De Visu / Shutterstock.com

Je kan er niet om heen in Thailand: op iedere straathoek kan je een Tattooshop binnenlopen. Je kan natuurlijk kiezen voor een elektrische tatoeëermachine maar dat is voor newbies. De echte liefhebber gaat in Thailand voor de bamboe tattoo.

Ja, zelfs Angelina Jolie is speciaal naar Thailand gevlogen om haar zijdezachte huidje te laten bewerken met een eetstokje inclusief naald en wat inkt.

In Thailand komen de bamboe tatoeages vooral voor bij boeddhistische monniken die religieuze teksten op hun lichaam zetten. Die zouden de drager ervan beschermen tegen ziektes en ander onheil. Tegenwoordig kunnen toeristen zich (tegen flinke betaling) in tempels nog steeds laten tatoeëren door monniken. Compleet met rituelen zoals wierook en andere zegeningen, zodat jij daarna weer helemaal het mannetje (of vrouwtje) bent.

Je moet er wel even voor gaan zitten want het is een tijdrovende methode, met een machientje gaat natuurlijk sneller. Toch heeft de bamboo tatoeage ook voordelen. Het zou minder pijnlijk zijn dan de reguliere methode met een machientje omdat de naald minder diep gaat en er minder wrijving is. Een bamboe tattoo geneest dan ook sneller.

Waar wacht je nog op?

Video: Bamboo tattoo in Thailand

Bekijk hier de video van een bamboo tattoo in Chiang Mai:

9 reacties op “Bamboo tattoo in Thailand (video)”

 1. Hermann zegt op

  Nooit tattoos gewild, tot ik de Sak Yant ontdekte en met mijn lief naar een Wat in de omgeving van Udon Thani ging. In 4 uur tijd met, in dit geval stalen pennen 2 schitterende Sak Yants op mijn rug. Aansluitend bewees de monnik mijn onkwetsbaarheid door met een kapmes op mijn rug te slaan…
  Ik ben er heel blij mee, niet erg pijnlijk. Vooral het lange stil zitten was lastig. Grote kans dat ik binnenkort de Wat opnieuw bezoek. Het klopt, eenmaal een tattoo of in dit geval een Samenwerking Yant, Dan wil je er meer.
  Inmiddels een prachtig boek gevonden over Sak Yant gevonden ‘Thai Magic Tattoos’ the art and influence of sak Yant door Isabel Azevedo Drouyer en René Drouyer. Veel mooie foto’s, achtergrond informatie en historie over Sak Yants.

 2. j.a. zegt op

  Niet zo duur. hier is er een die het voor 300 thb per sessie doet..een sessie duurt normaal ongeveer 4 tot 6 uur Bij een grote tattoo heb je een paar sessies nodig.maar zelden meer dan 3 of 4…..reken uit..Spotgoedkoop voor een originele Thaise tattoo als je het mij vraagt….Prachtig werk

 3. joskeshake zegt op

  ik heb vele tattoos op verschillende plaatsen, en ik heb er laatst een op deze manier op mijn rug laten zetten, en eerlijk, die was de pijnlijkste ooit van de vele.

  • henk hendrik zegt op

   ook ik heb een mooie Tattoo op mijn rug laten zetten door een monik in bkk
   ik had eerder al 2 Tattoos laten plaatsen op de moderne manier (electic).
   maar de echte Thaise tattoo deed ongelofelijk pijn ,ik was van plan om er 3 te nemen …maar het is er bij 1 gebleven.
   3 dagen mijn arm niet kunnen bewegen zo veel last had ik er van,
   maar de Tattoo is wel heel mooi .en mijn vrouw (thaise)heeft hem ook

 4. keespattaya zegt op

  Zelf zal ik nooit een tattoo nemen. Maar een ieder moet dit lekker voor zichzelf uitmaken. Ik ken een dame die circa 10 jaar geleden in Pattaya kwam werken aan een bar in Drinking Street. Helemaal geen tattoo. Een paar jaar later ook zo`n grote tattoo op haar rug. Ook gezet bij de tempel op de ouderwetse manier. Was behoorlijk pijnlijk zei ze tegen mij. Wat haar niet weerhield om er daarna nog meerdere te nemen. Leuke dame van inmiddels 45 die iedere vakantie voor mij een keer kookt. Meestal Phat mama kii mao talay.

