Sk Hasan Ali / Shutterstock.com

Wereldwijd zijn er zo’n 65 miljoen mensen op de vlucht, hiervan wordt het merendeel van zo’n 90 procent in de regio opgevangen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Europa doet Thailand niet mee aan het VN vluchtelingenverdrag waarin het recht op (wereldwijde) opvang is geregeld. In de praktijk betekent dit dat mensen (uit de Thaise regio) die naar Thailand vluchten daar rechteloos zijn. Thailand ziet hen als illegalen.

Deze 130.000 mensen –veruit de meeste uit Myanmar- leven in Thailand in veelal erbarmelijke omstandigheden. Ze hebben geen toegang tot gezondheidszorg, mogen niet werken, mogen geen studie volgen en lopen op elk moment het risico opgepakt en gedeporteerd te worden.  Dat kan vele jaren aan stilstand en onzekerheid betekenen. Iets dat mensen wanhopig maakt.

Vooral zij die uit Afrika afkomstig zijn ondervinden met regelmaat minachtig en discriminatie, ook als ze van de UNHCR (Verenigde Naties) een status hebben gekregen als vluchteling. Thailand erkent deze niet dus loopt ze nog steeds het risico om in een razzia te worden opgepakt of puur op huidskleur door een agent te worden aangesproken en om papieren gevraagd (waarbij men tegen een klein geldbedrag de andere kant op kan kijken…). Eenmaal opgepakt belanden ze –gesplitst op ras- met teveel personen in een te kleine cel. Dergelijke detentie wegens illegaal verblijf kan wel maanden duren. Tot deportatie komt het niet, men wordt weer vrijgelaten en dan begint het hele circus van voor af aan.

Vergelijk dit eens met Europa, deze is ook voorstander van ‘opvang in de regio’ –en trekt daarvoor ook de portemonnee- maar wijst het relatief kleine aantal mensen dat wél naar Europa komt niet de deur. Zij krijgen hier een eerlijke kans aan te tonen dat ze werkelijk op de vlucht zijn en in hun thuisland (levens)gevaar lopen. Zo vonden o.a. Thaise politieke vluchtelingen onderdak in met name het VK, Frankrijk en Zweden. Jaarlijks vragen zo’n 40-65 Thai asiel aan in Europa.

Stel nu dat er in west Europa de pleuris uitbreekt, zouden wij Nederlanders en Belgen dan maar massaal in Oost Europa asiel moeten zoeken samen met miljoenen andere west Europeanen? Gezellig samen in kamp met zeer basale voorzieningen of zou u met uw laatste centen toch naar bijvoorbeeld Thailand willen vluchten en daar tenminste basale opvang verkrijgen ook al zou u verder geen toegang meer hebben tot banktegoeden of een (Europees) inkomen?

Als elk land zijn steentje zou bijdragen aan de opvang van mensen die haard en huis moesten verlaten dan zou deze wereld een klein stukje mooier worden. Natuurlijk zien ‘we’ graag dat mensen vooral in de regio blijven en dat ook doen zodat met een beetje geluk men na enkele jaren weer terug kan keren. Laat Thailand ook zijn verantwoordelijkheid nemen en tenminste een asielprocedure op poten zetten zodat vluchtelingen ook in het mooie, Boeddhistische, Thailand enige mate van humaan medeleven en (tijdelijke) opvang kunnen verwachten.

Daarom de stelling: Thailand moet het VN Vluchtelingenverdrag ondertekenen

Bronnen en achtergronden:

www.khaosodenglish.com/featured/2018/06/17/refugees-in-thailand-optimistic-but-yearn-for-acceptance-solutions/

prachatai.com/english/node/7773

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_statistics

nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/hoe-realistisch-is-ruttes-streven-naar-opvang-van-vluchtelingen-in-de-regio/

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

78 reacties op “Stelling van de week: Thailand moet het VN Vluchtelingenverdrag ondertekenen”

 1. Pieter1947 zegt op

  Thailand .Geef ze eens ongelijk .Kijk maar eens wat er in Europa aan de hand is..

  • Ger-Korat zegt op

   Stel u had in de jaren 40 in Nederland geleefd. En vluchtte met uw familie voor de gruwelen van nazi’s zoals vele eigen landgenoten indertijd ….Vele vluchtelingen komen nu ook uit oorlogsgebieden of staan onder permanente druk zoals de periode voor de oorlog in Nederland: periode van vervolging en verkettering van landgenoten op basis van eigenschappen of afkomst of geloof etc. Schaam u voor uw commentaar.

   • Tino Kuis zegt op

    De Britten hadden koningin Wilhelmina meteen moeten weigeren of terug moeten sturen. (Dit is ironie).

   • Dejonghe Bob zegt op

    Ik denk niet dat u het goed begrepen hebt, het gaat hier zeker niet om oorlogsvluchtelingen, maar om economische vluchtelingen, die om een welteverstaane reden geen asiel willen aanvragen.

    • Ger-Korat zegt op

     Citaat : “Deze 130.000 mensen –veruit de meeste uit Myanmar- leven in Thailand in veelal erbarmelijke omstandigheden. Ze hebben geen toegang tot gezondheidszorg, mogen niet werken, mogen geen studie volgen …”
     Het gaat over vluchtelingen in Thailand. Uit Myanmar komen ongeveer 2 miljoen arbeidsmigranten, met toestemming van de Thaise regering en noodzakelijk voor vele banen in Thaikand. Deze vragen een visum aan. Dus er zijn 2 groepen uit Myanmar: vluchtelingen en arbeiders. En de vluchtelingen mogen niet werken dus het zijn geen economische vluchtelingen.

   • Herne63 zegt op

    Veel vluchtelingen zijn economische vluchtelingen aangezien ze heel Europa doorkruisen daar naar waar de sociale voorzieningen het best zijn. Polen en Portugal boden plek aan maar vluchtelingen wilden daar niet heen. Overigens zouden de Joden in WOII niet naar nazi-Duitsland teruggekeerd zijn voor vakantie. In Duitsland en Nederland is gebleken dat veel van die vluchtelingen naar hun geboorteland terugkeerden voor vakantie. Nee, ik hoop dat Thailand zijn poot stijfhoudt. Zij besparen zichzelf veel problemen en terrorisme dat Europa al ondervonden heeft en nog veel meer gaat ondervinden.

   • Louis49 zegt op

    Wat een commentaar is dit ,ik herinner me de verhalen van mijn familie die in de tweede wereldoorlog naar Frankrijk gevlucht waren ,slapen in een stal en betalen ,geen leefloon of gratis zorg .Ze kwamen ook allen terug toen de kust veilig was .De zogenaamde vluchtelingen van nu passeren tientallen veilige landen op zoek naar de jackpot

   • Pieter1947 zegt op

    Ga je eigen zelf maar eens schamen Ger-Korat.Je snap er niets van.Het gaat over 2018 en de meeste zijn gelukzoekers en in de jaren 40 waren dat harde werkers.

