Mahachai

Wie een leuke en goedkope dagtrip zoekt, kan even aan de hectiek van Bangkok ontsnappen met een boemeltreintje naar het vissersplaatsje Mahachai.

Het lokale Thaise treintje vertrekt vanuit een dichtbebouwde en drukke wijk aan de westkant van de Chao Phraya Rivier. Het vertrekpunt kan je bereiken door met de BTS naar Wongwian Yai te gaan en daar naar het gelijknamige treinstationnetje te lopen (of met een taxi of tuk tuk voor  50 baht).

Het station ligt bij de Wong Wian Yai rotonde met het Thaksin beeld aan de overkant van de rivier. Het is ook het eindpunt van de Silom skytrain-line en dan is het nog een kwartiertje lopen.

Mahachai markt (lakkana savaksuriyawong / Shutterstock.com)

Mahachai

Mahachai is een vissersplaats aan een zeearm gelegen. De trein stopt temidden van de kraampjes van de lokale markt; het is overigens overal markt daar.

Vergeet niet in het heerlijke visrestaurant te eten iets verderop met uitzicht op de vissersschepen. Het is een tochtje terug in de tijd en het reisje er naar toe is een en al natuur en je passeert ook een aantal dorpjes, waar het treintje even halt houdt.

Samut Sakhon heette vroeger ‘ Tha Chin’ (Chinese Pier), waarschijnlijk omdat het een handelspost was waar veel Chinese jonken (boten) aanmeerde. In 1548 werd op deze plaats ‘ Sakhon Buri’ gesticht, aan de monding van de Tha Chin Rivier. Het was een centrum voor het rekruteren van soldaten uit de diverse kustplaatsen. De naam werd later veranderd in ‘Mahachai’ toen in 1704 het kanaal Klong Mahachai werd gegraven, dat de Tha Chin verbond met de stad. De stad werd herdoopt door Koning Rama IV tot ‘Samut Sakhon’ maar staat nog steeds bekend als ‘Mahachai’.

De tocht duurt een uur en is daarmee de kortste treinrit in Thailand. De ‘lonely planet’ besteedt er ook een apart paragraafje aan.
Heerlijk om eens even helemaal buiten het enerverende Bangkok te zijn.

Boemeltreintje in Mahachai, rijdt door de markt (abydos / Shutterstock.com)

 

Verse vis (Makhh / Shutterstock.com)

 

Vismarkt (Makhh / Shutterstock.com)

 

Mahachai lijkt wel 1 grote markt (Pooh and ball / Shutterstock.com)

 

Vissersboten(bombermoon / Shutterstock.com)


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

1 reactie op “Bangkok tip: Een tochtje naar het vissersplaatsje Mahachai met een boemeltreintje”

  1. Mocht je van plan zijn om binnenkort naar Mahachai te reizen? Stel het nog even uit. Het plaatsje ligt in de provincie Samut Sakhon en dat is een rode zone vanwege de recente uitbraak van Covid-19.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website