Het Chae Son National Park ligt op 66 kilometer ten noorden van Lampang stad in het Mueang Pan en Chae Hom district. De oppervlakte van het park is 592 vierkante kilometer. Op 28 juli 1988 werd Chae Son werd aangewezen als 58e Nationaal Park van Thailand.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het park is Chae Son Waterval. Deze waterval heeft zes verdiepingen en is 150 meter hoog. Verder kan je ook de Mae Peak waterval (100 meter) Mae Koon (100 meter) en de Mae Mawn waterval bezoeken. Chae Son hot spring is een gebied met zwavelhoudende wateren die een temperatuur hebben van rond de 73°C . Het park heeft ook tal van grotten, waaronder Pha-ngam, Mor, Luang en Loug Kae.

Video: Chae Son National Park in Lampang

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

2 reacties op “Chae Son National Park in Lampang (video)”

 1. printen zegt op

  Ik ben vaak in het Chae Son National Park geweest. Het is een mooi park, waar weinig buitenlandse toeristen komen. Het is een eindje rijden, zowel vanuit Lampang als vanuit Chiang Mai.

  Je kunt langs de watervallen naar boven klimmen. Er zijn trappen gemaakt. Het is wel een hele klim. Het laatste stuk loop je door het oerwoud. Aan het einde van de klim zie je een kleine hydro-electrische centrale, die gevoed word door de bronnen waaruit de waterval ontstaat.

  Je kunt dan nog verder, via een smal paadje naar de top van de heuvel lopen, maar je moet er wel voorzichtig zijn. Ook in de droge tijd kan het paadje glibberig zijn.

  De kleine restaurants bieden heerlijk kip en varkensvlees van de barbeque aan. Met sticky rice is het heerlijk eten.

  Bij de warmwaterbronnen zijn kleine badhuisjes gebouwd. Je kunt voor 50 baht in een rond bad gaan zitten met het warme water van de bronnen, gekoeld door het water van het riviertje. Het bad heeft verschillende niveau’s.

  Verder kan je kippen- en kwarteleieren koken in de warmwaterbronnen. Aan te bevelen is dat je kwarteleitjes kookt. Kippeneieren duren veel te lang totdat ze hardgekookt zijn.

  De entree voor buitenlanders is 200 baht.

  Het Chae Son National Park wordt goed via wegwijzers aangewezen.

  • Erik Reinders zegt op

   Echt de moeite waard .
   Heerlijk een park zonder buitenlandse toeristen.
   Dit was echt genieten van alles zeker opnemen als je Thailand beter wilt leren kennen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website