    • Niek zegt op

     ‘Gelukzoekers’, wat een belachelijke term voor mensen die de miserie, armoede, uitzichtloosheid van hun bestaan en van hun familie proberen te ontvluchten.
     En de klimaatvluchtelingen gaan ook komen, die een klimaat ontvluchten waar de rijke landen voor verantwoordelijk zijn.
     En waarom zouden de vluchtelingen van nu geen harde werkers zijn vergeleken met die van 1940? Vooroordelen kunnen bizar zijn!

     • Jasper zegt op

      Gelukzoekers, ja. Veel asylzoekers met verblijfstatus weigeren te werken voor slechts 200 euro meer dan ze in de bijstand kijgen.
      En klimaatvluchtelingen zouden ook naar het zuiden van Afrika kunnen vluchten, Van Ethiopie tot de CAR is het enorm groen en vruchtbaar. Het is niet het klimaat dat ze naar het noorden drijft…

   • HansG zegt op

    Onzinnige vergelijking.
    Waarom niet-onderbouwde zaken schrijven.
    Er zijn veel te veel mensen op deze Aarde.
    Tegenwoordig moeten wij ons elk leed aantrekken terwijl dit gewoon bij het leven hoort!
    Kijk eens naar de geschiedenis.
    Onze moeder aarde staat gigantisch onder druk.
    Via vele wegen proberen wij allerlei milieu maatregelen te nemen om de aarde te redden terwijl minder mensen de oplossing zou zijn.
    Denk aan global warming, vervuiling van de zeeën, uitsterven van vele planten- en diersoorten, plastic soep, bijen sterfte…..etc.
    De komende 100 jaar iedereen maar 1 kind zou de toekomst van de Aarde beduidend verbeteren.
    We weten het maar mogen het niet zeggen.
    (nu wordt ik natuurlijk gelijk weer neergezet als fascist)
    Mensen ik bedoel dit opbouwend.
    Toekomstige regulering via epidemieën, honger, klimaat of oorlog gun ik mijn nazaten n.l. niet.

  • simon de beuker zegt op

   Die Thaien zijn nog niet zo dom,zoals als die Hollanders.

 2. jhvd zegt op

  Geacht forum,
  Natuurlijk behoort Thailand niet tot die landen om andere op te vangen.
  De Europese landen hebben geld zat.
  Weten vaak niet wat er mee te doen ( van gekkigheid )
  Ook zijn er heel veel die naar het westen gaan vanwege de goede staat van leven, maak daar eerst eens
  een end aan.
  Het zal het westen nog wel opbreken, het was Rutte en Merkel die in het begin zijden wij zullen ze allemaal controleren! Overigens is Italië al begonnen met protesteren en terecht.

  Met vriendelijke groet,

 3. Eric zegt op

  Gelijk hebben de Thai.

 4. Fred zegt op

  Thailand moet het laten zoals het is en Europa moest hetzelfde doen als Thailand.

 5. Nicolaas zegt op

  Uiteraard zou Thailand het vluchtelingen verdrag moeten ondertekenen. Thailand moet ook mensen die ze hier accepteren op een gegeven moment een volwaardig ingezetene recht moeten geven die ze dezelfde rechten geeft als een Thaaise inwoner. Mensen die hier naar toe vluchten en Thailand bereiken vallen soms in handen van mensenhandelaren. We hebben dit gezien met Rohingya’s die ze dan beloven door te kunnen reizen naar Malyasia. Gevolg dat mensenhandelaren en corrupte legermensen hun familie verder afperzen, en de vondst van massagraven in het zuiden van Thailand. En dat voor vluchtelingen die gevaar lopen voor hun leven, gevaar voor verkrachting en uit hun huizen worden verdreven in Myanmar. Aan de andere kant kunnen ze op een gegeven moment wel een soort ID krijgen en mogen ze bepaald soort werk doen. Er zijn een paar honderd duizend Rohingya’s in Thailand met gebrekkige rechten. De Rohingya’s en andere zullen Thailand dankbaar zijn als ze als volwaardige vluchtelingen worden behandeld en hier een normaal leven kunnen gaan opbouwen.

  • Harry Romijn zegt op

   Komt de Thaise elite toch uitstekend uit: zo goed als rechteloze werkers in hun fabrieken, hun schepen en landerijen…

  • Jasper zegt op

   Omdat Thailand het rijkste land in de regio is, zou het dweilen met de kraan open zijn als ze dit verdrag zouden ondertekenen. Idem als Europa nu. Er zijn grenzen aan het humanisme, en Thai hebben dit eerder begrepen dan wij in Noordeuropa.
   Wel ben ik met je eens dat als je langdurig een verblijfsvergunning hebt in Thailand, er de mogelijkheid moet zijn om volwaardig ingezetene te worden. Zo is mijn vrouw 30 jaar geleden als oorlogsslachtoffer van Pol Pot naar Thailand gekomen, heeft een verblijfsvergunning, maar mag nog steeds de provincie Trat niet uit, en niet officieel werken. Hierdoor dus ook geen paspoort.

 6. Aad van Vliet zegt op

  Nee. Bent u het er mee eens waar mevr. Merkel Europa mee probeert op te zadelen nadat ze zelf de deur wagenwijd heeft openge,et zonder controle?

  • Ger-Korat zegt op

   Het bevolkingsaantal van Duitsland is nu 80,5 miljoen mensen en zal tot 2060 dalen. In totaal zal de bevolking met een tiende afnemen. De Duitse statistici schatten het bevolkingsaantal in 2060 op 67,6 tot 73,1 miljoen – afhankelijk van het aantal immigranten.

   De afname zal met name voelbaar zijn in de beroepsbevolking. Dit is dus de reden waarom velen welkom zijn en ook noodzakelijk voor het instand houden van de sociale voorzieningen in Duitsland door de premies die door de werkenden worden opgebracht.

   Beetje respect voor de beleidsmakers in Duitsland anders neemt het aantal Duitse pensionados in Thailand flink af want de pensioenen moeten wel op te brengen zijn. Daarnaast zorgt Duitsand voor veel werkgelegenheid in vele omliggende landen zoals Nederlnd en Belgie.

 7. Kees zegt op

  Idealistisch betoog, met alle respect voor het enorme menselijke leed dat er wel is natuurlijk. Laat ik het heel voorzichtig en eufemistisch zo stellen: er is geen breed draagvlak in Thailand om (moslim) vluchtelingen uit Myanmar op te vangen. Daarnaast zou ik niet teveel verwachten van de combinatie ‘Thailand’ en ‘verantwoordelijkhijd nemen’.

