Khao Chee Chan

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips
Tags: , ,
18 november 2021

Onlangs is een posting op het Thailandblog verschenen over de Silverlake Vineyard. In de nabijheid hiervan ligt een andere bezienswaardigheid, bekend als Khao Chee Chan.

In de Vietnamoorlog waren veel bouwmaterialen nodig voor de aanleg van een Amerikaanse vliegbasis U-Tapao om vandaar uit Vietnam te bombarderen. Het materiaal werd uit deze omgeving weggehaald voor de aanleg van het nu nog bestaande vliegveld U-Tapao. Er bleef een kale gehalveerde berg achter in deze prachtige omgeving. Het vliegveld werd weer belangrijk tijdens de bezetting van Suvarnabhumi International Airport in november 2008. Nu is het nog steeds in gebruik vanwege het toerisme en de Thaise Navy.

In 1996 werd de 50e verjaardag van koning Bhumibol Adulyadej gevierd met de troonsbestijging. Ter ere daarvan werd een creatief idee ten uitvoer gebracht. Door middel van lasertechniek werd op de kale berghelling een Boeddha afbeelding ingekerfd. Deze werd met bladgoud opgevuld. Uit respect voor Boeddha werd de bijnaam “Waha Wachira” gegeven wat “De Grote Wijsheid” betekent. Boeddha zit hier in een meditatieve houding. Deze Boeddha afbeelding is de grootste ter wereld met een hoogte van liefst 130 meter en een breedte van 70 meter. Op grote afstand is deze afbeelding al waar te nemen.

In het mooie landschap staan meerdere paviljoens en een aantal waterpartijen gevuld met lotusbloemen. In deze serene omgeving bestaan mogelijkheden tot mediteren of om te genieten van deze omgeving.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website