witaya ratanasirikulchai / Shutterstock.com

Met de trein reizen is een ontspannende bezigheid, het mag wat langer duren dan bijvoorbeeld met de auto, maar de trein in Thailand biedt prachtige uitzichten op weelderige velden, bossen en lokaal leven. Zo ook de 911 speciale trein, waarmee u deze zomer een dagtrip van Bangkok naar de kustplaats Phetchaburi kunt maken.

Het is een zeldzame kans om voor weinig geld een dagje te genieten van de unieke culinaire hoogstandjes van deze zuidelijke provincie en bovendien oude tempels, historische bezienswaardigheden en oude gemeenschappen die teruggaan tot de glorieuze dagen van de Ayutthaya-periode, kunt bezichtigen. De 911 speciale trein rijdt van het station Hua Lamphong in Bangkok naar het station Suan Son Padipat in Hua Hin, met o.a. een stop in Phetchaburi.

Een eco-culturele reis

De Tourist Authority of Thailand heeft in samenwerking met de State Railway of Thailand en locale belanghebbenden een nieuw eco-cultureel toerprogramma samengesteld onder de naam “Chom View Rot Rang, Tiew Tang Rot Leng” (Bewonder het uitzicht in de trein, rij rond met een tuk tuk). De 911 trein rijdt elk weekend en op nationale feestdagen en de eerste 1000 passagiers wordt een gratis tuk tuk aangeboden met een ervaren bestuurder/gids, om de stad te leren kennen.

Wat Phra Pathom Chedi

Reisverslag

Pattarawadee Saengmanee nam deel aan deze reis en maakte voor ‘The Nation Weekend’ een leuk reisverslag met foto’s. De reis begon op een zaterdagmorgen als zo’n 100 passagiers zich melden voor het vertrek om half zeven. Zij heeft gekozen voor een plaats in de tweede klasse, dat over airconditioning beschikt. Een klein anderhalf uur later wordt Nakhon Pathom bereikt, waar de reizigers de gelegenheid krijgen om de nabij gesitueerde ochtendmarkt te bezoeken, waar eten, drinken en heerlijke zoetigheden worden verkocht. Iets verder op is dan de Wat Phra Pathom Chedi, waar de grootste belvormige chedi in Lanka-stijl van Thailand, dat in 1853 gebouwd is, te bewonderen.

Phra Ramrajnivet paleis

Phetchaburi

De reis wordt vervolgd en een uur later komt de trein in Phetchaburi aan. Er staan al tientallen tuk tuks gereed die de sightseeing tour zullen uitvoeren. De eerste stop is het Phra Ramrajnivet paleis, waarvan de bouw in 1910 werd gestart en als zomerverblijf voor koning Rama V zou moeten dienen. Het is een paleis geïnspireerd door een Duits paleis van Kaiser Wilhelm en als een meesterwerk van Europese architectuur wordt beschouwd.  De bouw werd voltooid in 1916 tijdens het bewind van Koning Rama VI en in 1918 opengesteld voor koninklijke gasten.

Lunchtijd

Na nog een bezoek te hebben gebracht aan Wat Mahathat Worawihan, gebouwd in de Dvaravati periode en beroemd vanwege het prachtige stucco werk, is het tijd voor de lunch. Langs de rivier en in de zijstraatjes vele winkeltjes en restaurants, waar genoten kan worden van lokale gerechten. De verslaggever gaat in Mae Orn, een 60 jaar oud restaurant, waar genoten wordt van een traditionele “khao chae”, gestoomde rijst gedompeld in ijskoud jasmijn-achtig water met balletjes garnalenpasta en geglazuurde Chinese koolraap.

Muurschilderingen in de Wat Yai Suwannaram (B.Panupong / Shutterstock.com)

Nog meer tempels

Na de lunch brengt de tuk tuk de reizigers nog naar Wat Yai Suwannaram, gebouwd in de Ayutthaya periode, waar in de grote hal muurschilderingen kunnen worden bezichtigd, die de Jakata verhalen voor moeten stellen. De laatste stop is de Wat Phra Phut Saiyat, dat heel lang een verlaten tempel was, maar door koning Rama IV in ere werd hersteld. In de hal een 43 meter hoge liggende Boeddha.

Einde bezoek Phetchaburi

Het bezoek aan Phetchaburi is rond 5 uur afgelopen en de bezoekers stappen op trein 912 terug naar Bangkok. De verslaggever verheugt zich al op zijn raamplaats, waar hij zal kunnen genieten van de zonsondergang.

Tenslotte

Lees het hele verhaal in het Engels en bekijk de mooie foto’s op: www.nationmultimedia.com/detail/thailand/30365454, waar u ook bijzonderheden over prijzen en reserveringen kunt vinden.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.75/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Dagtocht met de trein van Bangkok naar Phetchaburi”

  1. Stan zegt op

    Dus dan zijn de reizigers eindelijk in Phetchaburi aangekomen (dat niet aan de kust ligt) en dan gaan ze niet de berg op?!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website