 8. Bert zegt op

  Eigenlijk zou geen enkel land dat verdrag moeten ondertekenen, want het verdrag zou gewoon overbodig moeten zijn. Maar tot die tijd zal er de nodige discussie overgevoerd worden van wel of geen voorstander.
  In m.i. zouden alle iets rijkere landen gezamenlijk naar ratio moeten bijdragen aan het verbeteren van de mensenrechten en leefomstandigheden in de minder bedeelde landen.
  Stop met alle ellende op de wereld en maak een gezamenlijk plan van aanpak om alle problemen in de wereld op te lossen.
  HOE ?

  Daar zullen de mensen over na moeten denken die veel slimmer en machtiger zijn dan ik

 9. Harry Romijn zegt op

  Thailand lost het vluchtelingenprobleem toch al op, m.n. de Rohinya’s ? Gewoon de boot weer naar open zee slepen, waar ze rustig kunnen creperen en verdrinken.
  Is Trump met zijn kinderen weg laten halen bij hun ouders, maar allen opsluiten met bed en brood toch heel erg humaan.
  En die belastingvluchtelingen uit Europa c.s…. worden in TH geduld zolang ze voldoende geld hebben. Daarna worden ze simpelweg het land uitgeschopt, eventueel met een tussenstop in de gevangenis.

  • rori zegt op

   ik zou ook geen Rohinya’s opvangen. Zeker niet als je de achtergrond niet duidelijk neerzet.
   Rohinya’s waren gast in Myanmar. Ze dachten wij zijn met velen en wij grijpen de macht en wilden de Sharia gaan invoeren.
   Vrouwen en meisjes van Hindu’s en Budhisten verkracht of (mannen) vermoord.
   Moniiken met menselijke uitwerpselen bekogeld.
   Buddhistische tempels ontheiligd.

   Dus terug na het zoveelste geweld. De rohinya’s staan ook heel laag op de prioriteitenlijst van de VN. Zal wel een reden hebben dacht U ook niet

   • Rob V. zegt op

    Rohinya’s te gast in Birma/Myanmar? Ze wonen er minstens een eeuw en mogelijk al langer. En in de eeuwwisseling van 1900 waren de grenzen nog wat vaag, daar is eind 19de eeuw veel gedoe om geweest in de regio met veel minderheidsgroepen, koninkrijkjes, vasaal staatjes met meerdere schatplichtige staten boven hen etc.

    Met de opkoms van de junta in Birma zijn die Rohinya hun status als burger verloren en de laatste jaren is het helemaal uit de klauwen gelopen. Verkrachtingen, moord, platbranden van dorpen etc. Dan kun je die mensen die vluchten voor het geweld toch niet enige basale opvang ontzeggen? Ze gewoon maar laten rotten aan de grens met 0,0 rechten of de zee op slepen zoals nu gebeurd? Dat is onmenselijk.

    Ga toch fietsen met je ‘moslims die de macht willen grijpen en de Sharia invoeren’ (iets waar zo gezien het blog over de doodstraf vast veel trotse Nederlanders toch voorstander moeten zijn met een oog om oog, tand om tand instelling??).

    Waarom toch mensen die huis en haard hebben moeten ontvluchten, die dood en verderf hebben gezien laten stikken? Waar is de sympathie en de menselijkheid, het begrip?

    https://www.nationalgeographic.nl/geschiedenis-en-cultuur/2017/10/alles-wat-je-moet-weten-over-de-rohingya-crisis-myanmar

    https://www.bbc.com/news/world-asia-41566561

  • brabantman zegt op

   Harry Romijn,
   Trump voert simpelweg de wet uit die Bush ingevoerd heeft. Er wordt nu selectief geprotesteerd door de democraten terwijl heilige Obama ruim 500.000 mexicanen en hun kinderen op heeft laten sluiten.
   Maar nu is hij erg muisstil

 10. Wino Thai zegt op

  Laat de EU met zijn zakkenvullende , arrogante , eurofiele dictators maar een VOORBEELD nemen aan Thailand en Australië .

 11. Laksi zegt op

  Tja,

  “in Europa wijst men het relatief kleine aantal mensen, dat wél naar Europa komt niet de deur”

  Noem je een miljoen mensen “relatief” klein?

  Ik geeft Thailand meer dan gelijk, waarom zouden wij Europeanen aan de 65.000 Bhat regeling moeten voldoen en zij niet? Enne waar haalt Thailand het geld vandaan?

  Rob, ga eens kijken in Zaandam, de schrik zal je om het hart slaan en Amsterdam is allang Amsterdam niet meer.

  Enne dan zielige foto’s laten zien van mensen die, zelf van Bangladesh naar Myanmar zijn gelopen omdat daar het gras groener is. Niet aan de bak komen en dan maar Politie bureau aanvallen en vele honderden politie agenten doden.

  Nee, Rob mijn antwoordt op jouw stelling is; NEE

  Laksi

  • Harry Romijn zegt op

   Even rondzoeken op Internet en…
   Arakan, formerly called Rohang, lies on the north–western part of Burma. Early Muslim settlements in Arakan date back to 7th century AD.
   During the more than 100 years of British rule (1824-1948), there was a significant amount of migration of labourers to what is now known as Myanmar from today’s India and Bangladesh. Because the British administered Myanmar as a province of India, such migration was considered internal, according to Human Rights Watch (HRW)
   https://en.wikipedia.org/wiki/Arakan

   Menig Thai stamt af van immigranten vanaf een 1000 jaar geleden ex Zuid-China, tussen Nanning en Kunming, dus hebben minder recht dan de Rohinya op hun landstreek

   • Tino Kuis zegt op

    En die Arakans/Rohingya hadden in een niet zo lang verleden gewoon Birmese papieren.

    En, beste Harry, een aantal Thaise koningen stammen af van Chinese werkmigranten. Koning Taksin, half Chinees, evenals Rama VI en VII. Wijlen koning Bhumibol was een kwart Chinees.

    Ons eigen koningshuis heeft ook nogal wat migranten. Die heten ‘liefdesmigranten’.

    Oh, sorry, de stelling gaat over wanhopige vluchtelingen….

 12. Tino Kuis zegt op

  Wij zijn allemaal immigranten. Julie respecteren je voorouders niet.

  En het gaat hier over vluchtelingen, niet over werkmigranten, ok?

  Ik weet wel zeker dat iedereen die hier reageert een of meerdere voorouders heeft die vluchtelingen waren of immigranten. Mijn voorouders zijn gevlucht uit Duitsland toen daar Rooms-Katholieken werden vervolgd.