 5. Michaël zegt op

  Ik heb twee jaar geleden een Sak Yant laten zetten via “Sak Yant Chiang Mai”, een kantoortje net aan de buitenkant van het oude Chiang Mai. Ik heb, omgerekend, zo’n 100 euro betaald, voor de mensen van het kantoor en dan ook voor het offer (in een tempel iets buiten Chiang Mai). Al bij al een goede prijs, als je rekent dat je in België het veelvoud zou betalen. Ik had ook een privé-gids voor dat geld die me tot aan de tempel gereden heeft en me begeleid en rondgeleid heeft. ‘t was iets pijnlijke dan een gewone tattoo vond ik, al kan dat ook aan de plek liggen (bovenrug en nek), maar het is inderdaad heel snel gelezen. Niks dan goede herinneringen.

  Ik wil eigenlijk zo snel mogelijk terug, maar ‘t zal dus niet voor de eerste paar maanden zijn, zucht. Al is dat weer een andere kwestie. LOL

 6. KhunEli zegt op

  Even een kleine correctie op machine tattoo of bamboe: ik wou ook met de klassieke methode een sak yant laten zetten……. Kon niet want mijn huid was te dun.

  Overigens heb ik nog een tip: in Bangkok Noi zit http://www.thaitattoocafe.com zijn erg goed en ik heb geen aandelen.

 7. PEER zegt op

  Khrub,
  Al zo’n 20 jaar kom ik in Thailand, en dan zie je veel tempels met monniken die religieuze tattoo’s hebben.
  Maar ook toeristen met allerhande tattoo’s, van prentjes, bhudda’s en stripfiguren. Ook zijn die “tribal’s” ‘n tijdje in de mode geweest, maar dat is alweer “uit”
  Ik denk: “why not”
  Maar ging éérst m’n licht opsteken en begon op internet.
  Ik kwam op de site van Rosanne Hetzberger. Ze schreef ‘n artikel in het NRC:
  “ Tatoeages, de ultieme minachting van het lichaam”
  Ik natuurlijk benieuwd, want ‘n tattoo is toch geweldig, nietwaar?
  Het verhaal helemaal uitgelezen! Gevolg: Nee ik zal nooit ‘n tattoo laten plaatsen op het grootste orgaan van m’n lichaam.
  Iedereen is wel baas over z’n eigen huid en mag van mij daarover zelf beslissen, dus zal niemand veroordelen met z’n “eeuwige” beslissing

 8. Lessram zegt op

  Ik ben ook verknocht aan de Sak Yant tattoos. Heb er inmiddels 4 op mijn lichaam staan

  Ha Taew (5 regelige op schouder) meest voorkomend
  de 9 regelige, (in vanuit midden van de nek)
  de tijgers, (Thai Boxers dragen die veel)
  en een wat zelfzamere die ik verder nergens tegen gekomen ben)

  De afgelopen 4 reizen elke keer 1, en ben al weer op zoek naar de volgende, want ik blijf de afbeeldingen mooi vinden.
  Ze zijn allemaal gezet met machine (die maakt de lijnen toch echt wel wat strakker en verfijnder) Maar wil er zeker ook nog één op de traditionele manier laten zetten.

  En inderdaad het is maar wat je mooi vindt. De een vind het verminking, de ander kunst. Ik vind het mooi, al weet ik dat ze er over 20 jaar veel minder mooi uitzien. Maar tja, tegen die tijd ziet mijn lichaam er ook (nog) minder mooi uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website