijden tot de splitsing bij het Chaknork meer. Links aanhouden, na een kilometer is het museum aan de rechterkant. Toegangsprijs met Thais rijbewijs is 100 Baht.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Museum of Buddhist Art in Pattaya”

  1. Facttester zegt op

    Lijkt me zeer de moeite waard. Ga ik zeker een keer kijken! Dank voor de posting.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website