  Een onvolledig opsomming van vluchtelingen: Joods- Sefardische vluchtelingen uit Spanje en Portugal, 16e-17e eeuw, calvinistische Hugenoten uit Frankrijk vanaf 1685, protestantse Vlamingen uit Antwerpen vanaf 1590, 900.000 Belgen in de Eerste Wereldoorlog (de meeste gingen terug), Hongaren na de opstand daar in 1956. Nederland is een natie gebouwd op en met vluchtelingen.

  De schilder Frans Hals en de filosoof Barack Spinoza waren vluchtelingen

  • Jasper zegt op

   Dit is dus van voor de vondst van gas in Nederland en de opkomst van de welvaartstaat. Er is geen Nederlander die bezwaar heeft tegen immigranten die de eigen broek ophouden, en dit was voor 1960 de enige manier om te overleven.
   Nu kun je rustig in een hoekje gaan zitten qat-kouwen en je hand ophouden – dat maakt het draagvlak toch wat minder voor “vluchtelingen”. Daarnaast is de instroom nog nooit zo omvangrijk geweest. Als dat in het huidige tempo voortgaat (50,000 niet-westerse immigranten per jaar) zijn autochtone Nederlanders tegen 2060 in de minderheid. Leuk voor onze kinderen…

 13. Khun Peter zegt op

  Ik ben voor opvang van oorlogsvluchtelingen maar wel zoveel mogelijk in de regio. Ik ben tegen de opvang van economische migranten. Beter is het om middels ontwikkelingshulp een goed perspectief op te bouwen in het eigen land.
  Het huidige vluchtelingenverdrag zou eerst moeten worden herzien voordat Thailand die zou moeten ondertekenen. Bij de totstandkoming van het huidige verdrag is niet voorzien dat we het soms over miljoenen mensen hebben die op de vlucht slaan. Niet alleen omdat hun leven in gevaar is maar ook om economische redenen. Door de klimaatveranderingen worden grote delen van Afrika onleefbaar. Naar schatting 1 miljard Afrikanen willen daarom naar Europa en elders verkassen. Daar zijn we niet op berekend. Met de beste wil van de wereld niet. Helaas zijn er harde maatregelen nodig om dit te voorkomen. Anders zullen wij in Europa straks zelf moeten vluchten.

  • Tino Kuis zegt op

   Nogmaals, de stelling gaat over echte vluchtelingen en niet over economische migranten. Die laatste groep heeft Nederland trouwens zelf binnengehaald in de zeventiger en tachtiger jaren, goedkope arbeidskrachten met dank aan de VVD.

   Nederland en Thailand moeten echte vluchtelingen altijd opvangen. Daarvoor moet Thailand het desbetreffende verdrag ondertekenen. Nu zijn echte vluchtelingen in Thailand rechteloos en worden ze vervolgd en uitgebuit. Economische vluchtelingen moeten aan strenge regels worden onderworpen.

   Over ‘ontwikkelingshulp’ zal ik niet teveel zeggen. Aardig bij rampen maar die landen zullen zichzelf moeten ‘ontwikkelen’.

   Tussen 1945 en 1965 zochten 500.000 Nederlanders betere economische vooruitzichten in andere continenten en 200.000 in ander landen binnen Europa.

   De meeste buitenlanders in Thailand zijn ook een soort ‘vluchtelingen’. Ik heb vaak meegemaakt dat de Thaise staat ze moest helpen.

   • Ger-Korat zegt op

    Noem ook de ruim 300.000 Nederlanders die ontheemd raakten of er voor kozen te verhuizen vanuit Nederlands-Indie naar een land ver weg in een ander werelddeel, Nederland. Een land welke velen niet kenden of alleen via hun verre voorouders. Dit was in de jaren 50 en 60 vorige eeuw.

    Heb een interessante website over migratie :

    http://www.vijfeeuwenmigratie.nl

    Blijkt dat 98% van de mensen in Nederland buitenlandse voorouders heeft.

   • Khun Peter zegt op

    De scheidslijn tussen een echte vluchteling en economische vluchteling is aan het vervagen. Zo zijn er veel Syriërs, die eenmaal veilig in een vluchtelingenkamp in Turkije er voor kiezen om, vanwege economische motieven naar Nederland, Duitsland of Zweden door te reizen. En geloof mij dat doen ze niet om het mooie weer hier.

    • Walter zegt op

     Nee maar ze gaan wel op vakantie naar het land waaruit ze gevlucht zijn.

     • Rob V. zegt op

      Syriers die op vakantie gaan in Syrië? Rohinya die op vakantie gaan in Birma? Bron aub

      Ik weet wel van asielzoekers zoals Irakezen en Aghanen die terug op vakantie gaan (in veilige regios). Maar die mensen hebben al wat jaartjes geleden asiel gekregen. Is de vraag of je iemand na 10+ jaar asiel onderdak nog steeds als tijdelijke ‘gast’ moet zien of ze dan als nieuwe inwoner mag beschouwen die inmiddels een nieuw leven hebben opgebouwd. Maar dat is al een aftakking van het echte onderwerp: echte vluchtelingen die hun eigen land ontvlucht zijn wegens oorlog, massamoord, martelingen en andere narigheid zouden in Thailand ook asielstatus aan moeten kunnen vragen onder het VN vedrag.

      • Daniël M. zegt op

       Syriërs die op vakantie gaan naar Syrië? Toch wel hoor. En dat nog wel terwijl hun asielaanvraag nog lopend was.

       Is enkele maanden geleden in de Belgische media aan bod geweest en zelf in de nieuwsuitzendingen verteld geweest.

    • Niek zegt op

     Het verschil tussen een economische en een politieke vluchteling is artificieel en weinig realistisch.
     Een vluchteling die dreigt te verdrinken vanwege de klimaatopwarming of waarvan de kinderen niet kunnen overleven, er geen medische verzorging of geen eten is, kortom geen toekomst heeft, is evenzeer een vluchteling die asiel moet kunnen krijgen als een z.g.politieke vluchteling.
     Bovendien overlappen de achtergronden van beide typen vluchtelingen elkaar; een politieke vluchteling is meestal ook een economische vluchteling en omgekeerd.
     Als Thailand nu eens begint met de belastingen te innnen van de (super)rijken in zijn land, dan kan voor al die vluchtelingen een prachtige toekomst weggelegd worden.
     En nog een egoïstisch argument ; wij hebben die vluchtelingen hard nodig in een steeds ouder worden bevolking om onze economie op gang te houden.

