‘In de boot genomen bij Jomtien beach’

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Stranden
Tags: , ,
8 december 2015

De boulevard bij Jomtien Beach is aan een metamorfose bezig. Een blikvanger is de ‘boot’ bij het begin van het strand. 

Aan het begin van de Jomtien Beach nabij de politiepost is de betonnen boot een echte blikvanger. Daarop staat duidelijk te lezen Jomtien Pattaya Beach (zie foto). Voor mensen, die zich in de boot genomen voelen door Thaise ‘ondernemers’ is deze boot een herkenningspunt om even door te lopen naar de politiepost.

De restauratie van Jomtien beach is nu halverwege. Ter hoogte van soi 10 en soi 11gaat nu alles op de schop. Waarschijnlijk zal, als alles klaar is, de groenvoorziening aangebracht worden door Nooh Nooch.

Op het bord bij de “boot” staat een schema opgesteld voor belangstellenden die de ontwikkelingen willen volgen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “‘In de boot genomen bij Jomtien beach’”

 1. willem zegt op

  Ik denk als het klaar is dat het geheel er prachtig uitziet.
  Maar of het functioneel is betwijfel ik veel te weinig ruimte om te lopen met al deze planten bakken van 2 bij 2 meter vooral in een rolstoel voorzie ik problemen.(blijft maar 1 meter over om te lopen )
  Op deze meter liggen ook de putdeksels die vaak omhoog steken dus ik verwacht nog wel eens een struikel ongeval.
  Veel van de gebruikte tegels zien er nu al erg vies uit wat niet goed is voor het gehele aanzicht.
  Snap niet dat het strand niet is +/- 20 meter is opgespoten en het wegen net niet is aangepast aan de steeds groeiende aantal auto, s en bromfietsen ook het aantal parkeerplaatsen is behoorlijk terug gebracht.
  Al met al een toch een verbetering voor Jomtien .

 2. Renato zegt op

  Prachtige bomen moesten wijken voor die betonnen bak . Dat is toch geen verbetering te noemen ? Voorheen lagen veel mensen te picknicken in de schaduw van die bomen , leuk om te zien . Nu niets dan beton en brandende zon . Dat geld hadden ze beter kunnen besteden om die stinkende open riolen te verbeteren .

 3. Kees 2 zegt op

  Asbakken bij “de boot” waren welkom geweest: inmiddels liggen er al 100-en peuken bovenop (en rondom).

  De tegels zijn inderdaad nu al vies. Zo jammer dat er veel bomen gesneuveld zijn.
  Voorheen waren er op 3 plekken banken (met bomen). Dat was leuker en gezelliger.

  Tegenover soi 7 was zo’n gezellige plek: banken met bomen. Nu zit men op de rand van de boulevard.

  Wat verder achterlijk is dat ongeveer tussen soi 7 en soi 8 geen mooie treden gemaakt zijn om vanaf het trottoir het strand te kunnen betreden: nu hebben de strandstoeluitbaters er weer hun lelijke houten trapjes geplaatst. Blamage!

  Op het gebied van “waterbeheersing” is men ook niet slim bezig geweest: bij een forse regenbui komt er een tsunami aan water vanuit met name soi 5. In plaats van dit rechtdoor ruimte te geven, moet dit eerst een meter of 20 naar rechts, waarna het daar (via een brede trap) het strand op kan stromen.
  Een kleine regenbui doet dit gehoorzaam, maar bij een wolkbreuk stroomt het rechtdoor. Gevolg: het nieuwe pad tegenover soi 5 ondermijnd en in elkaar gestort.

  Al met al geen ondverdeeld succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website