Amazing Thailand

Jaarlijks bezoeken ongeveer 15 miljoen toeristen uit alle windstreken het ‘Land van de Glimlach’. Dat zijn enorme aantallen. Deze mensen zullen hun keuze ook goed afgewogen hebben. Vandaar de stelling v/d week: Thailand heeft toeristen (nog steeds) veel te bieden.

De meest toeristen die Thailand bezoeken komen overigens zelf uit Azië, daarbij gaat het vooral om China, India, Japan en Korea. Ook Rusland laat een sterke groei zien. Maleisië is alleen al goed voor tien procent van het aantal binnenkomende gasten, met 1,4 miljoen personen.

Ieder jaar bezoeken vele Nederlandse toeristen Thailand

Het Thais verkeersbureau in Nederland schrijft op haar website het volgende:

“Thailand: de jaarlijkse vakantiebestemming voor bijna 200.000 Nederlanders. Het ‘Land van de Glimlach’ is daarmee onze belangrijkste bestemming in Azië. De Thailandgangers hebben in alle opzichten gelijk. Thailand is boeiend, veilig, vriendelijk, servicegericht en, niet in de laatste plaats, voordelig. Allemaal ingrediënten die bijdragen tot een onvergetelijk verblijf, van Phuket en Krabi tot Chiang Mai en van Bangkok tot en met Kanchanaburi of Phimai. Kom tot rust in Thailand en laat u verwennen. Een conclusie staat vast: wie er een keer is geweest, komt zeker nog eens terug”.

Over de genoemde aantallen heb ik zo mijn twijfels. Deze cijfers zijn duidelijk wat opgeleukt. Zo bezoeken veel meer Nederlanders Indonesië en dat aantal ligt op 130.000 per jaar. Het aantal wat het Thais verkeersbureau noemt, is daarom uit de dikke duim gezogen. Het werkelijk aantal Nederlandse toeristen naar Thailand zal, naar mijn inschatting, net iets onder de 100.000 liggen. Maar nog steeds een indrukwekkend aantal.

Topbestemming

Natuurlijk is Thailand niet meer het land van 10 jaar geleden met vele ongerepte stranden. Inmiddels heeft het massatoerisme ook voor verval gezorgd. Desondanks is Thailand nog steeds een topbestemming . Dat blijkt ook uit een eerder onderzoek van Thailandblog: 87% van de Nederlandse toeristen, kiest na een eerste bezoek, opnieuw voor Thailand als vakantiebestemming. De redenen daarvoor:

 • Vriendelijke gastvrije Thaise bevolking.
 • Tropisch klimaat in Thailand ongeacht seizoen!
 • Parelwitte en poederzachte zandstranden met wuivende palmen.
 • Een Oosterse cultuurschat. De rijkdom aan indrukwekkende tempels en bouwwerken
 • Indrukwekkende flora en fauna in de talloze nationale parken met wilde dieren.
 • Overheerlijke, gevarieerde smaakvolle Thaise keuken.
 • Het tolerante en vredige Boeddhisme in Thailand.
 • Vele mogelijkheden tot toeristisch vermaak (uitgaan, duiken, trekkings, kookcursussen)
 • Een paradijs voor shoppers, goedkoop en veel aanbod!
 • Voor ieder budget een passende accommodatie.
 • Prima mogelijkheden om binnenlandse reizen te maken.
 • Een veilige bestemming voor backpackers, individuele reizigers, stelletjes en gezinnen.

Zelf zou mijn familie, vrienden en kennissen zeker aanraden om Thailand een keer te bezoeken. Maar misschien denk jij daar anders over?
Geef daarom je reactie op de stelling: Thailand heeft toeristen (nog steeds) veel te bieden!

21 reacties op “Stelling v/d week: Thailand heeft toeristen (nog steeds) veel te bieden”

 1. kevin87g zegt op

  Lijkt mij echt een geweldig land…
  Ik ga er 23 mei naartoe, en zoals ik het overal lees, op ieder forum, kom ik er geheid weer snel terug!
  Ik ben benieuwd.