  • Niek zegt op

   Kuhn Peter, zou je niet eerder hardere maatregelen moeten eisen van de rijke landen die de klimaatproblemen veroorzaken!
   En wat stelt die ‘ontwikkelingshulp’ voor als wij tezelfdertijd wapens leveren om de oorlogen op gang te houden en de belastinginkomsten van de multinationals, waar de productielanden recht op hebben, laten wegsluizen middels ‘brievenbusfirma’s’ .
   De VS en Nederland zijn de toplanden die op deze wijze belastingvlucht uit arme landen faciliteren.
   Hypocrisie en neokolonialisme alom.
   En opvang in de regio wordt al op grote schaal toegepast door landen in die regio zelf. Jordanië, een arm en klein land neemt al 4 miljoen vluchtelingen op, maar zonder die vluchtelingen enig toekomstpersectief te kunnen geven. Er zijn 4 miljoen Palestijnse vluchtelingen, maar Israël die daar verantwoordelijk voor is, voorziet niet in hun basisbehoeften laat staan respecteert hun recht op terugkeer en toch blijft Israël het lieverdje van het Westen. Trump weigert zelfs zijn finatieële steun aan de UNHCR in te trekken die zoveel mogelijk in die basisbehoeften probeert te voorzien in de vele vluchtelingenkampen.

   • Niek zegt op

    Correctie: ‘respecteert hun recht op terugkeer niet………’

  • Jasper zegt op

   Tegen een verdubbeling van 500,000 mensen in Afrika naar 1 miljard, en 4 miljard in 2060 is geen kruid gewassen, verdrogend klimaat of niet. Grote delen van Afrika blijven trouwens prima bebouwbaar, kijk maar naar de chinese aankoop van grond daar. Stoppen met stammenoorlogen en drastische geboortebeperking is de enige uitweg voor Afrika.

 14. Herne63 zegt op

  A.u.blotto. niet. De gevolgen voor Europa zijn nu al desastreus en hetde zal nog veel erger worden. Sowieso kun je afvragen of het echt wel vluchtelingen en niet een geplande kolonisatie van Europa waar alles opduidt. De vluchteling is één probleem, de gezinshereniging daarna een nog groter probleem. Ik denk dat de Thaise regering er goed aan doet eerst de eigen bevolking te hebben, genoeg te doen. Laat Thailand in godsnaam niet de fout maken die Nederland al jaren maakt. Voor mij ook de reden in Thailand in de toekomst te gaan wonen want ik zie geen toekomst voor mijn dochters in Europa of Nederland.

 15. fred zegt op

  Ik kan mensen aanraden eens een tripje te ondernemen naar de Thaise grens met Birma. Mijn vrouw en ik hebben de kampen daar bezocht. Wat een armoede wat een ellende. Ik dacht bij mezelf van wordt hier maar eens geboren …..Kinderen kwamen er nadat we hadden gegeten vragen of ze de restjes mochten hebben. Ik zag een meisje het schoteltje kip dat we haar hadden gekocht aan haar kleine broertje geven.
  Ik had voor dat kind meer respect dan voor die clowns op het WK voetbal. In mijn ogen is ze een grotere held dan deze hebzuchtige kwiet.

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20180620_03572224

  Onze samenleving verliest meer en meer haar empathie.

  De ongelijkheid en uitbuiting op de wereld is de oorzaak van de meeste ellende. Rijke welstellende mensen moeten niet op de vlucht. Die worden overal met open armen ontvangen.

 16. Dejonghe Bob zegt op

  Groot gelijk hebben de Thai, en het is zeker niet aan Europa om zich daarmee bemoeien.

 17. Leo Bossink zegt op

  Gezien de economische situatie in Thailand, doet Thailand er heel verstandig aan om het vluchtelingen verdrag niet te tekenen. Afgezien van wat mensen uit Myramar en Laos zijn er gelukkig weinig vluchtelingen te bekennen in Thailand. Nee, thailand doet het uitstekend.

  Beter dan de imbecielen die het in Europa voor het zeggen hebben, Duitsland, Frankrijk en de EC voorop.

  Heel Europa gaat op deze manier naar de kl….ten, alleen maar omdat een paar fervente pluchezitters dat zo hebben verzonnen.

 18. Dejonghe Bob zegt op

  Het is zeker niet aan Europa om zich daarmee bemoeien, want hier valt hunne euro maar wanneer er een deel politiekers genoeg aan hebben verdiend, en voelen ze in de volgende verkiezingen misschien niet meer aan bod komen. Thailand corrupt ??? JA maar Europa is zeker even corrupt, maar ze kunnen het beter verbergen.

 19. bona zegt op

  Behouden zoals het is!
  Het suikerzoete asielbeleid van menig EU land is voor een gedeelte de reden voor velen om het geboorteland de rug toe te keren en zich hier te vestigen.
  Dit VN vluchtelingenverdrag ondertekenen zou een belangrijk inkomensverlies betekenen.
  Thailand is prachtig, laat het zo blijven.

  • Walter zegt op

   Klopt Bona, ik had de mogelijkheid om me in Thailand te vestigen en heb dat ook gedaan. Mijn (Thaise) vrouw en dochters wilde ik niet naar Nederland laten komen en ik ben blij dat ik de juiste keuze heb gemaakt.
   De stelling dat Thailand het vluchtelingen verdrag moet ondertekenen is echt van iemand afkomstig die met het vingertje wijst. Wij als gast in Thailand moeten ons niet met de politiek van het gastland bemoeien.
   Al is het wel zo dat Thailand de zorg heeft voor de eigen zeer arme bevolking en je dat niet kan vergelijken met de Europese situatie.

  • Niek zegt op

   Thailand is idd prachtig, maar vooral voor de rijken. Met India en Rusland is Thailand het land waar de inkomensverschillen in de wereld het grootst is.

 20. Gerard zegt op

  Wat me opvalt is dat we dwijlen met de kraan open.
  Veel van de problemen worden door dictators of westerse landen die vinden dat een bepaalde regering onvoldoende democratisch is veroorzaakt. Een ander probleem is de “briljante” stichting van Israel wat van meet af aan een drama is en nog steeds is.Europa kon/wilde ze niet integreren in de afgebrande staat waarin europa zich bevond. Waarom eigenlijk niet, was men bang dat dan duidelijk werd dat Europa eigenlijk best blij was dat het gros zou verdwijnen uit Europa en we geen herhaling, joden vervolging, zouden krijgen. In ieder geval niet zo massaal als de laatste keer.
  Ik zie niet in waarom landen die er niks mee van doen hebben de brokken moeten opruimen.
  Overigens vind ik het goed dat er een Vluchtelingenverdrag is en die dient dan ook utgevoerd te worden door de veroorzakers van de situatie.

 21. leon1 zegt op

  Als men in de VN zou klaar krijgen om de oorlogen in de wereld te stoppen, zou dat al een stap in de goede richting zijn.
  De industrie van de VS draait voor 50% op de oorlogs industrie en ze zijn direct of indirect betrokken met het creëren van oorlog, ze voeren al 200 jaar oorlog.
  Vluchtelingen moeten controleerbaar zijn,vluchtelingen en je hebt economische vluchtelingen.
  Hadden wij problemen met de vluchtelingen van het voormalige Joegoslavië toen daar oorlog was, nee, dat hadden we niet en de meeste zijn weer terug naar hun omgeving.

