De Visu / Shutterstock.com

Je kan er niet om heen in Thailand: op iedere straathoek kan je een Tattooshop binnenlopen. Je kan natuurlijk kiezen voor een elektrische tatoeëermachine maar dat is voor newbies. De echte liefhebber gaat in Thailand voor de bamboe tattoo.

Ja, zelfs Angelina Jolie is speciaal naar Thailand gevlogen om haar zijdezachte huidje te laten bewerken met een eetstokje inclusief naald en wat inkt.

In Thailand komen de bamboe tatoeages vooral voor bij boeddhistische monniken die religieuze teksten op hun lichaam zetten. Die zouden de drager ervan beschermen tegen ziektes en ander onheil. Tegenwoordig kunnen toeristen zich (tegen flinke betaling) in tempels nog steeds laten tatoeëren door monniken. Compleet met rituelen zoals wierook en andere zegeningen, zodat jij daarna weer helemaal het mannetje (of vrouwtje) bent.

Je moet er wel even voor gaan zitten want het is een tijdrovende methode, met een machientje gaat natuurlijk sneller. Toch heeft de bamboo tatoeage ook voordelen. Het zou minder pijnlijk zijn dan de reguliere methode met een machientje omdat de naald minder diep gaat en er minder wrijving is. Een bamboe tattoo geneest dan ook sneller.

Waar wacht je nog op?

Video: Bamboo tattoo in Thailand

Bekijk hier de video van een bamboo tattoo in Chiang Mai:


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Bamboo tattoo in Thailand (video)”

 1. Hermann zegt op

  Nooit tattoos gewild, tot ik de Sak Yant ontdekte en met mijn lief naar een Wat in de omgeving van Udon Thani ging. In 4 uur tijd met, in dit geval stalen pennen 2 schitterende Sak Yants op mijn rug. Aansluitend bewees de monnik mijn onkwetsbaarheid door met een kapmes op mijn rug te slaan…
  Ik ben er heel blij mee, niet erg pijnlijk. Vooral het lange stil zitten was lastig. Grote kans dat ik binnenkort de Wat opnieuw bezoek. Het klopt, eenmaal een tattoo of in dit geval een Samenwerking Yant, Dan wil je er meer.
  Inmiddels een prachtig boek gevonden over Sak Yant gevonden ‘Thai Magic Tattoos’ the art and influence of sak Yant door Isabel Azevedo Drouyer en René Drouyer. Veel mooie foto’s, achtergrond informatie en historie over Sak Yants.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. j.a. zegt op

  Niet zo duur. hier is er een die het voor 300 thb per sessie doet..een sessie duurt normaal ongeveer 4 tot 6 uur Bij een grote tattoo heb je een paar sessies nodig.maar zelden meer dan 3 of 4…..reken uit..Spotgoedkoop voor een originele Thaise tattoo als je het mij vraagt….Prachtig werk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. joskeshake zegt op

  ik heb vele tattoos op verschillende plaatsen, en ik heb er laatst een op deze manier op mijn rug laten zetten, en eerlijk, die was de pijnlijkste ooit van de vele.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website