Longtailbootraces in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Evenementen en festivals, Thailand tips
Tags:
9 november 2011

Op 19 en 20 november aanstaande is het weer zover en vinden de inmiddels traditionele Longtailbootraces plaats op het Mapprachan Reservoir in Oost Pattaya.

Het evenement mag zich internationaal noemen, want naast ploegen uit verschillende Thaise provincies zijn ook de landen Cambodja, China, Hong Kong, Laos, Macao, Maleisië, Myanmar, Singapore en Taipei vertegenwoordigd.

Op zaterdag 19 november vinden de kwalificaties plaats en de finales worden dan op zondag 20 november afgewerkt. Het hoofdnummer zal een internationale race zijn met 12 roeiers in een boot. De hoofdprijs is een fraaie beker van HKH Prinses Maha Chakri Sirindhorn en aan plaats 1, 2 en 3 zijn dan ook nog geldprijzen verbonden.

In de twee andere categorieën strijden de provincies om de eer in boten met 30 roeiers en een spectaculaire race met grote boten met elk 60 bemanningsleden. Ook hier zullen een beker en geldprijzen beschikbaar zijn.

Dit “Pattaya International Longtail Races Festival” is een initiatief van de stad Pattaya en TAT, dat voor het eerst in 2001 werd georganiseerd. De longtailbootraces stammen echter uit veel oudere traditie, die zijn oorsprong vindt in de Ayutthaya periode. Zeker toen de waterwegen in Thailand vrijwel de enige mogelijkheid van transport waren, waren deze races in het hele land populair. Meestal een lokale gebeurtenis, waar verder niet veel ruchtbaarheid aan werd gegeven.

Bij het Mapprachan Reservoir is geen restaurant of paviljoen aanwezig, maar vanzelfsprekend zullen er tijdens het evenement talloze eet- en drinkstalletjes aanwezig zijn om het inwendige van de mens verzorgen. Er worden, zoals elke voorgaand jaar, duizenden bezoekers, Thais zowel als buitenlanders, verwacht.

Pattaya, dat toch al zoveel te bieden heeft voor de vakantieganger en residenten, heeft er met deze Longtailbootraces een prima attractie bij.

2 reacties op “Longtailbootraces in Pattaya”

  1. ruud zegt op

    Hallo Gringo,

    Ben nog wat oude stukjes aan het lezen. Weet jj wanneer de races dit jaar zijn ( 2013). Heb ze vorig jaar gemist en wil er graag naartoe.
    Ruud

  2. Ronny zegt op

    Volgens mijn vrouw zijn er volgende week ook swanboat races in Non buri op 15-16 september. Hoop ik toch want we gaan er naartoe….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website