 22. ruud zegt op

  Volgens mij is het al overbevolkte West-Europa de enige regio op aarde die onbeperkt vluchtelingen toelaat.
  Of ze daar verstandig mee bezig zijn is een tweede.
  Het splijt de samenleving.
  Ook het lege Australie laat geen vluchtelingen toe.

  • Tino Kuis zegt op

   O ja? Libanon, Turkije en Jordanië laten veel meer vluchtelingen toe. In Libanon is 25% van de bevolking vluchteling.
   En dan reken ik nog niet eens de Palestijnse vluchtelingen uit 1948 mee.

   • rori zegt op

    Eh de zogenaamde vluchtelingen uit 1948 bestaan niet eens. Zijn zo opgevoerd door Saudi Arabie. Deze situatie hebben ze zelf opgeroepen.

    Sorry even een GOED geschiedenisboek gaan lezen en niet achter linkse dogma’s aanrennen.

   • Chris van het dorpje zegt op

    En hoeveel vluchtelingen laat Saudi Arabie toe ?
    Hele mal keen !
    Zo veel over opvang in de regio .
    Waarom vluchten moslims naar Europa
    en niet naar moslim landen zo als Iran en Pakistan en Kuwait ?
    Waarom worden oorlog vluchtelingen niet van het land ,
    dat de oorlog is begonnen ( USA ) opgevangen .
    Waarom vluchten Afrikanen naar Eu , waar je doch
    een hele bol landen in Afrika heeft zonder oorlog ?
    Moet Thailand moslims opvangen zo lang de problemen er zijn
    en aanslagen in het zuiden door moslims gedaan woorden ?
    En ja , die vluchtelingen situatie was er ook en redenen ,
    dat ik weg ben van Europa .
    Thailand doet er verstandig aan , om niet te tekenen .

   • Jasper zegt op

    Onvergelijkbaar. Daar krijgen ze geen huis, miele, uitkering en na 5 jaar de nationaliteit van het land. Wij kunnen ook wel een kampement bouwen in Oostgroningen voor 500.000 mensen met een hek er omheen, maar verder zonder rechten.

   • Niek zegt op

    Dat is juist . In Libanon is elke derde inwoner een vluchteling! Volgens recente cijfers van de VN wordt een kleine minderheid van de vluchtelingen opgevangen door de EUlanden maar ze kermen het hardst. In ontwikkelingslanden vaak buurlanden wordt 85% van het totaal aantal vluchtelingen opgevangen.
    Het aantal asielzoekers is het afgelopen jaar behoorlijk gedaald. In 2017 vroegen 728.000 mensen in EU landen asiel aan en dat is volgens het Europees ondersteuningsbureau voor Asielzaken een daling van 44% tov het jaar daarvoor. In België noemen ze dat een succes!
    Een andere mythe is dat vluchtelingen massaal hun geluk in het buitenland zoeken. Eind vorig jaar telde de VN zo’n 40 miljoen binnenlands ontheemden.
    Triest is ook het gegeven dat 53% van de vluchtelingen kind is.
    Deze cijfers komen uit een bericht in DeMorgen van 21 juni.

  • Pliet zegt op

   Thailand doet er verstandig aan om het VN verdrag te tekenen. Vanuit het boeddhistische gedachtegoed laar je je medemens niet in de steek als echte vluchteling.
   Australië is van heel andere orde. Het land is van de Aboriginals en niet van de roofzuchtige westerlingen die daar de macht hebben. Ze zijn grotendeels gevluchte misdadigers uit de Verenigde Koninkrijk.
   Dus vluchtelingen!!!

  • Ger-Korat zegt op

   Even een stuk uit The Guardian uit Australie van 10 februari 2018 wat aantoont wat Ruud schrijft over Australie niet correct is :

   2017 was the highest year on record. The intake of 24,162 refugees was part of a far-larger and broader migration program. Last financial year (ending in 2017) there were 225,941 permanent additions to the Australian population.

   About 92,000 of those people were already in the country, and were moving from temporary visas, like student visas, to permanent visas;and 133,000 were new people arriving in to live.

 23. Teeuwen zegt op

  Groot gelijk hebben zei.Moest hier ook zo zijn.

 24. Daniel VL zegt op

  Eigenlijk is dit een vraag die ik niet wens te beantwoorden. Ik heb geen recht om Thailand te wijzen op wat men zou kunnen doen. Ik mag hier verblijven als ik aan de vereisten voldoe. De problemen in Myanmar zijn er door niet ingrijpen van het bewind daar Het zelfde in Syrië.De vluchtelingen uit Afrika zoeken een betere levensstandaard. Nu hoopt Europa dit te stoppen met niet meer sukkelaars maar hoog opgeleide lieden binnen te laten. Heel Afrika word leeg geplunderd door het kapitaal en door hun leiders.

 25. Leo Th. zegt op

  Volmondig ja op deze stelling, Thailand is toch niet geïsoleerd van de rest van de wereld? In een uitzending van “Andere tijden” (nr.542) wordt vermeld dat in 1948 één op de drie Nederlanders dacht aan emigreren. Uiteindelijk hebben één op de twintig de stap genomen en 550 duizend mensen zijn vertrokken naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Landverhuizers werden deze mensen toen genoemd, waar we nu het etiket ‘economische vluchteling’ op plakken. Maar de stelling van Rob gaat niet over ‘economische vluchtelingen’ maar over mannen, vrouwen en kinderen die voor hun leven moeten vrezen en ten einde raad op de vlucht slaan. Wellicht dat zij daardoor hun leven redden maar eenmaal aangekomen in Thailand zijn hun problemen in de verste verte niet opgelost. Het minste wat Thailand zou kunnen en moeten doen is het VN-vluchtelingenverdrag ondertekenen zodat er misschien weer een sprankje hoop ontstaat op een enigszins aanvaardbaar leven.

 26. Karel zegt op

  Waarom zou Thailand zo een verdrag moeten ondertekenen ? Om ook een trojaans paard binnen te halen ? Binnenkort is de islam baas is elk land zoals we nu hier in Europa al stevig gewaar worden. Het enige wat de EU doet is een etnische verschuiving teweeg brengen met als gevolg veel meer criminalitiet in elke lidstaat. De gevangenissen zijn hier allemaal te klein geworden. Laat U ook niet bedriegen door statistieken. Die zeggen dat er ook een groot percentage autochtonen in de gevangenissen zitten. Wel : de meeste autochtonen die er zitten zijn echer van islamitische afkomst maar hebben hier wel een paspoort gekregen en zijn Nederlander of Belg etc…….
  Laat het mooie Thailand gerust en trek jullie ogen open i.v.m.wat er hier gebeurt..
  Waar is de tijd dat je rustig over de straat kon lopen zonder het gedacht dat er ergens wel een aanslag of overval gaat gebeuren ?????????
  Echte vluchtelingen vormen een klein percentage van het uitschot dat zich nu tussen ons bevindt.
  Ben Ik een racist ? Neen maar wel iemand die zijn ogen open houdt en Europa ziet verloederen door de ZOGEZEGDE vluchtelingen.

