Jomtien Beach wordt onder handen genomen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Stranden
Tags: ,
20 juni 2015

Geheel tegen de verwachting in is men begonnen de Jomtien Beach op te knappen. Gelijk in de hoek bij de politiepost aan het begin van de Jomtien Beach is alles op de schop gegaan en strekt zich uit tot Soi 6.

Een enkele strandhouder hoopt dat sommige mensen bij hen toch nog een ligstoel komen huren. Het lijkt mij geen pretje om op het strand te zitten naast de nodige herrie en stof, ook niet als je er bij wijs van spreken gratis zou mogen zitten. Maar de strandhouders hebben niet veel keus. Wegblijven betekent helemaal geen inkomsten. De overige strandhouders richting Na Jomtien hopen dat de klus snel zal verlopen en klaar zal zijn nog voor het nieuwe hoogseizoen vanaf eind oktober begint.

Op zich wordt er hard gewerkt, maar het weer moet ook meewerken. Op dit moment erg wisselvallig met af en toe enorme stortbuien. Voor zover ik begrepen heb is er tot nu toe geen enkele compensatie voor de strandhouders bij inkomensverlies door dit soort werkzaamheden.

Begin deze maand hebben ruim 200 bahtbuschauffeurs een certificaat ontvangen omdat zij aan een project hadden meegedaan, genaamd ‘Safety Taxi’. Daarin was een convenant opgenomen dat zij zich aan verkeersregels hielden, zorg voor de passagiers hadden tegen diefstal e.d. en niet illegaal zouden parkeren. Hopelijk heeft dit een uitstraling naar de overige collega’s.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Jomtien Beach wordt onder handen genomen”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Vorige week was ik ook nog even in Jomtien.
  Inderdaad een heel stuk opengebroken en veel herrie aan die werken. Ik ben dan ook niet lang gebleven.

  Ik heb toen ook even naar de Songthaews gekeken, en welke maatregelen ze tegen diefstal hadden genomen als gevolg van dat “Safety taxi” project.
  De meeste hadden hun laadbak langs de zijkanten beschermd met een soort draadwerk.
  Te vergelijken met wat je ook op een droogrek vindt.
  Denk wel effectief, want ik denk dat het voor dieven nu toch erg moeilijk is om in het voorbijrijden een handtas of halsketting mee te sleuren, en dat is wat uiteindelijk telt
  De Songthaew waar ik terug mee kwam van Jomtien had ipv draadwerk er plastiek platen tegen bevestigd. Resultaat was dat er bijna geen lucht in die Songthaew kwam. Bloedheet en benauwd. Liever toch dat draadwerk.

 2. paul en rob zegt op

  wij willen in januari 2016 hier naar toe gaan is dit project dan klaar en kunnen we dan rustig op het strand liggen en bedjes huren? is er nog een bedverbod in jomtien beach en hoe is de situatie pattong beach?

 3. Harold zegt op

  Het Jomtien beach project betreft de hele Jomtienbeach en gebeurt in stukjes. Streefdatum dat e.e.a voltooid is, is medio 2017.
  Voor het hoogseizoen is het de bedoeling dat het huidige stuk klaar is en dan schuift men steeds verder op.
  Dongtan beach heeft hier geen last van. Is trouwens toch beter zitten dan aan het smalle Jomtien

  Woensdag heb je het hele strand voor je zelf, geen stoelen, geen parasols.

 4. Pat zegt op

  Het artikel geeft wel weinig of helemaal geen toelichting over werken…

  Wat houden de werken precies in, maak dit eens concreet zodat het best een interessante bijdrage kan worden voor mensen die daar wonen, een condo verhuren, of daar met vakantie verblijven?

  • Harold zegt op

   zie : http://www.pattayamail.com/localnews/2-year-jomtien-beach-facelift-underway-47868

 5. Leo Th. zegt op

  De foto spreekt boekdelen van wat toch de hotspot was van Jomtien Beach. Hoewel ikzelf niet op dit gedeelte van het strand zou gaan liggen, was het er altijd flink druk en als je daar wel voor kiest was er in feite weinig aan te merken op het strand en het wandelpad ernaast. Kwam er weleens als ik bij de Kasikorn moest zijn en dan was het soms lastig parkeren, maar ja dat is inherent aan het aantal auto’s. Benieuwd wat er nu tot stand gebracht wordt. Spijtig voor de strandstoelverhuurders, die al een dag moesten missen en nu voorlopig maar weinig klandizie zullen hebben maar wel de pacht moeten opbrengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website