 2. jogchum zegt op

  Thailand heeft van alles te-bieden. Groot uitgaans leven. Stranden, Zeer goede hotels of andere onderkomens. De exotische sfeer zo als strand…..met vlak daar achter de vele
  bars met Thaise vrouwen lokt ieder jaar opnieuw de toeristen naar Thailand.
  Niet alleen de alleen staande man, maar ook echtparen vermaken zich opperbest in Thailand

 3. cor verhoef zegt op

  Het is ook een geweldig land om te wonen. Wat de concurentie van Vietnam en Cambodja betreft, dat is alleen maar gezond voor het land. Ik begrijp alleen die vreemde slogans niet waar de TAT elk jaar weer mee op de proppen komt. Het is nu “Miracle Thailand”. Wat een tenenkrommende onzin. Een ‘miracle’ is volgens het woordenboek een fenomeen dat niet naar wetenschappelijke maatstaven verklaard kan worden. Komt volslagen idioot over. De TAT kan nog een hoop leren van Maleisie, wat betreft de verkoop van de merknaam van het land.

  • M.C.Veen zegt op

   Ja ik merk ook wel eens van die rare teksten op door heel Thailand. Mijn Engels is inmiddels beter dan mijn Nederlands.

   Volgens mij willen ze gewoon iets pakkends en denken verder niet na… In Maleisië spreken ze ook veel beter Engels dan in Thailand.

   • cor verhoef zegt op

    Ja, er is een groot verschil tussen ‘Malaysia, truly Asia’ en ‘Miracle Thailand’. Taalkundig is het ook een ramp, die slogan. Zouden ze daar bij de TAT niet weten dat je geen twee zelfstandige naamwoorden achter elkaar kunt plaatsen?

   • Lee zegt op

    Ik verbaas me nog altijd over een aantal mensen op dit forum die niet goed geinformeerd zijn over hun geliefde Thailand. Volgens cijfers van de Thaise immigratiedienst komen er jaarlijks van de ca. 20 miljoen toeristen in 2011 minimaal 150.000 nederlandse bezoekers naar Thailand de meeste in het ‘koele’ seizoen! in de periode 2012 t/m 2015 worden er trouwens 25 miljoen toeristen verwacht. Btw de slogan is ‘Miracle Year of Amazing Thailand 2012’ en niet ‘Miracle Thailand’! De slogan ‘Amazing Thailand’ blijft gewoon bestaan alleen met een kleine aanpassing voor dit jaar. Dus een beetje research kan ook geen kwaad. 😉

    • Als je de cijfers van de Thaise immigratiedienst geloofd, dan zul je ook nog wel in Sinterklaas geloven. Het is al jaren bekend dat deze cijfers niet kloppen omdat de aankomsten op de luchthaven worden geteld, dus ook de reizigers die overstappen. De cijfers worden wat opgeleukt. Iets wat gemeengoed is in Thailand. De werkelijke cijfers laten een heel ander beeld zien.

 4. Moderator: reactie is niet geplaatst. De stelling gaat over Thailand en niet over Indonesië.

 5. M.Mali zegt op

  Wie eenmaal Thailand bezoekt is eraan verknocht.
  Voor mij was het zelfs de reden om hier te gaan wonen en doe dat nu al voor 6 jaar met plezier.

 6. Peter zegt op

  Thailand is een mooi land.
  Veel te zien en te doen en hele vriendelijke mensen.
  Wij hebben ook in Holland nog steeds contact per mail en hopen er volgend jaar weer naartoe te gaan.

 7. M.C.Veen zegt op

  Ik denk dat het juist top is voor de toerist,

  voor de lang blijvers zo als ik… Ik kan me wel aansluiten bij de meeste punten.
  Echt boeiend vind ik het hier niet als enige tegenspraak. Al die betonnen tempels met wat krullen er op geplakt. Er zijn er maar een paar oud, die dan wel uitstraling hebben voor mijn ogen.