 27. Rob V. zegt op

  Ik schrik van zoveel inhumane, onmenselijke reacties. Hoe durft Europa 1-2% van de wereld vluchtelingen op te vangen? Veel te veel! Waar hebben doe 10% mensen die niet in de regio het lef vandaan om niet in een kamp in de eigen regio te blijven?

  Ik vraag me oprecht af wat deze reaguurders zullen doen als west Europa in chaos vervalt (oorlog, of vervolging van mensen ment ‘verkeerde ideeën’ e.d.), en zij alles achter moeten laten, nog een paar duizend euro kunnen redden en dan de keus krijgen: in Polen of Bulgarijen in een kamp gaan zitten met vele miljoenen andere Europeanen of dat ze het aanbod aannemen om tegen betaling van die laatste paar duizend euro met een smokkelaar mee te reizen naar Thailand en daar asiel aan te kunnen vragen. Alwaar de ambtenaren van de immigratiedienst kijken of je een echte vluchteling bent of dat het antwoord moet zijn “blijft u toch in een kamp in uw buurland, oprotten jij banen afpakkend, hand ophoudende rat! Pai leuy vieze onbetrouwbare farang!!!”

  Onbeperkt vluchtelingen toelaten kan geen enkel land, wil ook geen enkel land. Maar als we als wereld allemaal een beetje humanisme tonen, een stukje van ‘de rekening’ oppakken naar vermogen en verhouding, dan kunnen we de wereld een klein stukje minder ellendig maken. Er gebeuren al zoveel ellendige dingen met zoveel tuig. Waarom dan je medemens laten verrekken? Zelfs niet het meest basale voorzieningen geven maar ze gewoon als ratten opeengepakt laten verreken… :'(

  Twee bronnen/achtergronden zijn overigens weggevallen al denk ik dat de meeste reaguurders zich toch niet willen inlezen en liever op de onderbuik afgaan:
  https://www.rtlnieuws.nl/economie/column/stephan-okhuijsen/factcheck-vangt-de-regio-weinig-syrische-vluchtelingen-op
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/eu-trekt-miljard-uit-voor-opvang-de-regio

  • Rob V. zegt op

   Moet natuurlijk niet ‘pai leuy!’ maar ‘pai klai!’ (ไปไกล ๆ) zijn. Donderstraal op, rot op!

  • Chris van het dorpje zegt op

   Laat maar beter ophouden met al die oorlogen ,
   dan heb je hele mal keen vluchtelingen !

  • Jasper zegt op

   Ëen stukje van de rekening naar vermogen en verhouding”. Daar sla je de spijker op de kop. 50,000 niet-westerse immigranten per jaar en 2-3 miljard kosten is gewoon een te grote belasting voor het Nederlandse volk. In Amsterdam gaan 50 % !!! van de vrijkomende sociale woningen naar asylzoekers. Ik ken mensen van 30 die nog noodgedwongen bij hun ouders wonen omdat ze al 12 jaar op de lijst staan en geen woning kunnen vinden.

 28. janbeute zegt op

  Kijk alleen eens als voorbeeld naar het middenoosten .
  De bij de meesten inmiddels wel bekende oorlogen en konflikten die daar gaande zijn , en de ellende die daar uit voortkomt .
  En wat doen die rijke oliestaten .
  Liever energie verslindende pretparken en peperdure onroerendgoed projecten en hotels met dure winkelcentra bouwen die in hoogte tot aan de hemel toe aan rijken .
  Las afgelopen week dat ze daar ook een soort van LasVegas willen bouwen .
  En de vluchtelingen komen uit die aangrenzende landen massaal in gammele bootjes naar Europa .
  En wij zorgen wel weer voor ze .
  Neem Vlaanderen Belgie eens als voorbeeld wat daar gaande is in enkele steden met de in sneltempo stijgende Islamitische bevolkingsaanwas en hun opdringende levenswijze .
  Beter is het dat het in Thailand blijft zoals het is , ik denk trouwens ook dat Thailand niet over de financieele draagkracht beschikt om zulke problemen op te vangen .
  De eigen bevolking heeft het al moeilijk zat om het hoofd dagelijks boven water te houden , en dat zie ik zelfs nog dagelijks om mij heen .

  Jan Beute .

 29. ruud zegt op

  Ik weet niet hoe Jordanie omgaat met “toelaten” van vluchtelingen, maar ik meen mij over Turkije een artikel uit de krant te herinneren, dat de vluchtelingen worden misbruikt als goedkope arbeidskrachten.
  Dat is niet helemaal wat ik onder opvang van vluchtelingen zou willen verstaan.
  Ik meen ook iets gelezen te hebben over grenswachten, die op vluchtelingen schoten.

  Maar niet alles wat ik lees blijft me bij.

  Daarbij komt, dat de grenzen van veel landen kunstmatige grenzen zijn, waarbij aan beide kanten van de grens het zelfde volk woont.
  Verder vervolgt Turkije de Koerden weer, en draagt dus bij aan het vluchtelingen probleem.

 30. Bert zegt op

  Opvang is goed, maar als de interne problemen in een land zijn opgelost zou een ieder terug moeten om mee te helpen zijn/haar eigen land op te bouwen en niet in het opvangland de “vuile”baantjes te vullen die de eigen bevolking niet wil doen.
  Wat je nu ziet in TH is dat bepaalde beroepen (die m.i niet zo graag door de TH worden gedaan) opengesteld wordt voor buitenlanders.
  Of dat een goede ontwikkeling is laat ik in het midden.

 31. Sir Charles zegt op

  Ken anders verscheidene Thaise vrouwen woonachtig in West-Europa die de armoede (meestal Isan) ontvlucht zijn door een relatie aan te kunnen gaan met een farang uit dat zelfde West-Europa. Het maakt ze verder niet uit hoe hij er uitziet en ook al is hij 40 jaren ouder, alles beter dan de malaise op het platteland.
  Vele gaan zelfs zo ver om éérst letterlijk en figuurlijk in het hectische leven van bijvoorbeeld Pattaya te duiken omdat daar veel farang komen wat de kans groter maakt een farang te leren kennen.

