Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com

Pattaya biedt allerlei vormen van recreatie en daar hoort duiken ook bij. Op het gebied van duiken is Pattaya één van de oudste en meest exotische duiksites in Zuidoost Azië. De regio heeft dan ook een rijke zeefauna.

De condities voor het groeien van koraal zijn in de Golf van Thailand erg goed te noemen, met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 28 graden Celsius en uitzonderlijk helder water. De spectaculaire onderwaterwereld ziet er op z’n best uit en door de warme zee heeft de duiker vaak geen wetsuit nodig.

Een ander voordeel van het gebied rondom Pattaya is dat het duikseizoen 12 maanden duurt! In tegenstelling tot sommige andere duiksites in Thailand waar de onderwatercondities kunnen verbeteren of verslechteren al naargelang het seizoen, blijft de kwaliteit van het duiken rondom Pattaya over het algemeen gelijk gedurende het jaar.

Pattaya kent verscheidene duikscholen en de specialiteit is het duiken naar scheepswrakken. Het duiken naar een scheepswrak is aantrekkelijk omdat het een kunstmatig rif in zee is, waar zich een speciaal onderwaterleventje aan dieren en planten ontwikkelt. In de buurt van Pattaya liggen nu vijf scheepswrakken, die men via een duikschool (bijvoorbeeld Seafari Dive Center) onder leiding van ervaren duikinstructeurs kan bezoeken.

In de onderstaande video zie je een groepje Nederlanders die gaan duiken in de omgeving van Pattaya.

Video: Duiken bij Pattaya

Bekijk hier de video:

2 reacties op “Duiken bij Pattaya (video)”

  1. Gringo zegt op

    Een mooie video, die mensen hebben zichtbaar veel plezier gehad die dag! Voor het wrakduiken, ik denk voor wat meer geoefende duikers, zie: https://www.thailandblog.nl/duiken/wrakduiken-rondom-pattaya/

  2. Willem zegt op

    Ik heb onder andere in Pattaya gedoken op diverse plaatsen. Tegenwoordig ga ik naar Phuket om te duilen, ik vind het daar mooier. je kan dagtrips en liveaboard doen. In Kata zit een Nederlandse duikschool die ales voor je kan regelen. Ik vind dat top.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website