  Als je lang met de Thai omgaat merk je dat je niet echt kan praten met ze. Ik mis wel eens een goed gesprek/debat. Als je gewoon huisje boompje beesje wil dan zit je hier heel goed omdat dit zo’n beetje wens nummer 1 is van de gemiddelde vrouw hier 🙂

  Maar voor vakantie als single is Thailand top, ja als backpacker of in een luxe kamer voor 1.000,- Baht per nacht.

 8. m de lepper zegt op

  ook wij gaan al jaren ieder jaar een maand naar thailand meestal alleen naar changmai als wij samen gaan. we gaan hoofzakelijk voor het weer vanwegen mijn gezondheid.de mensen zijn inderdaad hartstikke vriendelijk en maak graag een praatje met ze. als we met vrienden gaan kiezen we verschillende bestemmingen.of ee korte trip naar cambodja of id maar wij zelf vinden de omgeving van changmai prachtig en lekker rustig. thailand heeft voor ieder wat wils.

 9. marc mortier zegt op

  Eind deze maand gaan mijn vrouw, mijn zoon en ikzelf samen met onze Thaise schoondochter naar de familie in Thailand. We zijn hoopvol gestemd en hopen er ons helemaal thuis te voelen.

 10. Ron Tersteeg zegt op

  Thuis voelen dat doe ik zeker ook mijn vrouw die uit Thailand komt verbaasd zich er over dat Thailand (na dat wij al 25 jaar getrouwd zijn) nog zoveel te bieden heeft,dat komt mede door dat wij hier de Thai televisie ontvangen en dus van alles ziet en op de hoogte blijft.
  daar mee dus ook dingen ontdekt die in het echt wil gaan zien of doen.
  Wij gaan er zeker ook wonen als onze zoon naar de Universiteit gaat mogelijk m.b.v. de Ambassade .
  Een heerlijk idee waar ik op zit te wachten!

 11. Theo Verbeek zegt op

  Wij zijn in krap 2 jaar 4 x naar Thailand geweest. 2 Mei zijn we weer thuis gekomen na een korte reis. (Deze reis was al geboekt voor oktober 2011 en dankzij China Airlines konden we de tickets maanden later alsnog gebruiken!)

  Thailand is een land waar je verliefd op wordt en het heeft zeer veel te bieden. Wat mij tegen is gevallen is dat het een stuk duurder is geworden icm de verminderde waarde van de euro.

  Zodra je in een meer toeristische omgeving komt, kost een biertje als snel 120 thb oftewel €3,–. Domweg veel te duur, mede als je dit in relatie ziet tot het gemiddelde inkomen van een Thaise werknemer.

  Voor een portie Path Thai betaal je bijvoorbeeld in Siam Paragon inmiddels 190 thb. Gelukkig kun je nog op straat eten en dan betaal je 40 thb. Maar het geeft wel te denken!

  We gaan de volgende keer zeker weer naar Thailand. Echter ik hoop dat men in de toerisme branche gaat beseffen dat de prijzen te hoog zijn geworden met gevolg dalende inkomsten. Het principe snelle dubbeltjes zijn beter dan langzame kwartjes gaat nog steeds op.

  Ik zie wat dat betreft een grote concurrent opdoemen waar het massa toerisme nog niet heeft toegeslagen, namelijk Myanmar.

 12. jm from belgie zegt op

  Voor mij is Thailand de hemel op aarde.
  Ik heb er de liefde van mijn leven gevonden verleden jaar in mei, en we zij beiden gelukkig,
  heel gelukkig. En dat is wat telt in het leven, gelukkig zijn met elkaar.

 13. aad zegt op

  Moderator: deze reactie is niet geplaatst omdat het niet over het onderwerp van de posting gaat.

 14. chiangmoi zegt op

  Thailand is mijn “second Home Land” ik sta op het punt om weer te vertrekken (6 Mei) voor weer 2 maanden zie mijn lief weer na 7 weken die voor mijn gevoel veel te lang waren maar Thailand heeft eigenlijk alles en ja het is duurder geworden maar nog steeds goedkoop vergeleken met de toeristische landen in Europa dus het is eigenlijk maar betrekkelijk en je krijgt veel voor je geld nog steeds. Thuis blijven is goedkoper maar dat is niet te vergelijken met een reis naar Thailand, ik kom er al zo’n 8 jaar en soms 2x per jaar ik kan het ook niet helpen ik heb “de Thailandkoorts en wil er geen medicijn voor om dat tegen te gaan en met mij velen daar ben ik van overtuigd.