  Sommige vrouwen hebben daarentegen het ‘geluk’ niet naar Europa te behoeven vluchten want haar farang de ze ontmoet heeft in Pattaya wil wel met haar op het platteland wonen bij haar familie, daar een huis laten bouwen, een 4W-drive aanschaffen etc.

  Niets mis mee en begrijpelijk weliswaar echter nu we het toch over economische vluchtelingen hebben…

 32. martin zegt op

  Het VN vluchtelingenverdrag heeft Nederland en Europa in een negatieve spiraal gebracht, richting afgrond en zelfdestructie. Thailand doet er verstandig aan niet te buigen voor deze zionistische heerschappij. Het gaat op dat punt thans beter in Thailand dan in menig ander land met opvang van onterechte vluchtelingen en overige nep-kanspareltjes. Gewoon immigreren via de voordeur of wegblijven. Dat zou ook in Nederland en Europa beter gevoerd beleid zijn. Let’s get Orbinaized. De meeste EU-landen zijn het dwing-beleid van Frau Merkel meer dan zat. Grenzen dicht, nu meer dan ooit. Een Thaise voor even of voor lang naar hier halen is een drama, maar als asielganger worden allen die komen met openarmen en veel luxe en giften onthaald. Ook Nederland en België staan op springen. Stop met de import van haatculturen. vol = vol.
  Groet,
  Martin Farang from Isaan.

 33. Rob V. zegt op

  De meerheid hier lijkt dus te gaan voor: Thailand moet geen VN vluchtelingenverdrag tekenen, als mensen uit Nederland, Birma of waar dan ook zouden vluchten, hun dorp afgebrand, hun kind afgeschoten, hun vrouw verkracht en men met een paar honderd euro of minder aan bezittingen bij Thailand om onderdak komt vragen dan heeft Thailand te zeggen ‘flikker toch op jij nep vluchteling, parasiet, ga terug naar waar je voorvaderen vandaan kwamen en val ons mooie land en onze vrouwen niet lastig, viespeuk, wegwezen!’. Met een beetje geluk mag je in een golfplaten hutje met 0,0 rechten, legaal inkomen of toegang tot onderwijs of wat ook in het grensgebied illegaal overleven met mogelijk af en toe afpersing door de politie. Fijne wereld.

 34. Jacques zegt op

  Natuurlijk moet Thailand het VN vluchtelingenverdrag ondertekenen en het sociale hart laten zien. Ik ben bang dat dit echter niet zal gebeuren, gezien de houding en de manier waarop er nog met elkaar wordt omgegaan. De uitbuitingsvormen en de doden die kennen we wel van de televisiebeelden. Die liegen er niet om. Mensen die voor hun leven moeten vrezen en daarom wegtrekken verdienen hulp en opvang.
  Vele Syriërs waren al gevlucht naar Turkije en die leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden en zien zichzelf daardoor alsnog genoodzaakt om voor hun en gezin een ander onderkomen te zoeken. Met gevaar voor het leven trotseren ze de middellandse zee en ook daar kennen we de beelden van toch. Deze Syriërs waren niet meer in levensgevaar in Turkije maar zien geen heil meer in eigen land en hebben vaak de drijf om hun leven beter te krijgen en Europa lijkt hiervoor de juiste plek.
  Grootste probleem voor ons zijn niet de mensen aan zich maar dat is het geloof dat ze meebrengen en de daarbij behorende levensfilosofie. Moslims zouden feitelijk in moslimlanden hulp en bijstand moeten krijgen, die passen daar veel beter en bij een overdaad aan moslim mensen krijg je uiteindelijk heel veel gedoe. In Denemarken zijn ze daar al achter en men probeert met speciale programma’s daar een oplossing voor te krijgen. Ik geef ze gelijk en hoop dat dit gaat werken. Integreren of anders weer vertrekken. Geloof is prachtig voor wie dit wil maar niet voor mij en velen met mij. Houd dit binnenskamers en val er geen anderen mee lastig zoals dat gemekker van die tempels. Ook in Thailand is dit aan de orde. Ik woon in een wijk in Pattaya waar vier van die moskeeën zijn gebouwd en bij toerbeurt aan het mekkeren zijn, Dit begint al om half vijf in de ochtend.
  Het lijkt wel of ik in Egypte woonachtig ben. Het zal mij benieuwen hoe Thailand er over 50 jaar uit ziet want de moslim groepen breiden zich telkens meer uit. Niet alleen de drie zuidelijke provincies wordt bevolkt door dames met hoofddoeken en mannen met hoofddeksels van moslim origine. Begrijp mij wel ik heb niets tegen moslimmensen die hun bijdragen willen leveren aan een maatschappij waarbij het goed toeven is. De grote meerderheid wil ook rust en veiligheid, maar men zal zich wel moeten aanpassen aan de wetten en normen, die gelden in het land waar ze hun toekomst willen opbouwen. Voor hun gelden primair de moslim wetten. Aanpassingen worden nog steeds onvoldoende gedaan waardoor integratie ten volle uitblijft en gettovorming te zien is. Soort zoekt soort en klit bij elkaar met alle gevolgen van dien. Dus wat mij betreft opvang in de regio van echte schijnende gevallen en tijdelijke status totdat het weer veilig is en teruggegaan kan worden. Maar ook keuzelanden voor asiel op basis van geloof, want dat is en blijft het grote euvel.

 35. ton zegt op

  Niet doen komt alleen maar een hoop ellende van

 36. Daniël M. zegt op

  Thailand moet het VN-Vluchtelingen-akkoord niet ondertekenen.

  Hierbij MIJN mening:

  1. De VN is een internationale organisatie dat door vele landen ondertekend is, maar door slechts enkele landen bestuurd wordt.

  2. De VN is een organisatie dat hulp verstrekt. Hierbij is mijn mening dat de hulp ter plaatse moet aangeboden worden en dat volksverhuizingen vermeden moeten worden.

  3. De vluchtelingenstroom is een signaal dat niet genegeerd mag worden. Het is een signaal dat er iets grondig fout is en dat dringend opgelost moet worden (verjaging van de Koerden, oorlog in Syrië, etnisch geweld in Afrikaanse landen, …). Daar moet dringend politiek iets aan gedaan worden. De wereldwijde politieke leiders moeten samen akkoord gaan en daar wringt vaak de schoen…

  4. Zolang Amerikanen en Russen om macht en invloed strijden (zoals in Syrië), zal dit probleem niet opgelost geraken.

  5. De vluchtelingenstromen zijn koren op de molens van mensensmokkelaars.

  Zolang de VN de politieke leiders niet onder druk zet, zal ze dweilen met de kraan open. Op de kosten van de landen waar de vluchtelingen terecht komen. Op onze kosten dus.

  Wir können das nicht schaffen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website