Strandbezoek in Thailand op woensdag

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Stranden
Tags: , , ,
7 maart 2019

Bang Sarai

Thailand staat bekend om de schitterende stranden op een aantal locaties. Het is te hopen dat dit ook zo blijft. Het is ook te begrijpen dat bij veel belangstelling in een bepaald gebied de lokale bevolking probeert een graantje mee te pikken. Anders wordt het als groot kapitaalhouders zich ermee gaan bemoeien. Deze zullen gaan proberen resorts of hotels te bouwen en daarmee de lokale infrastructuur aan te tasten.

Gelukkig kan en mag dit niet overal. Een ander aspect zijn de maatregelen van de overheid, vaak onbegrijpelijk voor de toeristen. Denk aan de stoeltjes en parasol vrije dag op de woensdag. De verhuurders zijn eveneens niet blij. Het verwachte hoogseizoen valt tegen en 1 dag minder inkomen tikt dan hard aan.

Voor de mensen in Jomtien en Pattaya bestaat toch de mogelijkheid om op de woensdag van het strand te genieten. Daarvoor kan men naar Bang Sarai rijden, waar op de woensdag het strand door verhuurders in gebruik is. Voor hen geldt de dinsdag dat verhuur niet is toegestaan . Hier zit men op een kleed aan de kust of op verzoek kunnen stoeltjes verzorgd worden. Zowel het strand als het water is schoon en helder. Het geheel is vriendelijk en kleinschalig. In de verte kan men rechts Pattaya zien liggen. Het plaatsje biedt genoeg restaurants om elke bezoeker tevreden te stellen.

Wil men liever ruimer zitten dan is Nang Ram en Nang Rong een goede optie. Via de 331 richting Sattahip passeert men 2 kruispunten. Waar men niet verder mag rijden linksaf slaan; even verderop wordt 20 baht van een farang verlangd en rijdt men het genoemde gebied in. Links staan een aantal stalletjes, waar sympathieke dames al staan te zwaaien om vooral bij hen eten of drinken te bestellen. Verderop een parkeerplaats zoeken en bij de verhuurster een ligstoel bestellen. Op de woensdag is het hier rustig en prettig onder de grote schaduwrijke bomen. Douches en toiletten zijn tegen een kleine vergoeding aanwezig. De twee stranden worden gescheiden door een fluitspelende waternimf bekend uit de Thaise mythologie en nog enkele beeldhouw werkjes.

Deze stranden zijn beter niet te bezoeken op zaterdag, zondag en Thaise feestdagen, tenzij men het Thaise familieleven van dichtbij wil meemaken met eigen meegebrachte cola, alcohol, eten en muziek.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Strandbezoek in Thailand op woensdag”

  1. Lung Theo zegt op

    Ook het strand van Ban Amphur, komende van Pattaya gelegen iets voorbij halfweg richting Ban Saray heeft op woensdag strandstoelen en dergelijke. Ik denk dat ze daar op donderdag verboden zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website