De Huay Mae Khamin waterval (Srinakarin Dam National Park) in Kanchanaburi is er eentje die er wezen mag. Dit stukje natuurwonder kan worden beschouwd als een van de mooiste watervallen van Thailand. De waterval heeft dan ook maar liefst 7 niveaus.De waterval Huay Mae Khamin ligt in het nationale park Sri Nakarin Dam.

De waterval stroomt vanaf de Khao Kala, een in alle jaargetijden groen bos in het oosten van het Srinakarin Dam Nationaal Park, en mondt uit in het reservoir van de Srinakarin Dam. De zeven cascades zijn zo mooi en verschillend, bekijk ze dan ook allemaal en geniet van de oogverblindende flora en fauna.

Bossen van het Khuean Srinagarindra National Park in Kanchanaburi

Diep in de bossen van het Khuean Srinagarindra National Park in Kanchanaburi, ligt een van de meest adembenemende natuurlijke schatten van het land: de Huay Mae Khamin Waterval. Deze prachtige waterval, vaak over het hoofd gezien ten gunste van de meer bekende Erawan Waterval, is een oase van rust en schoonheid die wacht om ontdekt te worden door avontuurlijke reizigers.

De Huay Mae Khamin Waterval bestaat uit zeven niveaus, elk met zijn eigen unieke charme en schilderachtige schoonheid. Het water stroomt zachtjes over kalkstenen terrassen, omzoomd door weelderige groene vegetatie en een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Het heldere, turquoise water van de waterval nodigt bezoekers uit om een verfrissende duik te nemen of te ontspannen in de natuurlijke zwembaden die op elk niveau te vinden zijn.

Het weelderige regenwoud rondom de waterval is een levendig ecosysteem dat een thuis biedt aan talloze planten- en diersoorten. Tijdens een wandeling naar de verschillende niveaus van de waterval kunnen bezoekers genieten van het geluid van zingende vogels, het gezoem van insecten en het gebladerte dat zachtjes ritselt in de bries. Houd uw ogen open voor de kans om kleurrijke vlinders, zeldzame vogelsoorten en misschien zelfs een glimp op te vangen van de schuwe dieren die in het bos leven.

Waterval bezoeken

De beste tijd om de Huay Mae Khamin Waterval te bezoeken is tijdens het regenseizoen, van mei tot oktober. Tijdens deze periode is het water op zijn volst en meest indrukwekkend, en het omliggende bos is op zijn groenst. Houd er echter rekening mee dat sommige paden modderig en glad kunnen zijn tijdens het regenseizoen, dus zorg voor geschikt schoeisel en wees voorzichtig tijdens het wandelen.

Om de waterval te bereiken, moeten bezoekers naar het Khuean Srinagarindra National Park reizen, ongeveer 100 kilometer ten westen van Kanchanaburi. De reis kan worden gemaakt met een huurauto, scooter of door het boeken van een georganiseerde tour. Eenmaal in het park zijn er verschillende wandelpaden die leiden naar de verschillende niveaus van de waterval, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte.

De afstand van het eerste niveau naar het vierde niveau is slechts 300-750 meter, terwijl de afstand van het 5e niveau naar de top van de waterval meer dan een kilometer is.

De Huay Mae Khamin Waterfall biedt een prachtig en gevarieerd landschap. Leuk om te weten, ieder niveau heeft een andere naam:

 • het 1e niveau: Dong Wan
 • het 2e niveau: Man Khamin
 • het 3e niveau: Wang Napha
 • het 4e niveau: Chat Kaew
 • het 5e niveau: Lai Long
 • het 6e niveau: Dong Phee Sua
 • het 7e niveau: Rom Klao

Elk niveau is anders qua hoogte en uniek in zijn schoonheid.

Een bezoek aan de Huay Mae Khamin Waterval biedt reizigers een onvergetelijke ervaring van de natuurlijke schoonheid van Thailand, weg van de drukte van de meer bekende toeristische attracties. Met zijn verbluffende watervallen, weelderige regenwoud en overvloed aan wilde dieren, is het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een authentieke en rustige Thaise ervaring.

Informatie

 • Openingstijden: zondag – maandag van 08:00 – 17:00 uur.
 • Toegangsprijzen: buitenlanders 300 baht, buitenlandse kinderen 200 baht. Thai 100 baht, Thaise kinderen 50 baht.
 • Adres: Tha Kradan Si Sawat, Kanchanaburi 71250
 • Navigatie: 14°38’26.2″N 98°59’09.4″E

3 reacties op “Huay Mae Khamin waterval (Srinakarin Dam National Park)”

 1. Erwin zegt op

  Ik was daar afgelopen februari voor de derde keer maar: dit WAS een schitterende waterval! Door hevig noodweer in oktober 2022 is daar weinig van over! Complete delen van de loopbruggen langs de waterval zijn weggeslagen, wandelpaden zijn compleet verdwenen en alles ligt vol met ontwortelde bomen en struiken. Alleen het bovenste niveau is nog enigszins de moeite waard maar om daar de lange reis vanaf Kanchanaburi voor te maken: NEE.

  Natuurlijk wel het volle pond aan entree betalen en afgezien van een bordje “sorry for the inconvenience” niets gehoord of gezien. Ik kreeg ook niet de indruk dat men druk aan het werk is om alles weer een beetje toegankelijk te maken.

  Zie ook: https://www.nationthailand.com/thailand/tourism/40020670

  • John zegt op

   Bedankt voor het mededelen. Ik wilde deze waterval eigenlijk op kort termijn gaan bezoeken. Toch maar even overslaan als ik het zo hoor.

  • Jan zegt op

   Bezoek dan de Erawan watervallen, die zijn een pak dichter bij Kanchanaburi en zijn zeker ook de moeite waard!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website