 15. cora zegt op

  Niet alleen de alleen staande man, maar ook echtparen vermaken zich opperbest in Thailand……
  Mag ik hier aan toevoegen dat ik, als alleenstaande al wat oudere vrouw me hier ook prima vermaak en me er vooral ongedwongen practisch overal kan bewegen zonder me onveilig te voelen.
  Al met al ben ik nu zo’n 6 keer in Thailand geweest. Ik ben een beetje verslaafd.
  De afgelopen 2 jaar ben ik alleen gegaan gedurende 3 maanden van jan. tot april. Met een scooter kan ik me zonder problemen verplaatsen.
  Ik geniet van de bijzonder lokale marktjes waar ik ongedwongen en ontspannen mijn boodschappen kan doen. Als het nodig is neem ik de taxi of een busje.
  Ik houd ervan om af en toe naar het strand te gaan maar ook een ritje met de trein is steeds een leuke ervaring. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, nooit te beroerd om je te helpen als het nodig is. Ik zie en lees graag over hoe men met het Boedhisme omgaat.
  En het heeft niet alleen prachtige nationale parken maar ook de verdere natuur is schitterend.
  Helaas vind ik het Thais te moeilijk om te leren buiten enige simpele woorden. Maar met handen en voetenwerk en het engels kom ik een heel eind.
  Eind december/begin januari hoop ik er weer voor een paar maanden naar toe te kunnen.

 16. janin zegt op

  Ik kan alleen maar alle redenen beamen. Thailand is een land dat “alles” te bieden heeft. Alles in de positieve zin, en daar zal ook het een en ander in de omgekeerde zin bijhoren. Het is een prachtig land, zo mooi dat ik er volgend jaar ga wonen. Dan kan ik dag in dag uit dankbaar zijn en genieten. Want dit land en mensen..en…en..kruipt onder je huid en in je hart en… laat je nooit meer los. Gelukkig ….

 17. Sir Charles zegt op

  Zal mijn familie,vrienden en kennissen zonder meer aanraden om Thailand te bezoeken en de twaalf genoemde redenen in de stelling zullen dat beamen zodat ze het land zeker en vast nog een keer willen bezoeken.

  Echter er zijn ook reizigers die bovenstaande redenen weinig tot niets zullen interesseren behoudens dan de zon en het strand, die niet zozeer naar Thailand willen gaan voor de tempels, de boeddhabeelden en de heerlijke keuken.
  Het soort ’toerisme’ wat niet expliciet beschreven staat in de diverse reisgidsen of op de sites daar waar vliegtickets geboekt kunnen worden.

  Zo word ik dikwijls geraadpleegd door -meestal gescheiden- mannen die vragen waar ze dan het beste heen kunnen gaan waarbij ik me uiteraard altijd eerst haast te zeggen en ook wel zuchtig moe van word om weer te moeten uitleggen dat Thailand meer te bieden heeft dan beerbars en gogo’s met daar wulpse aanwezige dames.
  Veelal wordt het niet meer als kennisgeving aangenomen en hebben ze er verder geen boodschap aan want het gaat ze zoals gezegd om maar een ding en dan is niettegenstaande het feit dat Thailand zonder meer aangeraden kan worden.
  Bovendien wil ik ook geen moraalridder zijn want een ieder moet in beginsel toch voor zichzelf weten wat hij doet in Thailand.

  Kortom, laten we ons er niet omheen draaien, er geen doekjes omheen winden.
  Het is zoals het is want Thailand is ook onlosmakelijk en onmiskenbaar verbonden met het sekstoerisme dat valt met geen mogelijkheid te ontkennen.
  Met name Pattaya wat toch het grootste bordeel is in Zuidoost-Azië en dus als zodanig ook aanbevelenswaardig genoemd mag worden gegeven de kale realiteit dat die badplaats nou eenmaal in Thailand ligt…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website