Lijkt me een unieke ervaring: in een museumzaal staan en 360 graden om je heen het verhaal verteld zien worden van de Boeddha’s geboorte, verlichting, preken en zijn passage naar het nirvana. Doorgaans staan er in zo’n zaal vitrines met stoffige antieke voorwerpen waarvan het gebruik in tekst uitgebreid wordt toegelicht.

Zo’n soort museum wilde zakenman Vichai Janyathipskul voorkomen toen hij het idee opperde een Boeddhamuseum te stichten. Het moest een museum worden, waarin de bezoekers deel van de expositie zijn en dat kinderen kan boeien. Vichai is een toegewijd boeddhist en hij bracht zijn novietentijd door in Wat Debsirindrawas Ratchaworawiharn in Prompap Sattruphai (Bangkok).

De vorige abt was wel voor het idee te porren en bood het leegstaande, 123 jaar oud Ror Sor 109 gebouw aan, het moest alleen nog gerenoveerd worden. Daarna was het een kwestie van musea in andere landen bezoeken om ideeën op te doen.

De tour van 15 tot 20 minuten onder leiding van een gids, begint op de  eerste verdieping waar in vier zalen een videowall van 360 graden de bezoekers onderdompelt in het leven van de Boeddha. Op de begane grond zijn drie zalen.

In de eerste wordt informatie gegeven over de moeder van koning Rama V, koningin Debsirindra, de bijdragen van de koning aan het boeddhisme en zijn opdracht om een tempel ter ere van zijn moeder te bouwen. Zaal 2 is gewijd aan de bouw van de tempel, de Boeddhabeelden en de muurschilderingen en in zaal 3 wordt een beeld geschetst van vorige abts en de huidige abt.

Het museum is dagelijks geopend van 9 tot 16 uur. De toegang is gratis. Voor een bezoek kan telefonisch een afspraak worden gemaakt: 02-2267618, 02-2287726-30, 083-7164111 en 083-2180365. Website: www.lordbuddhamuseum.com/

 

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website